Naty* -> RE: alergija na kravje mleko ?? (8.12.2008 6:58:56)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Petr_a Moj je imel krče samo ponoči,tako da to ne velja,da naj bi jih imel čez cel dan!! ne vem kako je pri mamicah,ki pijejo sojino mleko,ampak soja je zelo alergena. Tudi moj je imel najhujše krče ponoči, pa tudi čez dan. Začelo se nam je pri 3,5 mesecih in je blo res hudo. Po ukinitvi mleka, jajc in mlečnih izdelkov je blo bolš, vendar ne dobro. Pri dieti, ki sem jo dobila na pediatrični naj bi lahko pila sojino mleko, pediatrinja pa mi je odsvetovala. No, ker sem se držala navodil pediatrične je mali razvil še alergijo na sojo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] . Tko da iz izkušenj svetujem, da soje rajš ne. Imajo pa mleko, jajca, perutnina in soja podobne beljakovine in pri našem je očitno huda alergija, ker je razvil protitelesa za vse našeteto. Pa še pšenico... ally mlečne beljakovine so tudi v paštetah, salamah, začinka vsebuje laktozo... vse deklaracije preberi, preden poješ izdelek. Včasih je označeno kot sirotka, laktoza, kazein, kazeinat, to je vse mlečno. Mogoče je zaenkrat samo preobčutljivost in se boste na ta način alergiji izognile. Rezultat se pozna pa šele po dveh ali treh tednih. Veliko sreče!
|
|
|
|