Micy
|
Nisem brala vsega ker se mi ne da, bom pa povedala svoje mnenje, glede na to da sem kar nekaj takega probala in videla. Hodila sem na SUAŠ, srednja upravna administrativna šola. To je poklicna šola. Pa pustmo to, moje mnenje je tako. Ta dekleta ki ste jih včeraj videli, se hočejo pokazat, da so carice in ne vem še kaj. Eno pripombo imam, mogoče boste planili name ampak, a ste mogoče slišal jezik, ki ga je dekle uporabljalo. daj majku ti ****, daj, šta čekaš mamu ti,......, no ne bom nadaljevala. To sem rekla in izpostavila zato,ker ko sem jaz hodila v šolo to je 3 leta nazaj, se prov spomnim, kako so se vsak tedn dekleta pretepala pred našo šolo. Vam povem ena je bla lepš k ta druga, ena je lepš klela k ta druga, nakar so si skočile v lase. No in vam povem svoj primer, v katerem sem sodelovala. Prijateljica je imela enga tipa, ki je bil všeč še eni drugi, in so se pred šolo steple, jaz sem uletela zravn, jih hotla ločit, na kar sm jih dobila še jest od čist ene druge ženske, k je bla prjatlca od une. Uglavnem za bruhat. No hočem vam povedat da ta mularija vam ne znam drgač rečt ima vsega preveč. Vsega imajo polne riti. Mami pa ati financirata šolo, mulc pa na uro hodi gledat u Ljubljano. Jest mislim da je kle zafurana vzgoja pr starših, pa ni važno slovenci al bosanci al pa italjani, vse je isto. Ko sem jest začela hodit v prvi letnik, mi je ati takoj objasnu stvari, in je reku točno takole: Draga Micy zdej greš pa v Ljubljano v šolo, glej kaj boš delala, ker če mi v prvem letniku prneseš popravca te jaz financiral več ne bom. Pa še orala bova. (nagonu bi me k norca). To je men ati reku. No in veste kaj se je zgodil. Jest sm v prvem letniku dobila popravca angleščino. 14 dni se nisem upala povedat ker sem vedla da bo kriza. no na kar je pršu domu in me vprašu, kje mam spričeval. in mogla sm mu ga pokazat. Vse sm mu povedala, tako kot je blo in ne ni me nagonu, čeprav sem se tresla k šiba na vodi. Ampak veste kaj mi je reku. No krasno si si tole zrihtala počitnice. Pol pa stavek ki mi še danes odmeva v glavi. No Micy, če hočeš še naprej u šolo hodit si poiši službo, ker jaz te financiram nič več. No in jaz sem si pri 15 letih našla delo prek študenta,in celih 5 let poleg šole redno vsak vikend hodila delat, ker sem v glavi imela to da je šolo treba nardit. Vse mesečne za vlak, vse kavice, vsi cigaretki so šli iz mojega žepa. No s tem vam hočem povedat da danes mladina ne spoštuje več ne staršev in ne sami sebe še manj pa učitle. Boli jih đoli za šolo, ker jim noben ni reku da šolo je treba nardit. Zato pa je mladina taka kot je. Kar se pa profesorjev tiče, sploh tistih k so bli včeri na posnetku, bom pa rekla samo tole. NI VREDN DA DOBI PLAČO KONC MESCA. Pa veste zakaj, ker nima avtoritete, ker ne spoštuje sam sebe. Vam povem primer iz mojih srednješolskih dni. Prof. matematike, prof. slovenčine, prof. nemšičine te so ble carice, pa veste zakaj, ker so mele red. Prvo uro k smo pršli u razred, se je namest da bi pozdravla, zadrla ko žival. TIIIIIIIIIIIIIIIIIIŠINA. In mi smo se vsedl in jo poslušal, nadaljevala je v normalnem tonu in nam razložila, da pr njej je red in disciplina na prvem mestu. Ko se dela se dela ,ko se heca se heca. Bla je profesorca k se je znala dijaku prkupt, mu pomagat, ga poslušat. Znala pa je tud pošteno zje..... tistga ki je ni upošteval. Tem profesorjem, ki so bli včeri tm, mu nobeno usposabljanje ne more pomagat, najprej mora razčistit sam sabo. No dost je to je moje mnenje zdej me pa pluvite, al pa tud ne. Pa lep dan vam želim.