SOLARIJ IN SONCENJE (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

KMALU -> SOLARIJ IN SONCENJE (29.3.2005 18:31:43)

... nosecke pa povejte se ve ... :)

Zanimajo me vase izkusnje in tudi strokovno mnenje, ce katera ve kaj vec o tem...

Zanima me kako vpliva na nosecnost solarij in zakaj skodi.
Kaj se zgodi, ce ne ves da si noseca, pa uporabljas solarij 1x na teden...

Hvala za vse odgovore.
LP

Naja31 -> SOLARIJ IN SONCENJE (29.3.2005 19:33:42)

Mislim, da je pri solariju nevarnost pregretja telesa kar lahko skodi plodu. Tako kot pri savni.
Jaz ne bi riskirala, saj se mi solarij ne zdi taksna zadeva kateri se ne bi mogla za teh devetih mesecev odpovedati. Jaz ga ne pogresam, pa sem prej kar redno hodila.

Lp, Naja :nosecka: se 14 dni :bravo:

babylove -> SOLARIJ IN SONCENJE (29.3.2005 21:11:47)

Glede na to, da se nosečnicam odsvetuje sončenje, potem verjetno tudi solsrij ni priporočljiv.

Solarij po zadnjih raziskavah povezujejo s kožnim rakom.

Anonimen -> SOLARIJ IN SONCENJE (29.3.2005 22:14:15)

Meni je dr. Pušenjak odgovoril, da solarij ne škodi plodu na začetku nosečnosti. A sem vseeno prekinila s tem takoj, ko sem zagledala dve :modri:.

Aja32 -> SOLARIJ IN SONCENJE (30.3.2005 12:02:31)

Zdravo punce,

glede na to, da grem 2x na mesec v solarij in da tam honorano dela gospa, patronažna sestra (vsak dan da veliko novorojenčkov skoz), sem se o tem pogovorila z njo.
Pravi, da solarij ne škodi, da pa je seveda priporočljivo uporabljati "milejšo" izvedbo in ne kakšno turbo varianto. Gre samo za to, da se telo ne sem pretirano pregreti. Najboljši pa je seveda odprt tip solarija, ker je dovolj zraka, je prostoren in je dovolj hladen.
Toliko o tem. LP A:nosecka:

KMALU -> SOLARIJ IN SONCENJE (30.3.2005 13:08:08)

Hodim v stojeci solarij, kjer ni neposrednega stika koza z zarnicami...
In kljub temu,da se nisem noseca oz da sele poskusava, hodim na "blazjo" varianto..

Hvala vsem za odgovore...
LP

Stran: [1]