julči -> Se strinjate? Je to navada ali še potreba? (17.11.2008 11:43:40)
|
Otrok po dopolnjenem 6 m starosti naj bi prespal celo noč, kar pomeni 11-12 ur brez prebujanja in hranjenja. Spanje je navada in otrok se je mora naučiti. Prav tako je dobro nočno spanje nepogrešljivo za uspešen dan, zato so za otroke ki slabo spijo, čez dan značilne spremembe razpoloženja, bolj razdražljivi in slabše volje so, bolj so odvisni od svojih staršev kot otroci ki dobro spijo in jokajo brez razloga. zato naj bi že dojenčke po 6m "naučili spati" celo noč in sicer z rituali, ne da jih pustimo jokati same, ampak da hodimo k njim in jim samo nežno prigovarjamo (brez nošenja, dotikanja,..) Uglavnem prebrala sem že ogromno na to temo, ampak še vedno nič nevem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]. Pri nas je situacija taka, mala je stara dobrih 6m, imamo večerni ritual in vsak dan povečini lepo sama zaspi (jo dava budno v posteljico) okrog 20ih. Je samo dojena, 69 cm, 8 kg (ob rojstvu 4), GH poje še zanemarljivo malo, zaradi alergije gre bolj počas. Torej se lepo redi, vsi ji pravijo da je debeluška. Ponoči je pa tako- zbudi se 2x in vedno ob istem času in sicer okrog 24 in ob 4.30 se podoji in je budna, ter zaspi nazaj: Kako naj vem ali je to samo NAVADA (nočno hranjenje) ali res rabi, je punca lačna? Namreč ona je velik jedec, poje kar ji daš[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Sem že probala ji zvečer dajat poleg dojenja še rižolino, je spet vsega velik pojedla, ampak situacija ista, je ura polnoči, ona pokonc in jest. Sem poskusla z dudo,... ne gre, se je drla skor pol ure, skos bolj naglas, ko sem jo podojila je zaspala nazaj. Vseen mislim da je to navada. Kaj mi svetujete? Študiram da bi poskusla to metodo- Estivillovo, da bi reskirala par noči, sam po drugi strani pa saj veste kakšne smo mame, malo se nam smilijo, skrbi me pa najbolj to, da bi jo pustila lačno. A je katera poskusla? Kakšni so rezultati? Al kaj naj, do kdaj se bo nadaljevalo to nočno hranjenje?
|
|
|
|