Koliko letos za darila? (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


Kerensa* -> Koliko letos za darila? (21.11.2008 8:17:26)

Ali zaradi recesije ali pa zaradi česa drugega, saj je vseeno... koliko imate kaj v planu odšteti tiste, ki pač morate gledati na denar (tistih 5, ki vam ni treba, lahko pa komentirate [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image])?

Jaz za voščilnice, kuverte in znamke cca. 20€, za darila za 4 družinske člane (mož, 2 sinova in pes [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]) vse skupaj cca. 100€, za ostale pa simbolična darilca (po par € eno, ali pa bom celo res kaj sama naredila, za spremembo - ne zaradi recesije [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image])... no, pa za okrasitev stanovanja (smrekca + okraski na njej + okraski po stanovanju) bo šlo najbrž tudi vsaj 50€.

Več pa ne planiram.




muška -> RE: Koliko letos za darila? (21.11.2008 8:25:13)

manj kot ti. Voščičnice delam sama, kiča za po bajti ne rabim - če že ga naredim sama, smreko in bunke imamo, za darila pa nikoli ne dam toliko, ker si tudi tukaj pomagam z ročnimi spretnostmi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]


Mala dva dobita kakšno igračo, ostali pa res malenkost. Ponavadi kupim že kaj v naprej, tako da imam letos za kupit darilo samo za moža, otroka in mojega očeta. No pa kakšna sladkarija pa kakšna kavica se bo še znašla zraven [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




ZARA -> RE: Koliko letos za darila? (21.11.2008 8:29:27)

Pri meni je vsako leto recesija, tako da vsak dobi kakšno malenkost. Koliko zagonim pa ne vem. Ne prav dosti.




Volga -> RE: Koliko letos za darila? (21.11.2008 8:31:28)

Kar bo šlo za darila za otroka in nečaka. Pa za moža, ima RD ravno na 31.12. Ostalim ne kupujem. Voščilnic ne pošiljam. Smreko in ostalo navlako imam od predlani, letos bo menda spet ful moderna, ker bo v srebrno beli barvi. Ja no, ampak bo tudi za to šlo, sine ima letos hude želje, kot ga slišim. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




maja1488 -> RE: Koliko letos za darila? (21.11.2008 8:33:53)

Svoji sestri in njenemu fantu in sestri od mojga vedno kupimo kaj več oziroma si povemo kaj si želimo in potem to kupimo. Itak dobim darilo v taki vrednosti nazaj tako da se ne sekiram. Mamam in očetom od obeh tudi kupiva tja do 100€ za vse, ostalo pa bolj simbolično. Otrokom do 10€, ker za manj težko kaj dobiš, ampak otrok ni dosti.

Voščilnice pa sem letos v hoferju kupila po 0,69€ za 10 komadov. Pa kr lepe so. Okrasje pa upam da mi bo od lani všeč.




kakteja -> RE: Koliko letos za darila? (21.11.2008 8:47:34)

Letos bova za darila za hčerko zapravila 100 eur (miklavž, božiček in dedek mraz). Z možem si ne misliva ničesar kupovat, za novo leto pa kot je pri nas v navadi vedno obdariva vse ožje sorodnike s kakšno majhno pozornostjo, kot je npr. bombonijera.




aluš -> RE: Koliko letos za darila? (21.11.2008 8:51:09)

Pri nas se nimamo navade obdarovati ne vem kako navzven.Torej samo oba sina in mož med sabo. Oziroma vsakemu eno darilo (tudi meni).
Je pa pri nas večje darilo za Miklavža, božiček in dedek mraz sta skromna. Tako, da za Miklavža bo cca 30 eur po osebi, za božička in dedka mraza pa ene 10-20 po osebi, ampak to so praktična darila ala rokavice, pa še kakšna mala igračka. Za Miklavža pa pač po želji otroka (v okviru noramle, ju mal "navižam").
Pa moji mami moram letos (izredno) kupit kaj večjega za darilo. Ponavadi sem ji samo kako malenkost. Aja, pa še moževi nečakinji, ki ji je bil za krstnega botra eno malenkost, pa mojim trem nečakom. Ojo, spet bo kar nekaj evrčkov šlo. Ja, kaj čmo.

Kar se tiče voščilnic, jih poščljem minimalno, smrekca ima pa tud že dosti "šare" .




Najaa -> RE: Koliko letos za darila? (21.11.2008 8:51:34)

Jaz pa nikoli ne preračunavam, koliko bom dala za darila. Tudi nakupujem ne vse na enkrat. Malo pa po malo, doma imam že kaj na zalogi... Tak da nikoli ne vem, koliko gre denarja. Res pa bodo darila letos bolj skromna, ker bomo bolj otroke obdarovali malo več.




Marogica -> RE: Koliko letos za darila? (21.11.2008 8:55:16)

Mi ne zapravljamo dosti, že od prej. Kakšna večja darila(v vrednosti) nakupimo za otroka, tam do nekje 40-60€ na enega, ostalo pa so že leta simbolična darila, ker nas je enostavno preveč. Tam za nekje 10€ na osebo. Darila gredo v smeri olivno olje, karta za pralnico avta,...v glavnem za stvari, ki jih potem uporabimo oz. pojemo. Sem jih, odkrito povedano, zelo vesela...bolj kot pa tistih "čanik" za 20€, ki jih nimam kam postaviti, nešteto sveč, podstavkov, v glavnem "lovilcev prahu"...

Za okrasitev ne zapravimo nič oz. zelo malo, saj imamo že nekaj let isto, in to bolj malo, nič kiča, vsako leto mogoče kaj dokupimo, če se nam zdi potrebno.

Mogoče samo malo več potrošimo za elektriko, ker smo bolj "svetleči" zunaj in znotraj...Nekaj iglavcev je pa res okrašenih zunaj...brez tega ni novega leta.




Mišni -> RE: Koliko letos za darila? (21.11.2008 8:55:41)

Jaz kupim za božič, doma pa za novo leto: očeta, mamo, teto, sestro, svaka, 3 nečake, taščo (za te okrog 10 evrov na glavo), pa seveda za moža in otroka (za moža recimo okrog 20 do 30 evrov, za otroka pa več). Otrok dobi darila še za miklavža, tista so manjše vrednosti.




Anonimen -> RE: Koliko letos za darila? (21.11.2008 9:01:16)

Ne gledam nič na tole recesijo, tako, da planiram nekako isti znesek kot lani. Koliko je to bilo nimam pojma, ker tud letos ne mislim gledat na to. Vedno kupim nekaj kar vem, da bo osebi, ki bo to dobila všeč - pa ni važno ali je 10€ ali 50€.

Kar se tiče smreke, lučk,... imam še vse od lani, tako, da tud ne bo nobenih stroškov. Voščilnic pa ne pošiljam.




hrchy -> RE: Koliko letos za darila? (21.11.2008 9:02:02)

midva sva postavila sebi in celi zlahti 'limit' 20 eur na osebo... samo v sorodstvu nas je pa 15, tako da vseeno kar nekaj nanese... no, pa upam, da bomo z manj skoz prisli. Ta limit sva postavla, ker je familija od mojega pred leti cisto ponorela - so na osebo zapravili tudi po 100 eur. Pa ceprav si potem za toliko tudi nazaj dobil, je to povsem prevec... saj prazniki navsezadnje niso zaradi daril, ne?

potem naja bo pa kostala se smrekica, nov prt, voscilnice pa kaksne drobnarije za prijatelje mogoce... pa strosek novoletne vecerje tudi ni zanemarljiv... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anonimen -> RE: Koliko letos za darila? (21.11.2008 9:10:47)

Za okraske nič ker ne krasiva.
Za darila pa različno. Za veliko ljudi sam kkšno malenkost(kavica, bonbonjera), sam se ful nabere[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]. Je vmes kar nekaj otrok, za otroka pa za manj k 20€ res nimaš kaj kupit.




benika -> RE: Koliko letos za darila? (21.11.2008 9:14:54)

Za vsakega otroka cca. 30€, za ostale pa cca. 10-20€ na osebo. Tako da bova za vse skupaj dala nekje 150€, s tem, da sva darila kupovala preko celega leta, da sedaj ni prevelikega udarca po denarnici.

Smrečico in okraske imava od lani, na božično večerjo se najaviva k mojim, na novoletno kosilo pa k njegovim staršem, tako da stroškov s tem ni[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Voščilnic ne pošiljam in to je to.




laura28 -> RE: Koliko letos za darila? (21.11.2008 9:19:00)

Vsako leto se odarujemo za Miklavža. Gede na to da nas je vedno več (31), saj imajo vsi brati in sestre že svoje družine, bova z možem namenila za cca. 200 eur za vse skupaj. Vsak bo dobil nekaj skromnega.
Nekaj bo potem šlo še za voščilnice, in dobro hrano in pijačo. To je pa to




FLASK_A -> RE: Koliko letos za darila? (21.11.2008 9:33:49)

Okraske že imamo, smrekco pa vedno kupiva naravno. Voščilnic pošljem zelo malo, k ljudem, ki jih cenim, grem raje na obisk. Vsesplošno pošiljanje voščilnic prav vsem, ki jih poznam, pa mi je malo mimo.

Darilca imamo skromna, po par €. Jih pa pripraviva za vso družino. Z možem namreč vsako leto okrog božiča prirediva srečanje (moji, njegovi starši in bratje, sestre- nas je vsega skup 12 plus še otroci), nama je to bolj pomembno. Zelo se imamo fajn, potem pa še darilca pod smrekco odpremo. Sej važno je vzdušje, ne količina in vrednost daril. Še vsako leto smo se imeli ful fino.

Pomoje bo najin mali letos blazno obdarjen- s strani najinih staršev. So čisto nori nanj. Tako da mislim, da mu bom jaz samo kako sadje pa čokoladico kupila, itak bo imel polno rit vsega[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

miklavž- gremo na predstavo, dobi tam darilce (knjigico, sadje, parkeljna... kej takega)- 8€
božiček- srečanje in mala darilca- cca 50€- 60€ (predvsem zaradi hrane)
dedek mraz- nas ne obiskuje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] - 0€




Hope2 -> RE: Koliko letos za darila? (21.11.2008 9:38:00)

Nikoli nisem preračunavala koliko bomo dali oz koliko smo dali za darila. Res pa je, da ne kupujemo glih dragih in velikih daril.

Nekaj voščilnic imamo še od lanskega leta, okraski so tudi stari. Imam pa še namen kupit nekaj novih, bolj pocukranih, otroških.

Za hrano pa tudi ne pretiravamo, oz itak jemo skozi celo leto kar se nam zalušta, tako da čez praznike nič kaj posebnega ne kompliciramo. Edino vsaj 2 kišti šampanjca mora bit za nov let[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].




bskrle -> RE: Koliko letos za darila? (21.11.2008 10:46:21)

Za svoje otroke  do 40 evrov.
Ponavadi  zapravimo do 400 evrov za darila.Obdarujem še tri družine z otroki in oboje starše.
Letos bo manj.




Jagodka* -> RE: Koliko letos za darila? (21.11.2008 11:13:40)

Okraske imamo.
Darila pa dobita samo fanta in 3 otroki od prijateljic. Odrasli se ne obdarujemo. Pišem tudi ne - pošljem mejle.
Torje maksimalno 150 €




vesna.com -> RE: Koliko letos za darila? (21.11.2008 11:18:53)

Do 50€ za moji dve.
Za ostale kuham pomarančno marmelado ali kaj podobnega.
Staršem in sestri kakšno malenkost do 10€.
Na smreko obesim bonbone, ki jih pojemo in smreko pospravimo.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anonimen -> RE: Koliko letos za darila? (21.11.2008 11:42:18)

Nekaj podobnega




Moyca_ -> RE: Koliko letos za darila? (21.11.2008 12:19:00)

malo




ursa30 -> RE: Koliko letos za darila? (21.11.2008 12:36:02)

jaz sem se odločila, da letos ne bom za darila nič zapravljala. z mojim zidava in bo že tako ali tako zmanjkalo denarja..[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Stran: [1]