uvajanje večernega obroka- na pomoč (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

kaja11 -> uvajanje večernega obroka- na pomoč (30.3.2005 6:29:13)

Lump je star dobrih 5m in polno dojen. Pred enim tednom sva začela z uvajanjem goste hrane in sicer dve žlički na dan. Prvi obrok (kosilo) sem mislila nadomestiti po šestem mesecu. Zdaj pa smo prišli do problema. Že 5 dni pomoči praktično ne spimo:( Včeraj npr. je šel spat ob 20.00, do 24.00 se je zbujal vsako uro (za dojenje)...spal do 04.00, ko sem ga podojila, se zbudil pri prestavljanju v posteljico... konec noči. Pomislila sem, da mu mogoče moje mleko ne zadošča več in bi mu rada zvečer malo rižolinota dala pred dojenjem. Kaj mislite? Zdaj me pa zanima, katero znamko kupujete, a moram to tudi po žličkah uvajati, a je še katera najprej večerni obrok uvedla?

LP Kaja (kronično neprespana)

iva01 -> uvajanje večernega obroka- na pomoč (30.3.2005 6:35:29)

jaz sem pričela po 4 meseci najprej z sokcom po žličkah in to vsak oku dva dni sedaj pa smo že na kašicah, ker še ne poje celo kašico naenkrat mu jp dam na dvakrat n sicer dopoldan in zvečer, sem pa probala tud rižolino pa ga ni hotel jesti.

L&F&B -> uvajanje večernega obroka- na pomoč (30.3.2005 6:56:19)

Jaz ti priporočam Milupine riževe kosmiče, ki jih lahko narediš s svojim stisnjenim mlekom.

monka -> uvajanje večernega obroka- na pomoč (30.3.2005 7:10:43)

Midva imava sledeči sistem hranjenja:
-zjutraj med 6-7 mleko(150ml)
-ob 9h sadje(banana,hruška,jabolka...)
-10-11 mleko
-13-14 mleko
-16-17 zelenjava,goveja juha z kašico,hipp-ove kašice..
-19-20 še zadnja steklenica mleka in spanje do šestih zjutraj
Med obroki pijeva sokove ali čaj.Najprej so bili obroki sadja in potem zelenjava , razne kašice-vse po malem.Stari še nismo polnih 5 mesecev.Moram povedati,da nisva imela nobenih težav z uvajanjem,saj sin zelo rad papa.Upam,da ti bo sistem hranjenja kaj pomagal.Ti mu kar daj poskusit še drugo hrano namesto mleka! Veliko uspeha in lep pozdrav!

Maxica -> uvajanje večernega obroka- na pomoč (30.3.2005 8:36:29)

Jaz sem začela z rižolinom, v katerega sem vmešala svoje mleko. Potem sem pa počasi prešla na Milupine kašice, v katerih je že nadomestno mleko in je potrebna samo prekuhana voda. Tako se mi je zdelo ful lažje.

Jančika_ -> uvajanje večernega obroka- na pomoč (30.3.2005 9:29:14)

Če je navajen, da ga ti uspavaš vsakič, ko se zbudi, po možnosti še z dojko, tudi večerni gosti obrok verjetno ne bo kaj prida pomagal. Poskusiti pa seveda ni greh.

Anja167 -> uvajanje večernega obroka- na pomoč (30.3.2005 19:20:50)

Hoj! Mislim, da ti uvajanje goste hrane ne bo posebno koristilo. Naš je tudi imel enkrat takrat tako obdobje, kot ga opisuješ. Se mi pa zdi, da je to bolj povezano z zobki. Pa tudi sicer mislim, da mora otrok kar cel dan jesti gosto hrano, preden se mu lahko konkretno pozna pri spanju. No, ne vem. Vsekakor poskusi, pa boš videla. Škoditi mu ne more. Mi smo uvedli kar hitro več žličk, ker je bil takrat še pravi požerušček. :kava: LP.

Stran: [1]