Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Ali katera daje kravje mleko dojenčki do ... 19.11.2008 9:17:45
|
|
|
|
Pikapolonica_
|
Jaz ne.
|
|
RE: Ali katera daje kravje mleko dojenčki do ... 19.11.2008 9:17:51
|
|
|
|
Netopirčy81
|
Če misliš na to, ali mešam in pripravljam hrano iz kravjega mleka - ja. Naša k sreči ni nič alergična (zaenkrat). Prilagojenega mleka nisem nikoli uporabila.
|
|
RE: Ali katera daje kravje mleko dojenčki do ... 19.11.2008 9:21:44
|
|
|
|
Marogica
|
Jaz sem dajala obema. PRvemu po 6. mesecu, drugemu po 7. mesecu. Po dogovoru s pediatrinjo. Alergij ni bilo.
|
|
RE: Ali katera daje kravje mleko dojenčki do ... 19.11.2008 9:27:43
|
|
|
|
marty5
|
Jaz sem prvemu dajala od 9. meseca dalje. Se pa sama sebi zdaj zdim neumna, ker je jogurte in skute dobival že pri dobrih 6ih mesecih - pa so tudi s kravjega mleka . Ta drugi bo tudi dobil kravje mleko oz. jogurte kaj kmalu - čez kak teden, ko bo imel polnih 6 mesecev. Sicer pa v vrtcu dobijo že v jaslih kar alpsko mleko - pa marsikateri nima še leto dni, ko začne z varstvom.
< Sporočilo je popravil marty5 -- 19.11.2008 9:29:22 >
|
|
RE: Ali katera daje kravje mleko dojenčki do ... 19.11.2008 9:41:07
|
|
|
|
Olivija
|
od kakšnega 8. meseca smo kombinirali: sveže mleko, direktno od krave (seveda prekuhano) in Aptamil, ki sva ga kupovala do enega leta. Alpskega mleka ali kaj podobnega pa nikoli nisva kupovala.
|
|
|
|
RE: Ali katera daje kravje mleko dojenčki do ... 19.11.2008 9:47:43
|
|
|
|
Anonimen
|
Ah saj Alpsko mleko je namanj kvalitetno... Razmišljala sem tako. Zakaj bi bilo boljše humanizirano mleko in kravje mleko totalno škodljivo? Recimo, da se večina mamic drži tega, da se GH meša z AM in ne s kravjim mlekom. Le zakaj je potem toliko alergij če se vse dela po reglcih? Še vsaka mamica, ki je dajala dojenčku prekuhano kravje mleko se ni pritoževala nad rezultatom. Najbolj šokirana sem bila pa nad tem, da propagirajo piščanca in purana pri 7. mesecu. Izgleda so vsi hormoni, s katerimi futrajo perjad izjemno zdravi
|
|
|
|
RE: Ali katera daje kravje mleko dojenčki do ... 19.11.2008 9:48:02
|
|
|
|
memole80
|
Naš smrdi Am in tudi kašic, ki se mešajo z vodo ne je, tako da mi je P rekla, naj začnem uporabljati kravje mleko. Uporabljam pa od Planike. Hčerka pa je stara dobrih 6 mesecev in pol.
|
|
|
|
RE: Ali katera daje kravje mleko dojenčki do ... 19.11.2008 9:52:09
|
|
|
|
marty5
|
Uporabljam pa od Planike ja, planika se je tudi nam super obnesla, ker ni potrebno prekuhovanje.....pri navadnem mleku se mi je n-krat zgodilo, da mi je vzkipelo čez
|
|
RE: Ali katera daje kravje mleko dojenčki do ... 19.11.2008 10:04:30
|
|
|
|
botrca
|
Najin Jan ga je od 10 meseca in ni nobene reakcije.
|
|
RE: Ali katera daje kravje mleko dojenčki do ... 19.11.2008 10:15:15
|
|
|
|
memole80
|
IZVIRNO SPOROČILO: marty5 Uporabljam pa od Planike ja, planika se je tudi nam super obnesla, ker ni potrebno prekuhovanje.....pri navadnem mleku se mi je n-krat zgodilo, da mi je vzkipelo čez Ma od katerega meseca pa ste ga vi uporabljali? Meni se zdi malo prezgodaj, ampak tako je pač rekla P. Je pa tudi res, da ga uporabim zelo malo. Mogoče 100 ml v treh dneh.
|
|
|
|
RE: Ali katera daje kravje mleko dojenčki do ... 19.11.2008 10:15:27
|
|
|
|
Splet.Ka
|
Mi smo ga uvedli pri približno enem letu. Zdaj ga popije vsaj eno skodelico zjutraj in eno zvečer. Brez težav, brez reakcij. Pije pa tistega, ki ga imamo trenutno doma.
|
|
RE: Ali katera daje kravje mleko dojenčki do ... 19.11.2008 10:40:39
|
|
|
|
t*e*j*k*a
|
Smo stari 10,5m in kravjega mleka še ni jedel, seveda pa je vse druge mlečne stvari kot so jogurti, skutke,sirčki,... Imamo pa domače kravje mleko in bomo kmalu začeli.
|
|
|
|
RE: Ali katera daje kravje mleko dojenčki do ... 19.11.2008 14:20:05
|
|
|
|
katra55
|
Jaz sem hrano s kravjim mlekom začela pripravljati, ko je bila hčerka stara 8 mesecev. Imam pa domače mleko.
|
|
|
|
RE: Ali katera daje kravje mleko dojenčki do ... 19.11.2008 20:04:19
|
|
|
|
gajči
|
IZVIRNO SPOROČILO: marty5 ja, planika se je tudi nam super obnesla, ker ni potrebno prekuhovanje.....pri navadnem mleku se mi je n-krat zgodilo, da mi je vzkipelo čez Jaz pa mislim, da je to Planikino mleko in podobne za dojenčke pred uporabo potrebno prekuhati. Pa še odgovor na prvo vprašanje: Sin je star 9,5m in še ni pil kravjega mleka. Kot pijačo mu ga sigurno ne mislim dati do enega leta, ga bom pa počasi začela uporabljati pri kuhanju, npr. palačinke, rižev narastek...
|
|
|
|
RE: Ali katera daje kravje mleko dojenčki do ... 19.11.2008 20:24:33
|
|
|
|
K_a_t_i
|
pri 10m, ko sem nehala dojiti, je dobil kravje mleko Pri 11m je šel v vrtec in je bilo treba sprobat kako ga prenaša.
|
|
RE: Ali katera daje kravje mleko dojenčki do ... 19.11.2008 21:46:11
|
|
|
|
leaberni
|
Midve sva se pri osmih mesecih nehale dojiti in sva začeli takoj s kravjim mlekom. Do sedaj ni bilo še nobene reakcije.
|
|
|
|
RE: Ali katera daje kravje mleko dojenčki do ... 19.11.2008 23:01:59
|
|
|
|
BUŠICA
|
Najbolj šokirana sem bila pa nad tem, da propagirajo piščanca in purana pri 7. mesecu. Izgleda so vsi hormoni, s katerimi futrajo perjad izjemno zdravi
|
|
|
|
RE: Ali katera daje kravje mleko dojenčki do ... 20.11.2008 20:55:56
|
|
|
|
Olivija
|
IZVIRNO SPOROČILO: AnjaPH Še vsaka mamica, ki je dajala dojenčku prekuhano kravje mleko se ni pritoževala nad rezultatom. Pri nas je prav fajn rezultat, čisto brez alergij (trkam), ampak k temu sta po moje bolj pripomogla 2 psa in maček. Za mano se ravno naš 5kg maček in moj partner borita za kavč ... sta se že zmenila.
< Sporočilo je popravil Olivija -- 20.11.2008 20:57:58 >
|
|
|
|
RE: Ali katera daje kravje mleko dojenčki do ... 20.11.2008 21:51:28
|
|
|
|
Udb
|
Se mi zdi, da ga je pil od 7. meseca naprej.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Imena, ki otrokom prinašajo srečo v življenjuStarši si najbolj od vsega želimo, da bi bili naši otroci srečni v življenju. Nekateri celo verjamejo, da k temu lahko p...
Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zadnje s foruma
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?