Res dober golaž (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Pikapolonica_ -> Res dober golaž (17.11.2008 8:27:10)

S predlogi na plan. Kako skuhate res dober golaž?




Pikapolonica_ -> RE: Res dober golaž (17.11.2008 10:34:07)

No, nihče nima zgleda kakšne ideje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Trenutno sem uspela zmetat v lonec približno kilogram čebule, 3stroke česna in 1,2kg bočnika. Sol, poper, lovor list, malo muškatnega oreščka, dijonsko gorčico, popražila, dodala rdečo papriko in en paradižnik nasesekljan na koščke, popražila in zalila z deci vina. Sedaj se duši. Aja pa malenkost moke in rdeče paprike v prahu sem dodala not? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
No, bomo videli čez kakšno urco in pol, kakega okusa bo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
Kakorkoli že drugače bom organizirala kitajsko restavracijo za 6ljudi in imela dalje monologe na forumu o kuhanju[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]




ninini -> RE: Res dober golaž (17.11.2008 10:36:01)

Ja sej  jaz tud podobno  naredim ampak dodam pa še kocko za golaž ki da ful dober okus.




nuala -> RE: Res dober golaž (17.11.2008 11:23:12)

Jaz meso ( cca 1 kg ) zrežem na kocke ( pri nas jejo samo meso brez vseh žil in masti, zato to vse obrežem ) in pomokam.
Na hitro iz vseh strani opečem v olju.
Meso poberem iz lonca in na isto maščobo dam zrezano čebulo ( 4 velike čebule ) ter posolim. Dušim na majhnem ognju ( če je treba dodam malo vode ).
Ko začne čebula razpadati ( cca 20 min ) dodam meso, na koščke narezano papriko in korenje, rdečo sladko papriko, sesekljan česen ter še malo dušim.
Potem dodam vode, da je meso pokrito.
Kuham, dokler se na površini ne izloči maščoba ( cca 1 uro ).
Dodam paradižnikove pelate, lovorjev list, gorčico, kechup, še soli, poper in kuham še cca pol ure.
Potem meso poberem ven, omako spasiram s paličnim mešalnikom, dam meso nazaj v omako in prilijem cca 1 dl rdečega vina. Dodam tudi malo sladkorja.
Dobro prevrem.




Mišni -> RE: Res dober golaž (17.11.2008 11:28:13)

Jaz dam veliko čebule, jo malo pražim, tufdi solim,d a se prej spusti, domam meso in spet tenstam, dokler voda ne ne izpari. Potem potresem z moko, prepražim, zalaijem z vodo, dodam začimbe: poper, česen, sladko mleto papriko, paradižnikov koncentrat, naravno vegeto in še kaj, kakšen lovor, majaron, kumino, muškat, brinove jagode ... Potem pa kuham še precej časa, dokler ni meso mehko.




kjava -> RE: Res dober golaž (17.11.2008 11:30:37)

Čakte, da pride kalbo in vas spet ofiksa, ker vse dajete golaž v moko[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Pikapolonica_ -> RE: Res dober golaž (17.11.2008 11:47:46)

No, okus je kar, se moram pohvaliti. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Zdaj bom naredila, tako kot je rekla Mišni, bom meso ven pobrala in še malo zmiksala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image], pa bo kar bo. Če pa ne bodo jedli, pa naj grejo sami v Kitajca[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image], meni je dober[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Juhuhu, moj prvi golaž[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] (p.s.: dodala sem še pelate, ter še ogromno poprala in solila, dobila pa ene 4l golaža ven...madona, kdo bo to pojedel[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image])




Mišni -> RE: Res dober golaž (18.11.2008 12:43:31)

IZVIRNO SPOROČILO: kjava

Čakte, da pride kalbo in vas spet ofiksa, ker vse dajete golaž v moko[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]


Ja, saj vem. Samo meni je ful zanič, če ni taka taprava kompaktna omaka. Da kar nekaj meso posebej solira tam notri.




Čupka -> RE: Res dober golaž (19.11.2008 9:42:42)

Če daš dovolj čebule nič ne solira, ampak pride lepa gosta omakica, ki se lepo prime polente, alj pa kruha, alj pa krompirja... Resnično ne rabiš mokce[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




*sweety* -> RE: Res dober golaž (25.11.2008 14:05:18)

Nuala jaz pravkar delam golaž po tvojem receptu. Upam, da bo dober, ga delam prvič.




kalbo -> RE: Res dober golaž (26.11.2008 10:00:45)

Čakte, da pride kalbo in vas spet ofiksa, ker vse dajete golaž v moko


[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] a veš, da so me res prsti zasrbel.

Kakšna moka no orkaduš. Ena čebula več, pa zaleže za moko. Če je že treba gostit, dejte to počet rajš z naribanim krompirjem.




kalbo -> RE: Res dober golaž (26.11.2008 10:03:46)

Če daš dovolj čebule nič ne solira, ampak pride lepa gosta omakica, ki se lepo prime polente, alj pa kruha, alj pa krompirja... Resnično ne rabiš mokce


Evo končno ena, k ne prihaja iz komunistične šole kuhanja. Včasih je vsega manjkalo, zato so pa tlačili moko vsepovsod. Moja tašča noče niti probat brez...da o argo kockah za juho pa Vegeti ne govorim. Vse je kemija, tud kupivni vin, sam argo kocka, pa Vegeta sta pa povsem naravni :)




Stran: [1]