yania -> RE: Handling vdeo (3.10.2009 21:43:47)
|
Kako dvigniti s posteljice, lupinice ali s kakšne druge podlage, kjer je handling nemogoč?... Meni je na fizioterapiji rekla, da če je tako, da ne gre s handlingom, pa vseeno otroka na bok, iz boka pa gor, ker ko bo večji bo sam pomagal z rokico in ga že zdaj navajamo...se pravi, ga bolj na stran da in dvigneš...če se le da...najbolj narobe je dvigovanje s hrbta! ker začne zategovat telo nazaj, postane krčevit... Aja, pa še nasvet, meni je rekla prejšnji teden, (imam namreč 7 mesečnika ki drugače lepo napreduje v razvoju, le 1 mesec je bil prej rojen in imava pač te preglede...prvotno pa malo asimetrije...) da če hoče iti s hrbta v sedeč položaj, da je to potrata energije, da mu itak ne bo uspelo, z ravne podlage seveda...drugo je, če je v vozičku malo dvignjen...no in če sili gor, mu pomagam na bok in nato iz stranskega položaja gre gor...tako je pravilno.. Ma fino je ko ti takole svetujejo in povejo kako delati vaje da se otroček pravilno razvija...pri 1.ni bilo sploh nič poudarka na razvoju, handling sem poznala samo kot besedo, niti vedela nisem kaj to v bistvu je (no dvigovanje in osnove sem že vedla, ampak ne pod to besedo)...
|
|
|
|