kašelj za znort (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

Nann -> kašelj za znort (18.11.2008 20:15:02)

Kaj naredit, ko ti otrok ponoči oz. ko gre spat in se telo umiri kašlja tako grozno, da se kar davi? Čez dan mogoče parkrat nekaj pokašlja ko pa gremo spat pa je katastrofa. Delamo inhalacije in imamo prospan, ampak men se zdi, da to nič ne pomaga.

Doll -> RE: kašelj za znort (18.11.2008 20:24:08)

http://med.over.net/forum5/search.php?46,search=pono%C4%8Di+ka%C5%A1elj,page=1,match_type=ALL,match_dates=0,match_forum=THISONE

Aja1 -> RE: kašelj za znort (18.11.2008 20:31:34)

Suh kašelj? Če je odgovor ja, potem ga mogoče nekaj draži/žgečka. Naša je kašljala ene dva tedna na polno (suh kašelj), ko sem nekje prebrala, da je mogoče kakšna alergija... Zvečer sem ji dala pol tabletke Claritina in ponoči ni 1x zakašljala. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Vrtnica79 -> RE: kašelj za znort (18.11.2008 21:27:03)

Jaz sem naši dajala 3x na dan slezov sirup in slezov čaj. V tej kombinaciji se je kašelj umiril.

Pa probaj uporabiti kak vlažilec zraka, ker zdaj ko se kuri zna bit zrak zelo "suh".

NATAŠI -> RE: kašelj za znort (19.11.2008 7:45:58)

tudi jaz vedno uporabim slezov sirup in z materno dušico od justa ga namažem .... kaj pa če je presuh zrak in ga to draži

karin412 -> RE: kašelj za znort (19.11.2008 9:01:14)

Pri nas tudi kašljamo. Prospan ne pomaga nič. Zaenkrat samo inhalacije z evkaliptusovim eteričnim oljem pomagajo, samo to je za večje otroke-mlajšega, ki je star 15 mesecev, ne morem pripravit, da bi dihal paro. Sleza pa nisem provala. Bom še.

Čupka -> RE: kašelj za znort (19.11.2008 10:04:26)

Vlažit zrak v prostoru! To je sedaj v sezoni ogrevanja nujno potrebno.

Če kašlja že dlje časa je alhko tudi kak tak razlog, kot alergija na prah in pršice, ki se najraje zadržujejo ravno v ležiščih, blazinah, odejah.
Lahko pa tudi zaradi preveč želodčne kisline. Ko se otrok uleže, se razliva iz želodčka po požiralniku in med drugim tudi sili na kašelj.

Najbolje, da povprašaš pri pediatru.

rose -> RE: kašelj za znort (19.11.2008 10:15:15)

Naša je tudi tako kašljala in večinoma samo ponoči. Noben ni spal. Kaj smo naredili? Vlaženje zraka, inhalacije, nos smo ji pucali s fiziološko (čeprav ni imela ful polnega) in mazanje s kremico po prsih - ne vem kako se imenuje. se dobi v lekarni in je za dojenčke in umirja kašelj. Kašelj se je pa nehal.

lilka -> RE: kašelj za znort (19.11.2008 14:30:52)

Se podpišem pod rose....suh kašlej, samo ponoči....ne vem, nam pomagajo edino inhalacije(jaz dam kar fiziološko notri) in sicer 2x dnevno po 5 minut in v 3 dneh se izlušči, je pa šlo že enkrat tako daleč da mo v bolnici pristali, tako da zdej ko začne takoj začnemo z inhalacijamoi, pa po prsih tudi mažem z eno kremo, ja. 

Stran: [1]