svečke za zbijanje vročine (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Bela -> svečke za zbijanje vročine (29.3.2005 19:58:49)

Na vsake koliko časa se daje svečke pr vročini in kolikokrat nan dan.
kar vem je na vsake 4 al 5 ur, če je temperatura nad 38,5 in do 4x na dan.
Naš ma kr visoko vročino pa sm mu ob petih dala svečko, pa je že pred urco popustila, zdej pa nevem al naj mu jo dam al pa počakam še malo, k najbrž bo potrebno tud ponoči, takrat bo najhuje...
Mam pa svečke Paracetamoli supp.120mg, če kaj pove
Hvala

.ču -> svečke za zbijanje vročine (29.3.2005 20:01:49)

Po moje mu lahko kr daš še eno:(mogoče bo zaspal in bo vročina padla,da je poj ne bo več potrebno dajat.

india -> svečke za zbijanje vročine (29.3.2005 20:02:25)

Mislim Bela, da mu lahko daš zdaj še eno, samo za pit mu daj kar pogosto, da ne bo dehidriral. :miska:
Pa čimprej se pozdravita! Kaj pa drugače? Kašlja, driska,...???

NinaŠ -> svečke za zbijanje vročine (29.3.2005 20:05:55)

Prepisujem iz navodil za uporabo:

Otroci od 1. do 3. leta starosti 1-2 svečki 3x dnevno....

naprej te pa pomoje ne zanima. Pred 1. letom pa naj bi uporabljali 60mg svečke, čeprav če je otrok težji od 10 kg menda lahko uporabljaš že te.

LP

NinaŠ -> svečke za zbijanje vročine (29.3.2005 20:07:48)

Aja še to: presledek med posamezdnimi odmerki naj bo 4 - 6 ur.

Pa jaz bi jo na tvojem mestu kar dala.

Anonimen -> svečke za zbijanje vročine (29.3.2005 20:17:13)

Jaz tudi. Bolje v akutnem stadiu malo predozirati, kot pa imeti kakšne vročinske krče ali kaj poodbnega. Jaz sem tudi že tako naredila, pa je bilo seveda vse O.K.

Bela -> svečke za zbijanje vročine (29.3.2005 22:00:38)

Svečko je dobil spet pred eno uro,imel je pa 39.6 in je bil prav negibn brez volje in moči, svečka pa ga je tko razživela, da še ko je zdrav ne tako nori.
Namesto da bi zaspal in počival fuuul razgraja in vriska,nevem kolk je to dobro:zmeden2:, bomo vidli kaj bo ponoči...
Nima pa driske, kašlja tud ne, zgleda da je viroza, že prejšni teden smo jo preboleli v bolnici:(

Stran: [1]