Misek -> RE: Psihoterapevt (23.11.2008 14:05:30)
|
IZVIRNO SPOROČILO: MLADAMAMICA TUDI MIDVA NIMAVA. pa za vse, ki ste napadle moje mnenje... menim da ne potrebujem "strokovnjakov" da mi deli nasvete kako živeti in se obnašati, kaj reči itd. TO JE MOJE MNENJE, vsak pa naj dela kar hoče. Mnenja se spreminjajo. Niso dokoncna, nespremenljivka. Sicer bi obticali tam, ko smo se kaj odlocili. Dva se odlocita porociti se, ker so mnenja, da sta ustvarjena drug za drugega, pa se mnenja spremenita ( s casom in izkusnjami), pa se locita. Tovrstno tvoje mnenje trenutno izkljucuje kakrsno koli strokovno pomoc pri resevanju problem. OK. S silo te nobeden ne more prepricati. Lahko te prepricajo le izkusnje. Izkusnje, ki ti bodo enkrat mogoce povedale, da se vcasih ljdje zapletejo v taksne malenkosti in se kregajo okoli njih, da mislijo da resujejo problem, a v bistvu ga poglabljajo. Ko se zacnejo razpravljati okoli vsake besede, kdo je kaj kdaj rekel... je vlak ponavadi ze odpeljal z zadnje postaje. In takrat prav pride nekdo, ki te potegne nazaj od tistih ( tudi bolecih) malenkosti k pravemu problemu. Sama ne dovolim da se mi kdo meša v mojo zasebnost in še manj govorim tujcu o svojih "težavah" Ljudje smo razlicni. ps. če bi vsi psihiatri/psihologi/psihoterapevti vedeli kako se obnašati v določenem trenutku, se nebi ločevali. Prihoterapevti, psihologi, psihijatri so tudi ljudje. In za njih tudi velja, tisto kar je ze dolgo znano: da custvena vpletenost okrni objektivno in racionalno sliko. ljudje smo si različni in če nastane tolikšen problem, da se ga ne da rešiti je bolje ne biti s tako osebo. MOJE MNENJE je, da se morata le pogovarjati, o vsem, tudi če je kaj neumnega. Treba se je znati pogovarjati. In to ni stvar, kis e je mimogrede naucis, kvalitetna komunikacija je umetnost, posebej takrat, ko si prizadet, kos e ti zdi, da se ti godi krivica, a od tebe se pricaqkuje, da tudi sam prevzames odgovornost za lasten prispevek pri ustvarjanju problema. pa še nekaj: veliko manj je bilo ločitev včasih, ko se niso šli tožit k psihoterapevtu za vsak problemček... takrat je bilo tudi več ljubezni in spoštovanja. Po cem pa sploh sodis koliko je bilo ljubezni in koliko spostovanja? Po stevilu locitev? Ce ne bi bilo tragicno bi bilo smesno. Ekonomski faktor marsikdaj presodi pri odlocitvi lociti se ali ne. Tudi druzbeno okolje in stigma zaznamovanosti, ki jo je locena zenska imela v preteklosti nosi svoj delez. Ni vprasanje ljubezni in spostovanja, temvec vprasanje prezivetja zenske, njenih otrok, zaznamovanost zenske in njenih otrok ter celotna njihova bodocnost.
|
|
|
|