članki v reviji MAMA (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Pupica -> članki v reviji MAMA (29.3.2005 8:13:55)

Punce mene pa nekaj zanima, glede na to da sem porodno izkušnjo objavila le na ringaraji, sedaj pa sem jo zasledla v reviji MAMA me zanima, če so še kateri objavili zgodbo.

Saj me ne moti, samo raje bi vedela, da je objavljena, da si revijo kupim in spravim9nebesa

Lep dan!
(upam da kljub slabim vremenskim napovedim sončen dan):)

:kuza:

malika -> članki v reviji MAMA (29.3.2005 8:23:36)

To si pa malo dosti dovolijo, a se ti ne zdi? Kaj pa, če bi te motilo?
meni je to malo čudno, forum je vseeno nekaj drugega kot revija :zmeden2:

Teni_ -> članki v reviji MAMA (29.3.2005 8:25:38)

Pojma nimam, še je nisem dobila(jo dobivam na stari naslov in grem popoldan po njo). No, ne vem, če je to ravno dovoljeno.

Lp,
Mojca:nosecka:

lutka -> članki v reviji MAMA (29.3.2005 8:29:15)

Kaj pa avtorske pravice:zmeden2:?

Anonimen -> članki v reviji MAMA (29.3.2005 8:31:37)

Uf, to je pa res čudno. A si že kaj na Mamo vprašala, kako to, da so to naredili? Jaz bi jim pisala po elektronski pošti. Bi me prav zanimalo, kaj bi odgovorili.

india -> članki v reviji MAMA (29.3.2005 8:42:47)

Malo čudna zadeva, sicer pa,kdo jim pa dovoli, da tvoj post enostavno "preselijo" in uporabijo v svoji reviji???:(:(:(
Pa si čisto prepričana, da je prav tvoja zgodba? Da je ni katera druga posredovala??:zmeden::zmeden::zmeden::zmeden::zmeden:

kaja11 -> članki v reviji MAMA (29.3.2005 8:46:09)

Očitno malo po forumih brskajo in objavljajo zanimive stvari. Enkrat sem zasledila na forumu Neplodnost, ko je bila ena čisto zgrožena ker so njeno zgodbo objavili v neki reviji. Meni se to ne zdi prav:zmeden:

ery -> članki v reviji MAMA (29.3.2005 8:46:53)

To je pa res zelo čudno. Ker ne bi smeli tega naredit. A si res prepričana, da je tvoja zgodba?
Če si, pokliči v uredništvo Mame in se pozanimajpa sporoči kaj si opravila.

papa

Urška* -> članki v reviji MAMA (29.3.2005 8:49:52)

Tega si oni enostavno ne smejo dovolit!!!

Sporoči kaj so rekli, če boš zahtevala pojasnilo. Me prav zanima.:hudicek:

lp:)

Anonimen -> članki v reviji MAMA (29.3.2005 9:07:42)

Spotovana Klavdija Banfi, saj če vam je kdo poslal to zgodbo v imenu koga drugega, potem tako ali tako imate spravljen njegov naslov v uredništvu in ne more biti nobnega problema, vse se da urediti.

Anonimen -> članki v reviji MAMA (29.3.2005 9:10:26)

Ja, potem imate pa problem. Tega pač ne bi smeli objaviti.

Anonimen -> članki v reviji MAMA (29.3.2005 9:30:29)

Upate sicer lahko, da je to samo problem med "vpleteno" in vami, ni pa nujno. Če objavljate zgodbe po omenjenem sistemu, bi lahko bilo "vpletenih" še več. Upam, da ne boste imeli težav.

malika -> članki v reviji MAMA (29.3.2005 9:32:45)

Kje pa je to povabilo? Sem ga iskala pa ga nekak ne najdem :zmeden2:

india -> članki v reviji MAMA (29.3.2005 9:35:53)

Zelo žalostno sicer, ni mi pa jasno, da obstajajo tako pokvarjeni ljudje, da si lastijo tuje zgodbe:(:(

tesa -> članki v reviji MAMA (29.3.2005 10:24:48)

Moje mnenje pa je, da v kolikor daste prispevke oz. kakršne koli zgodbe na javni forum, ne morete nikakor uveljavljati avtorskih pravic.
Ogromno stvari se objavlja v različnih revijah in dnevnikih; tako iz tega foruma kot z ostalih.
Res je, da bi revija Mama lahko to prej obvestila, vendar tudi ostali objavljajo brez vednosti tistemu, ki je kaj objavil.
Zato punce mal razmišljajte kaj napišete v javnosti, mogoče bodo jutri že vaše besede v kakšnem časopisu.
To je le moje skromno mnenje
Lp:miska:

Anonimen -> članki v reviji MAMA (29.3.2005 10:30:09)

Tesa, tvoje skromno mnenje je eno, zakon je pa drugo.

Ampak mislim, da je bila tole nerodnost in opravičilo Mame je po moje na mestu.

Kaj pa meni pupica&Tia, je pa druga stvar.

O.K., zdaj se pa kot "neprizadeta" res ne bom več vtikala.

Jutra -> članki v reviji MAMA (29.3.2005 10:33:07)

V dani situaciji govoriti o naivnosti, je pa malo za lase privlečeno. Novinarji oz. uredništvo so z zakonom vezani na avtorske pravice. Objavljanje besedila, slike,...brez odobritve avtorja, je kratenje os.pravic.

In če je bilo to "pobrano" na forumu, je čisto na mestu, da sedaj zadevo komentiramo. V končni fazi, se lahko čutimo opeharjene vsi skupaj. Nihče od nas ne ve, dokler ne bo morda kdo kje slučajno to odkril, da se vsebina debat pojavlja v časopisih.

Jutra -> članki v reviji MAMA (29.3.2005 10:39:05)

Tesa,

ti dam en zanimiv primer. Moja prijatelja sta naredila krasno fasado. Potem pa nekega dne opazita v propagandnem materialu nekega gradbenega podjetja sliko njune hiše kot dobro reklamo za to podjetje. Halo?? Kititi se s tujimi stvarmi, brez privoljenja lastnika nepremičnine in s z reklamo večati povpraševanje na trgu? Takšno podjetje se lahko toži. In sodbo dobiš z lepo odškodnino.

taj2004 -> članki v reviji MAMA (29.3.2005 11:00:04)

Malo mi je res cudna ta stvarca. Sicer res ne vem kaj je bilo in kaj ni,sam mislim da stvari ki si jih mi dopisujemo na forumu morejo biti zascitene ne pa objavljene po casopisih ter revijah. Razen ce to pac mi ne dovolimo. To pomeni da nase osebne stvari lahko letijo do vsakogar.

koklja -> članki v reviji MAMA (29.3.2005 11:08:30)

Joj, ženske. Rpimte v roke časopis, pa malo poštudirajte. Kar se piše po forumih, piše tudi v časopisih in revijah. Novinarji povzamejo določeno temo, kjer se vidi, da ljudi zanima. Saj pa je ne prepišejo dobesedno. Primer je članek v Nedeljcu - in MON. Tam se vedno veliko piše o navideznih samohranilkah. In o tem se je odločil pisati tudi novinar, ker je očitno presodil, da ljudi ta tematika zanima. Haloooo? Zato še ni lopov!

Če pa vam je tako hudo kaj piše kje, potem pa ne dajajte svojih osebnih izkušenj tako na ogled na forum. Ja, pa še slikce otrok zraven. Potem bo pa jok in stok! Na MONu npr. so se že dogajale nekaterim uporabnicam tudi grožnje glede otrok. Saj pa je Internet tak medij, kjer nič ni ziher. In to lahko bere čisto komur zapaše. Tudi psihoti, ja.

Sploh pa - to je zadeva določene ženske in uredništva revije. Naj se zmenijo sami. Vas so le polna usta groženj! Včasih se je za vprašati, če se tudi v vsakdanjem življenju tako obnašate. Ker če se - jao ljudjem, ki so z vami v stiku. In ja... Naj prva vrže kamen tista, ki ni grešila!

vesnaRR -> članki v reviji MAMA (29.3.2005 11:08:51)

Da se še jaz vtaknem:)

Kopiranje česarkoli z Ringaraje ni dovoljeno brez naše privolitve - kar pomeni, da bi nekdo moral vprašati nas ali dovolimo objavo nečesa z npr. foruma (ali od koderkoli s portala) in seveda nas morajo napisati kot vir. (spodaj so pravila)

Dalje: za vse kar napišete (ali obesite - slike) na portalu odgovarjate izključno vi osebno (zato pa pazite na svoja up. imena in gesla!) kot avtorji.

Dalje: in mi ne moremo dovoliti objave nečesa vašega brez vašega dovoljenja.

Pa še za vpletene - res bi me zanimal razplet.

Lp, Vesna

mama GG -> članki v reviji MAMA (29.3.2005 11:40:44)

Pa da še jaz pristavim svoj lonček...

Link na poziv s foruma revije Mama je tule: http://www.mama.si/forum/viewtopic.php?t=321

Upam, da niste pozabile, da ste v času, ko je bil RR v razsulu, hodile klepetat na forum Mama in tudi tam napletle marsikaj...

Lep pozdrav, GG

Pupica -> članki v reviji MAMA (29.3.2005 11:56:20)

Mama GG

Glede mene sploh ni problem. Sem namreč zelo ponosna in na porod in na opis svoje porodne izkušnje. Tako, da je glede mene ta stavr v dobro, saj sem z tem namenom napisala zgodbo oz.izkušnjo.

Mene je bilo tudi strah poroda, pa mi je marsikatera taka zgodba dala nov zagon.

Tako, da se mi zdi tole pohvalno.:bravo::bravo::bravo:

Hm...le zakaj bi kdo napisal, objavil na forumu, kjer je večji javnosti dostopno, potem pa se sekiral za objavo v reviji.:zmeden2::zmeden2::zmeden2:

LP

.ču -> članki v reviji MAMA (29.3.2005 15:17:04)

..koklja dobr si tole odkokodakala:bravo::bravo:sej dovolš,da se podpišem pod tvoj post8)ti priznam avtorske pravice:)

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (29.3.2005 15:27:45)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>