Anonimen -> RE: prezgodnji porod (18.11.2008 13:24:42)
|
Moja mami je rodila brata 2 meseca prezgodaj s CR, s tem da je bil zahiranček. Je bil precej časa v inkubatorju, počasi napredoval na teži in velikosti, pa kr naprej bolan (sedaj se mu vse našteto čisto nič ne pozna). Potem je kmalu po CR zanosila - med menoj in bratom je 18 mes. razlike, pa je hodila delat do konca, nobena rizična nosečnost, le malo bolj so jo spremljali (po UZ-jih, preverjali krvno sliko in pritisk), pa sem se rodila 4 dni pred PDP-jem, mlajši brat, ki j ebil tudi rojen s CR, pa je bil rojen 10 dni pred PDP-jem. Ni nekega pravila, da če rodiš v prvo prezgodaj, da boš tudi v drugo in tudi, če boš v prvo čez rok, te lahko v drugo preseneti prezgodnji porod. In otoci rojeni na dopolnjeni 37t so donošeni. Izjava G, da je nosečnost rizična samo na podlagi tega, ker je v prvo rodil nekdo 3t prej je malo tako tako. Vsaj za moje pojme. Ne bi rekla, če bi se ji odpiral MV, bi bilo premalo plodovnice ali karkoli podobnega ali pa bi v prvo rodila res veliko prezgodaj. Tudi Pušenjak je že pisal na MON-u, da se prezgodnejga poroda ne da napovedati na podlagi predhodnega, kot tudi ne, da če si prvič rodil čez rok, da bo v drugo tako.
|
|
|
|