krči v trebuhu (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

sye -> krči v trebuhu (17.11.2008 11:05:17)

Živjo punce.

Sem v 22.tem tednu nosečnosti. Dva tedna nazaj me je v trebuhu spodaj (zelo nizko na desni strani) špikalo in sem šla h g. na pegled. Dala mi je Bouscpan in magnesol, kar pijem 3-krat na dan. To je pomagalo, malo več sem počivala, vendar ne čisto, ker imam veliko dela, pa tudi načeloma sem se zelo dobro počutila, razen tega špikanja. Včeraj so se mi v trebuhu začeli kot menstrualni krči, in se mi še danes nadaljujejo. Občasno popusti, potem pa zopet. Veliko sem že prebrala, da so krči v nosečnosti normalni zaradi raztezanja maternice, pa ne vem kako ti krči izgledajo. Ali je to tako kot v času menstuacije ali ne? Ali moram skrberi in ponovno iti h g. na pregled? Redni pregled imam drug teden v sredo, pa še moja g. je ta teden odsotna, tako da ne bi rada skakala okoli drugih g.

sye -> RE: krči v trebuhu (17.11.2008 11:56:43)

zdej me pa kr ves čas boli, tako da sem se ulegla.

bskrle -> RE: krči v trebuhu (17.11.2008 12:15:29)

Lahko se širijo vezi, lahko so res krči. Uleži se in miruj, pij magnezij. Veliko dela - ni izgovor. Meni se to pojavi, če ne počivam dovolj.

akin -> RE: krči v trebuhu (17.11.2008 12:48:41)

Hmm...ne vem, če so tako hudi krči kot pri menstruaciji normalni. Sicer malo različno doživljamo in opisujemo bolečine, ampak kolikor jaz vem, je normalno špikanje, otrdevanje trebuha brez bolečin tudi, ampak pošteni krči pa... Ne vem, jaz bi vsekakor poklicala svojo ginekologinjo, če drugega ne.

mamabranka -> RE: krči v trebuhu (17.11.2008 12:49:57)

Sem v 37 tednu. Krči so res podobni menstrualnim, sam se ne spolnem, kdaj so se začel, pa nikol me ne tolk, da bi morala samo ležat. Ampak je vsaka nosečnost drugačna. Mislim, da je vse OK, če pa sama misliš in čutiš da ni, se raje oglasi pri ginekologu.

Obstaja udi forum na med.over.net, kjer se prijaviš in lahko postaviš vsa vprašanja v zvezi z ginekologijo in porodništvom tega zdravnika mag. Stanko Pušenjak, dr. med., ginekolog in porodničar

http://med.over.net/forum5/list.php?19  -  TO JE LINK

akin -> RE: krči v trebuhu (17.11.2008 13:00:14)

Pardon, spregledala, da tvoje ginekologinje ni. Ampak vseeno. Jaz se ne bi igrala in bi poiskala strokovno mnenje, kjerkoli že. Sicer tudi nisem paničar in običajno me zdravniki ne vidijo, ampak nosečnost pa... Ne vem...tu se jaz res ne bi igrala. Raje grem na urgenco, pa naj me gledajo postrani ali bodo nesramni, me sploh ne zanima. Jaz bi s hudimi bolečinami težko mirno spala, no... In če greš k zdravniku zaman - hvalabogu! Vsaj veš, da je vse ok.
No, če pa vseeno raje iščeš pomoč na forumu, pa ti predlagam, da se obrneš vsaj na med.over.net na dr. Pušenjaka

naia -> RE: krči v trebuhu (17.11.2008 13:46:07)

jaz imam tudi bolečine podobne menstrualnim oz. predmentrualnim pa mi je ginekologinja rekla, da je to normalno...

sye -> RE: krči v trebuhu (17.11.2008 14:14:26)

punce hvala,
naia v katerem tednu pa si?

akin -> RE: krči v trebuhu (17.11.2008 14:16:11)

No, očitno imamo potem malo različne menstrualne krče :) Moji so namreč taki, da od njih bruham od bolečine in ne morem niti na nogah stat...  In če bi se mi to zgodio sedaj, bi gotovo zagnala paniko..
sye, toliko boljše, če punce pravijo, da ni panike...nisem te hotel po nepotrebnem prestrašiti, sem pa torej tudi jaz nekaj novega izvedela...

naia -> RE: krči v trebuhu (18.11.2008 8:14:44)

IZVIRNO SPOROČILO: sye

punce hvala,
naia v katerem tednu pa si?

27.tednu

Stran: [1]