Suzi* -> lajšanje bolečin pri porodu (31.3.2005 16:35:29)
|
Jaz sem sicer rodila v NM 2.3., proti bolečinam sem dobila eno inekcijo v rito in moram rečt, da je blo super. Me je pa ginekolog po opravljenem CTG-ju po prihodu v porodnišnico na dan D vprašal, če sem na karkoli alergična in ker nisem je on že takrat nekam napisal, da mi naj babica da tisto zadevo. Dobila sem jo, ko sem bila 4 cm odprta, po tem sem vse presledke med popadki prespala in je blo prav carsko. Do 4 sm je šlo precej počasi, ker se verjetno kljub pravilnemu dihanju nisem popolnoma sprostila med popadki, potem pa je šlo zelo hitro in rodila sem v 4 urah (prvič). Glede bolečin pa takole: normalno, da porod boli. Se more pač telo popolnoma preoblikovat, da bebica lahko pride ven. Ampak mene je bolečina zelo spominjala na tisto pred menstruacijo, ki se pa proti koncu vedno bolj stopnjuje. mene je blo bolečin zelo strah, moram priznat, ampak se je čist dalo zdržat. Kar je blo pa meni zanimivo je pa to, da mene so boleli popadki, ko sem se odpirala, potem pa ko pridejo tisti, ko pritiskaš, pa ne več. To ni bolečina, mogoče bolj potreba po pritiskanju al kaj tacga. Kako je pa z EA pa res ne vem. Mene je bilo preveč strah špikanja v hrbtenico, zato se zanjo nisem odločila. Skratka, nosečke, pogumno najlepšemu trenutku vašega življenja naproti. Pri vsaki je drugače, ampak sploh ni za umret. Malo dete vse poplača!!! Bistveno je, da poslušate babico, pa da imate očita oz. nekoga pač zraven. Meni je neskončno pomagala njegova prisotnost in masiranje križa med popadkom. POGUMNO!!!!! lp, Suzi in Anžej (4 tedne in 1 dan)
|
|
|
|