|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   UZ - vaginalni pregled
17.11.2008 9:57:28   
Anonimen
Mene pa zanima ali se preko UZ vidi velikost materničnega vratu. G mi razen uz na vsakem pregledu ne opravi nič drugega. sploh me še ni spodaj pogledaluser posted image , pa sem že čez polovico nosečnposti, meni pa se zdi, da imam spodaj vse razmaknjeno, pa otečeno, pa če si z ogledalom pogledam sploh ne zgleda normalno...
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: UZ - vaginalni pregled
17.11.2008 10:05:25   
katra55
Mene je samo na prvem pregledu pregledala vaginalno, potem pa sem imela samo UZ, šele na rok sem imela spet vaginalni pregled.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
17.11.2008 10:13:31   
Najaa
Vidi se, ampak ponavadi G ne delajo UZ zarad tega. Razen, če imaš res take težave, da je treba spremljat maternični vrat. Se pa vidi tudi z UZ preko trebuha.
Jaz sem noseča tretjič, pa mi do zdaj še nikoli niso gledali maternični vrat.

(odgovor članu katra55)
Neposredna povezava do sporočila: 3
17.11.2008 10:20:05   
akin
Mene je tudi vaginalno pregledala na začetku, pa še potem nekje na sredini, ker sem povedala, da imam najbrž vnetje... Pa pred kratkim pa še enkrat, ker sem imela krvav izcedek. Sicer me pa verjetno ne bi več, predvidevam.
Če te skrbi, da ni vse ok, ne šparat jezika! Na naslednjem pregledu ji omeni, da se ti zdi da si vsa zatečena spodaj, pa če je to normalno oz. če lahko pogleda... Kako naj sicer on ve, da je nekje potencialni problem, če ga ne omeniš? Pa tudi za maternični vrat jo lahko vprašaš. Upam, da nimaš tako zoprne ginekologinje, da je ne moreš niti vprašat, če te kaj skrbi? V takem primeru pa najbolje da jo menjaš, ker če človek zdravniku ne more niti povedat kaj je narobe z njim oz. kaj ga skrbi... ne vem no... srečno!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
17.11.2008 10:52:08   
Mišni
Mene je vsakič ginekološko pregledal.

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu akin)
Neposredna povezava do sporočila: 5
17.11.2008 10:57:32   
Lorencia
Do zdaj ( 23.teden ) je tudi mene dr.Ozimičeva vedno pregledala vaginalno - pretipala maternico itd.

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 6
17.11.2008 11:17:58   
zmajaz
Jaz sem imela 5 UZ - 3 redne, NS in 1 izrednega zaradi manjše krvavitve, vsi ostali pregledi pa so bili vaginalni. Samo kadar sem imela UZ, ni delal vaginalnega pregleda.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
17.11.2008 11:39:47   
Nina00
V Lj med nosečnostjo ne delajo vaginalnih pregledov na rednih kontrolah. Prvič ja, da ti tudi vzame bris, potem pa šele na koncu pred PDP, če vmes ni težav zaradi katerih se odloči za vaginalni pregled.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 8
17.11.2008 13:39:12   
Anonimen
moja g. pravi, da je tam dol najboljše pustit vse pri miru in čimmanj drezat, če res ni nujnouser posted image sploh proti koncu zna vaginalni pregled svinjsko boleti, tako da če ni nič res kaj pretresljivega, tudi jaz ne vidim razloga zakaj bi mi mogla med vsakim pregledom tam žokatuser posted image sej ni tko fajnuser posted image

(odgovor članu Nina00)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
17.11.2008 13:48:07   
tosja
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

moja g. pravi, da je tam dol najboljše pustit vse pri miru in čimmanj drezat, če res ni nujnouser posted image

Tudi moja G. user posted image Pogledala me je samo enkrat.user posted image

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
17.11.2008 14:00:17   
mojčika
Sem v 23. t in že 3x imela vaginalni pregled, od tega dvakrat tudi vaginalni UZ.

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
17.11.2008 14:32:49   
Nalini
Sem v 21. tednu in vedno mi naredi vaginalni pregled. Pogleda, če sem zaprta in pretipa maternico.

Se mi zdi, da je tako tudi prav, ker potem res vem, da je vse ok tam doli.

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 12
18.11.2008 12:50:55   
bambam
Moja G mi vsak mesec naredi vaginalni UZ, s tem da mi je danes pregledala in izmerila tudi maternični vrat. Sem pa v 22 tednu.

(odgovor članu Nalini)
Neposredna povezava do sporočila: 13
18.11.2008 13:43:21   
KOKICA32
IZVIRNO SPOROČILO: bambam

Moja G mi vsak mesec naredi vaginalni UZ, s tem da mi je danes pregledala in izmerila tudi maternični vrat. Sem pa v 22 tednu.

Moja G tudi, poleg navadnega (preko trebuha) UZ mi vsakič naredi tudi vaginalni pregled, ter na pregeldu za MF mi je izmerila tudi maternični vrat. Sem pa v 23T!

(odgovor članu bambam)
Neposredna povezava do sporočila: 14
18.11.2008 17:27:29   
Anonimen
V vsej nosečnosti sem bila vaginalno pregledana le enkrat in to je bilo prvič. Naredil je bris in mi rekel, da do konca nosečnosti ne bo več gledal v nožnico. Je rekel, da je pustit za pri miru. Razen v primeru, da bom sama ugotovila kake spremembe. Imela pa sem še dva vaginalna UZ- ja zaradi placente, vendar mi takrat niso nič tipali ali delali kake brise poleg UZ-ja.

poznam primer, ko je G na vsakem pregledu tipal in pregledoval vaginalno žensko, ki je pričakovala dvojčke. V 22 tednu pa ji je očitno nekoliko preveč pregledoval in ji na mizi predrl plodovni mehur. Žal ji je odtekla voda in oba otročka sta umrla. Tako, da je morda res bolje pustit primiru, kot pa drezat.

(odgovor članu KOKICA32)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
19.11.2008 8:10:06   
Pacota
Tudi mene ginekolosko ze zelo dolgo ni pregledala, rekoč, da ni dobro prevec tam brskat,  pa sem vodena kot rizicna.
Mi pa vedno naredi UV, kjer se ponavadi vidi tudi dolzina MV in ce se odpiras.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
19.11.2008 10:54:13   
MILU1
Res čudno, da te ne pregleda lastnoročno?! No ja , že ima tak način dela. Glede zatečenosti sramnih ustnic in nenormalnega izgleda se ne sekiraj,...bolj se nosečnost bliža h koncu hujše je. Po porodu se normalizira.

Vse dobro ti želimuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
19.11.2008 10:55:21   
MILU1
aja, da preko UZ se vidi dolžina MV.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
19.11.2008 12:52:34   
piamaria
odvisno od G ali zahtevnosti, če se smatra, da je potrebno.
v primeru strahu, kar izrazite željo, pripada vam ja.
Meni ga vedno izmeri, je pa že malo povesel od dveh nosečnosti, ampak za cirklažo še ni.
Pod 2 cm jo delajo oz. če je krajšiuser posted image

Imejmo se radi- živimo za jutri :)

(odgovor članu MILU1)
Neposredna povezava do sporočila: 19
19.11.2008 13:03:21   
neisha80
Jaz sem v 35.tednu,do zdaj me je vedno pregledala tudi vaginalno.

(odgovor članu piamaria)
Neposredna povezava do sporočila: 20
19.11.2008 16:01:06   
slincek
Jaz sem v 30. tednu, vaginalna pregleda sem imela 2 - prvega na začetku, ko mi je vzela tudi bris za streptokok zaradi izcedka, drugič pa ker sem nekje sredi nosečnosti imela močne bolečine v spodnjem delu trebuha in križu in je pregledala maternični vrat, če se mogoče odpiram itd. Obakrat sem torej imela vaginalna pregleda zaradi konkretnih razlogov, ne kar tako malo. Pa saj, zakaj pa bi gledala tam spodaj, če je vse ok?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?