Pošteno ali ne - kaj pravite? (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


Kerensa* -> Pošteno ali ne - kaj pravite? (19.11.2008 5:01:58)

http://24ur.com/novice/gospodarstvo/prosimo-pomagajte.html

Jaz sem mnenja, da je to pošteno (kolikor je v teh časih sploh lahko, seveda).




maya2 -> RE: Pošteno ali ne - kaj pravite? (19.11.2008 6:02:19)

Meni se zdijo sporni le podatki o zdravju.... le-te lahko uporabijo tudi 'proti' delavcem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Kerensa* -> RE: Pošteno ali ne - kaj pravite? (19.11.2008 7:24:03)

Načeloma se vse da uporabiti za ali proti... npr. za nekoga, ki ima majhne otroke, lahko sklepajo, da bo več na bolniških odsotnostih, zato je lahko večja verjetnost, da ga bodo odpustili... nekdo, ki ni popolnoma zdrav, enako... ampak če gledamo po načelu poštenosti, bodo pa ravno ta dva delavca zaščitili... tako, da - če predpostavljamo, da delajo to na pošteno način, se mi zdi v redu, da naredijo selekcijo bolj in manj ogroženih (čeprav je to spet relativno).




barbara b -> RE: Pošteno ali ne - kaj pravite? (19.11.2008 8:28:30)

Pošteno bi bilo, če bi človeka ocenili po tem, ali dela ali ne dela.




Kerensa* -> RE: Pošteno ali ne - kaj pravite? (19.11.2008 8:54:00)

Če predpostavimo, da bodo pošteni, bo najbrž tako ali tako prva stvar na prioritetni lestvici... vse ostale pa naknadno.




ZmajTolovaj -> RE: Pošteno ali ne - kaj pravite? (19.11.2008 8:56:24)

Mislim, da je v redu, da vsaj poskusijo gledat na socialno ozadje posameznika (firmam je običajno precej vseeno, če imaš doma tri otroke in ostaneš brez službe), koliko jim bo pa pri tem ratalo biti fer, je pa drugo. Po moje nikoli ne moreš biti enako fer do vseh.




Pikapolonica_ -> RE: Pošteno ali ne - kaj pravite? (19.11.2008 9:11:24)

IZVIRNO SPOROČILO: ZmajTolovaj

Mislim, da je v redu, da vsaj poskusijo gledat na socialno ozadje posameznika (firmam je običajno precej vseeno, če imaš doma tri otroke in ostaneš brez službe), koliko jim bo pa pri tem ratalo biti fer, je pa drugo. Po moje nikoli ne moreš biti enako fer do vseh.


Seveda ne. Če recimo predpostavimo, da bodo na prioritetni lestvici kotirali taki, ki imajo doma nezaposlenega partnerja in tri otroke, precej visoko, kam bodo potem potisnili tiste, ki imajo doma urejeno socialno problematiko, so pa pridni in delavni, ter redno izpolnjujejo normo. Potemtakem bi ostal tisti s slabšim socialnim ozadjem vseeno na firmi, tistega tadrugega pa lahko fliknejo.
To zame ni pravično.
Osebno bi 'prioritetno lestvico' sestavila zgolj po doseganju norme, ker verjamem, da v Elanu imajo neke 'norme', pridnosti, delavnosti, točnosti itd... Tukaj bi verjetno precej večjo vlogo morali igrati rezulati, ki jih delavec pokaže, ne pa njegovo socialno ozdaje.




Kerensa* -> RE: Pošteno ali ne - kaj pravite? (19.11.2008 9:14:33)

Morda točkovanje kakor na razpisih za stanovanja?... pri stanovanju največ točk dobiš, če si mlada družina, vse ostalo je dodatek... tukaj pa največ točk, če si priden delavec, vse ostalo pa dodatek... upošteva se pa seštevek točk. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley24.gif[/image]




Pikapolonica_ -> RE: Pošteno ali ne - kaj pravite? (19.11.2008 9:16:46)

Kerensa, saj verjetno imaš prav. Oziroma upam, da imaš prav, glede na to, kaj vse zahtevajo. Verjetno je tudi brezpredmetno tukaj razpravljat 'kako naj točkujejo v Elanu', ko pa se nam sploh sanja ne, na kakšen način mislijo točkovat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Razen, če bi kdo poslal kakšen mail predsedniku uprave, če nam lahko to posreduje, da razvijemo debato na pravi ravni[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] in mu potem posredujemo naše predloge[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Marogica -> RE: Pošteno ali ne - kaj pravite? (19.11.2008 9:20:00)

Nič ni pošteno, kadar gre za izgubo posla. Ne "točkovanje", ki ga bo izvajal Elan, ne to, kdo je dober delavec. Kdo pa je dober delavec? Tisti, ki dosega normo, tisti, ki leze šefom v rit, tisti, ki se dela, da je dober delavec, v bistvu pa delo opravi kdo drug? Kako pa dosegajo normo v pisarnah?

Kaj pa vem...v bistvu je žalostno vse skupaj, vendar to je življenje. In nekako se je treba odločiti, in kakorkoli to že bo....nikoli ne bo pravično za vse. Vsak, ki bo gledal iz svojega zornega kota, bo imel drugačno "zgodbo" za povedat. Torej?

V vsakem primeru bodo lastniki firme "svinje". Pa naj se odločijo tako ali drugače.




Kerensa* -> RE: Pošteno ali ne - kaj pravite? (19.11.2008 9:21:48)

V bistvu me je samo zanimalo, ali se vam takšen način odpuščanja delavcev zdi pošten - od predpostavki, da bo vodstvo pošteno "točkovalo".




malabela -> RE: Pošteno ali ne - kaj pravite? (19.11.2008 9:46:36)

Danes se tako ali tako vsak odloča na podlagi svojih koristi. 




Stran: [1]