Decembrska darila (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


Kerensa* -> Decembrska darila (19.11.2008 11:16:17)

Komu jih boste letos kupili in "ob" katerem "možu" (Miklavžu, Božičku, Dedku Mrazu)?

In voščila - komu boste voščili in kako (papirnata voščilnica, e-mail, SMS, telefon, osebno)?

Pri nas bodo kot Miklavževo darilo letos izključno sadje in sladkarije (po tradiciji, kajti drugače bom že 7.12. brez denarja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]) ter postavitev jelke (letos bomo imeli tako, ki bo visoka 240 cm - prednost 320 cm visokih stropov [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]), glavnica daril bo za Božička (nisem še izbrala, kaj bo kdo dobil), za Novo leto pa bo bolj family-party s simboličnimi oz. manjšimi darilci - po možnosti koristnimi za nekaj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image])... to velja za družino.

Prijateljev/-ic, s katerimi se obdarujemo, imam na srečo bolj malo, ampak oni bodo svoje darilce (ne vem še, kaj, ampak obvezno pa na tematiko prijateljstva) dobili nekje v 2. polovici decembra (ko se bomo srečali).

Tistim, s katerimi sem v rednem kontaktu, bom letos poslala dobro, staro, papirnato voščilnico po navadni pošti - se mi še zmeraj zdi najlepše. Virtualni prijatelji/-ce dobijo e-mail, tisti brez Interneta SMS, vsem ostalim, vključno s sodelavci, pa bom voščila osebno, ko in če se srečamo ali slišimo.

In povrnem voščilo ali darilo tistemu, ki se bo sam od sebe prvi spomnil name, seveda.




ZmajTolovaj -> RE: Decembrska darila (19.11.2008 11:44:44)

Darila samo družini (starši, brata, svakinja, nečaka), drugim sorodnikom kaka buteljka, tako je običajno. In to zadnji teden decembra oz. ko se vidimo. Miklavž pri nas ne nosi (že odkar se spomnim), božiča kot takega ne praznujemo, ker nismo verni, se pa zberemo ob večerji, ja. Midva z možem drug drugemu nič ne kupujeva, tudi za rd ali obletnice ne, greva običajno na kako večerjo al pa v kino.
Čestitke bodo papirnate, pa sms-i seveda.
Aja pa s prijateljicami gremo vsako leto okrog božiča na eno večerjo, brez daril.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (19.11.2008 11:50:45)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




muška -> RE: Decembrska darila (19.11.2008 12:18:55)

SMSjev ne maram, sploh pa voščil preko njih ne, tako da to pri meni definitvno odpade. Pošljem doma narejeno voščilnico, vsakemu , tudi tistemu, ki mu bom voščila osebno. Zakaj? zato ker jaz vidim čar v tem. Tudi sama imam zelo zelo rada voščilnice in sem blazno srečna, če katero dobim.  SMSjev in mailov na to temo pa kot sem že napisala ne maram, ne pošiljam in jih niti ne berem.

Darila, ne vem še kakšna bodo,vsekakor pa ne bodo neka močna. Obdarujemo se samo najožji člani družine, se pravi starši, sestra brat z družino - že tukaj kar nanese.  Pa dam tudi kaj malega puncama, ki mi občasno pazita mala dva, ostalim ne.

Miklavž bo prinesel sadje in kkašno sladkarijo, Božiček se bo verjetno malo bolj potrudil in bo prinesel kakšno igračo za otroke, za starino pa še študiram.




NATAŠI -> RE: Decembrska darila (19.11.2008 12:41:01)

Pri nas bo nosil Miklavž in Božiček ... običajno imamo tako, da Miklavž več prinese, Božiček pa pusti kakšno "malenkost" pod smrekco

voščilnice pišem vsem prijateljem in sorodnikom ki nam kaj pomebijo in smo v dobrih odnosih ... skratka tiste ki imamo radi. Pošiljamo pa izključno le voščilnice po pošti ker drugih oblik ne maram

komu darila- uf ... staršem, mojemu in moževemu bratu z družino, dobrim prijateljem, ...




Nika v službi -> RE: Decembrska darila (19.11.2008 13:08:44)

Pri nas simbolna, tradicionalna darila nosi Miklavž in sicer ožjim članom družine (oboji starši, brati in sestre z družinami po moji in moževi strani). Izjema je naša Nika, ki Miklavžu napiše pismo in si nekaj zaželi; letos je to harmonika. Takrat ima naša madam tudi god, tako da bo dobila še darilo za god zraven.

Obdarujemo se tudi za božič, isti akterji + prijatelji ter ožji znanci (v našem primeru poleg družine še cca. 10 ljudi, tu so šteti tudi otroci). Ta darila so tudi skromna, simbolična, ne kakšne velike vrednosti. Gre za pozornost. Izročimo si jih osebno, na kakem kosilu, večerji, kavici.

Za novo leto se ne obdarujemo.

Voščila pošiljam klasična in sicer vsem zgoraj naštetim + prijateljem in znancem. Tam nekje po 20.12. jih odpošljem, pride jih cca. 40. Precej jih imam v tujini, te gredo na pot še prej.

SMS-i pridejo na vrsto za novo leto, e-mail voščilo pa razpošljem tistim, ki klasičnega voščila ne prejmejo + poslovnim partnerjem.




aljuška -> RE: Decembrska darila (19.11.2008 13:11:18)

nimam pojma še, kaj bom komu kupla[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image], vam samo to da bodo darila res samo za ožje družinske člane in to ''samo'' 1x - za božiča. za miklavža tamali samo kako sladkarijo ( pa itak bo od drugih verjetno še kaj pobrala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ). za novo leto pa..hmm, kakšni čokolatini in šampanjec.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




aljuška -> RE: Decembrska darila (19.11.2008 13:11:58)

aja, pa obvezno ročno napisane voščilnice - tam enih 15-20 se jih nabere




melanija -> RE: Decembrska darila (19.11.2008 13:22:41)

Mi bomo praznovali samo MIklavža takrat bo prinesel, darila ki so jih napisala v pismo. Ker med letom ne kupujemo igrač malo več špendamo za Miklavža. Nosi pa samo otrokom. Ostalim ne kupujemo, razen za novo leto, ko gremo voščit nesemo bližnjim sorodnikom kakšno kavo ali buteljko vina (vina na pretek doma).

Voščilnice pa bodo po starem po pošti, ker se mi zdi da za te praznike še najbolj pašejo.




maja1488 -> RE: Decembrska darila (19.11.2008 13:53:24)

Tradicionalno ima ožja familija za miklavža domače piškote in sadje. Darila se dajo pod smrekico na božični večer, ko okrašujemo. Naslednje jutro pa odpiramo. Darila dobijo moji in moževi starši in sestre s partnerji. Najbližji prijatelji in njihovi otroci. In mi seveda. Ko gremo voščit oziroma ko nam kdo pride voščit imamo pripravljene majhne pozornosti. Letos bo to kozarček domačega medu in mala flaška medice. Pač zapakirano v škatlici z mašnicami.

Voščilnice obvezno papirnate poslane pred božičem. SMS-ov ponavadi ne pošiljam in ponavadi tudi ne odgovorim na nobenega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Na živce mi gredo vsa tista slinasta voščila in pesmice. Na naših karticah piše samo SREČNO! Pa tri imena.




sonček33 -> RE: Decembrska darila (19.11.2008 14:05:47)

za Miklavža  - sadje, kakšna malenkost . za nečaka, nečaka obdaruje tudi Božiček,  sicer pa smo z družinskimi člani dogovorjeni in že leta naredimo tako, da gremo v začetku januraja na kosilo - vsi, se lepo zberemo vsa familija (ožja, bratje,s estre, mami, oči) , plačamo glede na odrasle osebe primeren delež in to je to.




Sulfinija -> RE: Decembrska darila (19.11.2008 15:12:23)

Jaz voščilnic ne pišem nikomur ali sms ali e mail.

Darila kupima le za moje starše,nečakinjo,ter kako kremico za roke in toalt.vodo za svakinjo.Tašči pa vedno dama 26.12 ko pridejo na možev god,ter vsem moževim nečakom ali čokolade pa mandarine ali nekaj malega skratka ker jih je pet.Tašči pa ponavadi kako krpo z motivom božiča pa kavico.

MIklavž bo pa prinesel le nečakinji od brata hčerki kateri sma botera.To pa bo sladkarije iz Mulerja ter 5Eurov v škorenj.

LP mojca[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




crci06 -> RE: Decembrska darila (19.11.2008 16:39:25)

vsem bližnjim obvezno doma narejene voščilnice

miklavž bo prinesel sinu kar lepo darilo, drugi možje pa max. 1 jajček

ostalim pa nič [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] oz. max 1 kofe  in nekaj mandarin





Dadi -> RE: Decembrska darila (19.11.2008 17:04:45)

Samo za otroke bodo mala darila...ostali smo se domenili, da se letos ne obdarujemo z darili, pač pa z besedami, kakšno prijazno gesto in to je to.




matejchy -> RE: Decembrska darila (19.11.2008 18:37:33)

pri nas pa hodi miklavž in prinese darila, za božič samo kakšna mala pozornost pod smrekco, v vrtec pa tak pride dedek mraz in prinese darila. kar se tiče voščil SMS, e-mail, večini pa bom voščla kr osebno.




Anonimen -> RE: Decembrska darila (19.11.2008 19:44:41)

Pri nas od nekdaj praznujemo samo Miklavža. Od lanskega leta ko se je rodila najina princesa pa sva se z možem zmenila za simbolična darilca za pod smrekico.
[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] dobi za Miklavža vsa darila tako od naju kot od sorodnikov, ker vsi tu najbolj praznujemo Miklavža.

Drugače pa se ne obdarujemo. Smo se lansko leto simbolično, ampak mi ni bilo všeč, tako da sem letos že namignila naj vsak ki misli meni kupit darilo raje za tisi denar kupi sebi in s tem misli da sem mu ga poklonila jaz. Mogoče malo čudno ampak kaj naj z darilom, ki mi ni funkcionalno in leži na omari, na njem s enabira prah in vsakič ko pucam si rečem pa ostani tu še kak mesec).

Ko bomo hodili okrog voščit pa bom pripravila vsem domača unikatna darilca. Vse bo iz našega doma oziroma domače izdelave. tega bi bila tudi sama vesela, pa žal takih daril ne prejemam več.

Voščilnice vsak leto pred božičem delam sama in jih pošljem vsem bližnjim sorodnikom ostalim pa preko maila ali sms-a, odvisno kako smo na vezi.

Prijateljicam bom tudi dala domača darilca.




atanja -> RE: Decembrska darila (19.11.2008 20:46:53)

Ravno danes smo se zmenili da se samo najmlajšemu kupi darilo. Mal me sicer moti ker bi se lahko zmenili za simbolično darilo pa da se da vsakemu vsaj malenkost. Men je lepo že da se kupi npr. en čokoladen bombon v posebni škatlici pa zraven kako posebno željo napišeš. Ne vem če ne bom vseeno to naredila...

drugače pa ko gremo na obisk vedno kupimo kako igračo otrokom, za starejše pa bomokak kopletek naredili:kava, liker kak domač, piškoti...

JAz osebno bom kupila mojmu pa tamalmu....

Čestitke bova naredila z malim in jih pošljeva vsem ki imamo njihove naslove...

Smerkca pa rpi nas sotji za miklavža in to je prava smrekca... letos mislim da bo božični vlak spodaj...




Anonimen -> RE: Decembrska darila (19.11.2008 21:15:24)

Samo bejbi, ki bo dobila splosno "novoletno" darilo in ga bo prinesel dedek Mraz enkrat v tistih dneh, se ne vem kdaj. En dan bo ze dober [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

Voscilnice pa se ne vem.
Po navdihu.




Lianna -> RE: Decembrska darila (19.11.2008 21:19:29)

Voščilnice bom kot ponavadi naredila sama. Darila bodo pa za kar veliko ljudi. Ampak to čisto simbolična, max. za 5€. Nekaj sem jih že kupila, nekaj jih pa še bom. Z mojim greva pa kot ponavadi na večerjo.




Ancy -> RE: Decembrska darila (19.11.2008 21:26:00)

Pri nas doma mami pošilja papirnate voščilnice, recimo 15 folka bližjih prijateljev in družini. Darila dobiva s sestro (še vedno) samo in izključno za Miklavža, niso nevem kako draga, ni pa samo sadje. Takrat enkrat se tud okrasi jelka. Sama bom verjetno kupila samo album Životinjsko carstvo za dragega za novo leto, voščilnic nebom pošiljala, v stanovanju kjer živim med študijem tudi ni ravno prostora za smrečico.... Bomo pa 16.12 mele s sošolkam skupno ''kosilo'' in obdarovanje v simbolični vrednosti - eden na enega, naključno izbiranje....to se mi zdi ful lepo




tjašun -> RE: Decembrska darila (19.11.2008 21:57:35)

No, pri nas smo se pa že ene 3 leta nazaj zmenili, da Dedek mraz nosi le za otroke (moji dve, 2 bratranca, nečak), za nas pa nič, oziroma, ko se me tri lotimo peči piškote.....Ja, pa moja marmelada tudi gre, pa vložene bučke, kumarice[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Čestitke pošljemo obvezno doma narejene (se že pripravljamo),  smrekico pa naredimo tudi kakšen teden prej in seveda "okrancljamo" stanovanje. No po e-mailu pa tudi pošljemo voščilo, drugače bi lahko celo leto delala voščilnice[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].




kaya2007 -> RE: Decembrska darila (19.11.2008 22:58:36)

predvsem bom obdarila tamalo, drugače pa še bližnje sorodstvo, s katerimi ponavadi praznujemo božič. če se bomo s kom videli oz. dobili okrog praznikov, bom seveda obdarila tudi njih. vsekakor tudi prijatelje pri katerih bomo za novo leto..
torej, nosili bojo vsi trije, največ Božiček, za novo leto pa tudi pri nas bolj simbolično in praktično (za tamalo sem si zamislila, da bo dobila jedilni pribor).
voščilnic se mi pa ne da pisat letos, lansko leto sem jih, pa se očitno več nihče ne ukvarja s tem na klasičen način in sem dobila nazaj vse prek maila..to mi pa ni ravno primerno za praznike, sem malo romantična kar se tega tiče.




Stran: [1]