Natali07 -> RE: Alergija na krompir?? (19.11.2008 14:40:07)
|
Mojemu malčku so tudi potrdili alergijo na mleko in jajce pri 3 mesecih, na krompir pa ni pokazalo čeprav sem bila sama prepričana da jo ima. On je preko mojega mleka po krompirju bruhal, ratal flekas in neznosno jokal. Sama mu potem nisem dajala krompirja do njegovega 9 meseca. ko pa je 0prvič probal eno žličko krompirja je ratal pikast v roku ene ure po celem telesu. pike so se združevale v fleke, ki so ratali zabuhli. Šla sem do pediatra in njegov prvi komentar je bil, če bnisem slučajno pojedla kaj od jajca ali mleka, da je alergija na krompir zelo, zelo redka. Ampak našemu so potem pri naslednjem testiranju kak teden po tem potrdili močno alergijo na krompir. Skratka alergija je možna in poznam še kar nekaj otrok ki jo imajo. Glede na to, da imate alergijo na KM imate verjetno tudi datum naslednjega testiranja (da ugotovijo ali je alergija minila ali ne) in takrat potem omeniš vsa živila, ki se ti zdijo sumljiva in ti jih bodo stestirali. jaz sem po tem vedno delala tako, seveda pa mi je pediater predpisala kapljice fenistil in kadar je imel otrok po kaki probni hrani močnejšo reakcijo (pike, krče, bruhanje, drisko) sem mu jih dajala Ti pa tudi sama svetujem, da počakaj kak mesec s krompirjem, probaj druga živila jih je še cel kup in kasneje poizkusi znova če seveda nisi že sedaj 100% prepričana da mu težavo povzroča krompi. Kaj bo, pa ne moreš vedet in se ne obremenjuj v naprej. saj vem, da je težko. Moj ima potrjenih veliko alergij in sedaj sem rodila drugega otroka in se vsak dan sprašujem ali ima mogoče tudi ona alergijo. Ampak ne morem v naprej nič vedeti, ampak vem da bom pri uvajanju hrane zelo previdna, kot sem bila pri prvem. Več pa tako ne morem naredit.
|
|
|
|