samostojnost (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

veselje07 -> samostojnost (20.11.2008 7:49:50)

naš fantek bo februarja dopolnil 2 leti

kar pa me skrbi pa je da se noče nič potrdit da bi se sam oblekel ali slekel tudi za hranjenje ni zainteresiran....sicer poje veliko ampak samo če mu dajemo.....če ima nekaj res rad poje sam

kakšne so vaše izkušnje???

Hvala
--

Volga -> RE: samostojnost (20.11.2008 7:56:42)

IZVIRNO SPOROČILO: veselje07

kakšne so vaše izkušnje???

Hvala
--

Dobre.

honey -> RE: samostojnost (20.11.2008 8:14:50)

Tudi naš je bil tak. Sploh, ker ni v vrtcu in ga babi razvaja še in še [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Ampak doma sem ga pa kar postavila na svoje noge - žlico v roke in jej. Obuvam ga tudi ne več, ker je dovolj star, da se zna sam obuti, sleče se tudi sam, obleče tudi (edino z majčkami ima malo težav), to, da hodi sam na wc pa sploh ne omenjam. Res pa je, da je naš 1 leto starejši. Ne sekiraj se, vse pride samo od sebe. Zdi pa se mi, da bolj jih starši čuvamo in ujčkamo, slabše je. Otroci se hitro navadijo na to, da jim ni treba nič narediti, da bodo itak vse mamice in atiji naredili namesto njih.

_andreja_ -> RE: samostojnost (20.11.2008 8:16:37)

jah ko se spravljate h kosilu ga daj na stolček k mizi krožnik pred njega  žličko in naj sam je... ne pomagaj mu!!! zraven pa vidva vsak s svojim krožnikom vsak svojo hrano naj je in se bo navadil samostojnosti... seveda ne je sam ko mu pa ti devaš z žličko, jaz tudi ne bi če mi ne bi bilo treba...

Najaa -> RE: samostojnost (20.11.2008 10:14:27)

Ok, žlico bi že lahko sam držal vsaj za nekaj začetnih grižljajev, ampak da se bo pa sam oblačil, pa... ne vem, no, je še malo premajhen, da to zahtevaš od njega. Eni prej, drugi kasneje. Vse te stvari se uči preko igre oz. tako, da mu na lep in spontan način ti pokažeš, kako se naredijo. Ne pričakuj preveč od njega. Moja bo stara 2, pa se tud sama še ne oblači. Nekaj probava, to že, dokončam pa jaz. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Šaki -> RE: samostojnost (20.11.2008 10:37:10)

IZVIRNO SPOROČILO: Najaa

Ok, žlico bi že lahko sam držal vsaj za nekaj začetnih grižljajev, ampak da se bo pa sam oblačil, pa... ne vem, no, je še malo premajhen, da to zahtevaš od njega. Eni prej, drugi kasneje. Vse te stvari se uči preko igre oz. tako, da mu na lep in spontan način ti pokažeš, kako se naredijo. Ne pričakuj preveč od njega. Moja bo stara 2, pa se tud sama še ne oblači. Nekaj probava, to že, dokončam pa jaz. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

se popolnoma podpiešm.ne prehitevaj.

lenika -> RE: samostojnost (20.11.2008 11:54:58)

Moj šele sedaj pri 2,5 letih samostojno je, sleče se tudi sam, pri oblačenju pa mu še ne gre.

lilka -> RE: samostojnost (20.11.2008 13:19:54)

Zanimivo. Naša Tinka je že zelo zgodaj sama obuvala in sezuvala čevlje in copate, pa se ne spomnim pri katerih mesecih, samo vem da je bla res izjema, pa vedno je dala na pravo nogo, zdej ko je 19M stara pa noče več sama. je absolutno sama, že dolgo in ne pusti, da bi ji pomagali, upam, da je ne bo tudi to minilo. Zdej ima obdobje ko pač hoče vse sama in potem moramao imeti veliko časa in potrpljenja upam, da bo tako nadaljevala in da je ne bo minilo kot pri čevljih.....

zinkazi -> RE: samostojnost (20.11.2008 13:38:28)

V veselje mi je slišati mamico, ki začne razmišljati v to smer. Jaz namreč delam na svetovanju staršev. Samostojnost je tema s katero se precej ukvarjam, ker so otroci sposobni narediti več, kot običajno naredijo. Nikar pa ne naredite tega, da bi kar takoj postavili prevelike zahteve, ker morda ne bo zmogel. Pri hranjenju ga posadite za mizo, dajte mu svojo žličko, z drugo ga po potrebi hranite vi, če mu samemu ne bo najbolje uspevalo. Če bo umazan on in okolica, počistite. Pohvalite ga za napredek, ne čakat na super uspeh pri vseh stvareh, ki jih bo sam naredil. Pri obutvi poskrbite za obutev ki bo lahka za obuti. Pri obleki mu pripravite hlače, najbolje, da sedi na tleh in naj jih poskuša obliči. To počnite, ko imate čas in potrpljenje.

Stran: [1]