dojenje (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

eva1 -> dojenje (30.3.2005 12:31:13)

Oj!
No vse mamice , ki ste dojile, ali ki dojite, povejte prosim koliko casa je pri vas trajal en podoj?
Moj Lukec pije nekje 10-15 minut intenzivno, pol pa zaspi, pa me zanima ali je to dost! Prej je dalj casa pil, tudi po pol ure, zdaj pa cezdalje manj(star je 17dni)! Res pa je, da imam mleka dovolj, da kr tece iz prsi(trkam)in si po podoju se 20ml ponavadi vn stisnem, pa da on tut pol ful poliva(vcasih mam obcutek da vse kar popije pobruha-mam skor celo planicko mokro tok pobruha)! Kaj mislte, ali dovolj dobi v tistih 10 minutah in ali je tisto kar pobruha visek, ali zakaj tok pobruhava?

Hvla in LP!

Eva in Luka

eva1 -> dojenje (30.3.2005 12:31:58)

:ups: ups, sem 2x pritisnla:ups:

Nataska -> dojenje (30.3.2005 12:35:01)

Hej! Tudi moja je isto delala. Pa je včasih jedla sam 5 min, pa pol rigala, pa ful bruhala... Pa sem nekje prebrala da moreš dat uro stran, nič več gledat, da pač dete poje kolikor sam hoče. Pa sem res to naredila in je vse kul. Poje kolk hoče. Vedno se mame čist preveč obremenjujemo z vsem. :)-
lp

Tajča & Jaka -> dojenje (30.3.2005 13:13:33)

Ojla,
moj Jaka je tudi tak zaspancek, na vsaki je vsaj 20 min, samo babca je rekla, da on se naje v prvih 5-ih 10-ih minutah, potem se pa vrklja, tako da sigurno dobi dovolj, ce 10-15 min intenzivno pije.
Jaka tudi vedno kar precej ven bruhne, da se po tleh sprica. Jaz mislim, da se prevec nalije, ker tako bruha. Ne skrbi, ce bi bil lacen, bi ti ze povedal.
Pozdravcek,
Tajca

Maxica -> dojenje (30.3.2005 16:04:37)

Midva sva se do nekako tretjega meseca dojila po pol ure (15min na vsako stran), potem je pa kar naenkrat sam naredil preklop in sva se dojila le po 10-15 minut na podoj. En čas sem se ful sekirala, če dobi dovolj, potem sem pa dojela, da otrok sam ve, koliko je dovolj.

Pilar -> dojenje (30.3.2005 20:27:34)

Naš se že od začetka doji od 10 - 15 minut na eno stran, pol pa konc.Včasih še malo va drugo zizo, ampak redko. Pa čisto normalno pridobiva na teži. Glede polivanja ti lahko svetujem samo to, da naj ti ga patronažna zvaga, pa boš vedla če preveč vrže ven...je pa to polivanje sranje!!!!!

Stran: [1]