RE: prosim za pomoč (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


barni -> RE: prosim za pomoč (20.11.2008 8:59:07)

Petra,

zal ti ne morem dati odgovora, ker nisem nic "studirala" vozickov ze nekaj casa. Pred kratkim sem "studirala" samo marele, sla sem gledat razlicne med njimi tudi Peg Perego Pliko P3, ki sem ga na koncu tudi kupila.
Pa nisem najbolj zadovolna z njim, ker je precej majav in tudi zelo tezko se pelje po malo slabsem terenu (majhna zoprna kolesa, tudi fiksirana se ne obnesejo dobro). Vendar je edini imel toliko drugih plusov, da je pac prevladalo. Sem pa kupila rabljenega, ker za novega niti priblizno ne bi dala toliko denarja, saj se mi ne zdi vreden toliko.

Verjetno bos tezko nasla vozicek, ki bi imel vse te lastnosti zdruzene, vsaj jaz zanj ne vem. Pri vsakem nekaj fali, izberes pac tistega, ki ima najvec plusov. In seveda je pri meni potem odlocilna tudi cena. Meni se zdi GROZNO dati celo premozenje za vozek.

Prilagam ti se spletno stran, kjer lahko kupis vozicek malo ceneje kot pri nas, ce se odlocis za katerega od teh, ki jih prodajajo.

Dobro izbiro ti zelim in lep pozdrav!

http://www.o-baby.de/agr/Kinderwagen-&-Buggys_20000_1.html






PetraSkok -> RE: prosim za pomoč (20.11.2008 19:42:01)

Pozdravljena Barni,

danes sva s fantom tvoje izkušnje in nasvete vzela zelo resno ko sva gledala vozičke v baby centru. Največ plusov sva našla v vozičku BEBE COMFORT - HIGH TRACK, edina dva minusa ki sva ga našla sta: 1. trikolesnik, 2. nima zimske vreče (čeprav ne vem točno kaj je mišljeno s tem) in prenosne mehke torbe. Ima le spodaj nekakšno mrežasto košaro.

Ker sem opazila da si že skoraj expert za otroško opremo, me prav zanima, kaj misliš o našem potencialnem vozičku?

V pričakovanju tvojega odgovora te lepo pozdravljam. Petra




barni -> RE: prosim za pomoč (21.11.2008 8:32:09)

Petra,

sploh nisem expert, v bistvu nimam pojma o otroski opremi. Sem pa tak tip, da se pred nakupom resnicno zelo pozanimam o izdelku, ki ga nameravam kupit in prebrskam cel kup podatkov, saj se mi zdi otroska oprema izredno draga in ce ze kupujem, bi rada kupila kar se da dobro.

Mislim da vem kateri vozicek je to. Sprasujes kaj je prenosna torba in zimska vreca? Nekateri vozicki ze imajo ali pa je potrebno dokupiti prenosno mehko torbo. Ta torba je nekaksen nadomestek globoke kosare. Lahko si en primer ogledas tukaj http://www.hartan.de/produkte/zubehoer.php#a12 Glej izdelek softtasche. Meni osebno je to veliko bolj prirocno kot globoka kosara, ki je tezja, tezje snemljiva in ko otrok spi, ga enostavno s torbo vred neses v stanovaje, ga ni potrebno prelagati.

Vozicek, ki si ga izbrala meni ni vsec, ker je trikolesnik in ko je gor globoka kosara, pride vse skupaj precej visoko in na slabem terenu zadeva precej niha. Saj toliko sem videla pri kolegici, ki ga ima in po kolovozu navzdol je kar zoprno, sploh ce teren ni raven.

Drugace pa, vsak naj kupi tisto, kar mu je vsec. ce ti je vsec, ga vzemi. Tako ali tako ne bos dobila vsega v enem. Preberi se:

http://www.ringaraja.net/forum/vozi%C4%8Dek_BEBE_CONFORT_high_track/m_3263087/tm.htm




barika -> RE: prosim za pomoč (21.11.2008 14:14:43)

Naš naslednji voziček bo upam High track, ima zimsko vrečo  in košaro, pač moraš dokupit posebej, spodaj je nakupovalna košara, zraven pa tudi se mi zdi da dokupiš prenosno torbo. Jaz imam murino torbo in je super, voziček pa trenutno baby weltovo marelo, zimsko vrečo imam  pa quinniyevo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], pač sem mogla kombinirat, ker se naš mali kar veliko prevozi v vozu.

aja prej sem pa imela hauck galaxy 6 in ga prodajam, ker je za mene pretežak (za v avto) in se tudi ne zloži glih na malo, tako da nam je zasedel cel prtljažnik.




PetraSkok -> RE: prosim za pomoč (21.11.2008 16:24:19)


Pozdravljena Barni,

hvala za odgovor. Ja, to se strinjam, se mi zdi stirikolesnik res boljsi, ampak za teren me ne skrbi toliko, ker zivim v mestu in bo terenske voznje izredno malo. Bolj me skrbi to kar je ena punca napisala - da se sportni del ne da cisto v lezec polozaj, na to pri sprasevanju nisem bila pozorna, vem le, da gre v povsem pokoncni polozaj, to je 90 stopinj. Ne vem pa kaj je misljeno s to zimsko vreco in tudi to nisem znala vprasati ali ima, prenosne torbe pa zal nima, no, to se da dokupit, to mi ni nek velik minus.

Nekak se mi zdi, da je se ta vozicek imel najvec tistih lastnosti, ki sem jih zelela, ampak se mi zdi kar drag. Hvala za tisto spletno stran - nakup v Italiji. Bomo videli, nisem se še povsem odločila.




PetraSkok -> RE: prosim za pomoč (22.11.2008 0:06:47)

Barni,

želela sem te vpraštati še nekaj, praviš, da si zadovoljna s posteljico, ki jo imate pri vas, Filip - mladinska, zanima me, ali si vzmetnico LIP 400 kupila zraven? Si zadovoljna z njo ali je boljse kupiti kakšno drugo? Vnaprej prav hvala lepa za odgovor.




barni -> RE: prosim za pomoč (22.11.2008 7:49:55)

Petra,

zimska vreca je ponavadi nekaj kar se lahko pripne na vozicek, tudi na sportni del, da otroka se posebej varuje pred mrazom. REcimo ko imas otroka v kosari, je lahko pokrit z dekicami, v sportnem delu, ko je ze vecji je pa fajn imeti to zimsko vreco, vsaj za cez nogice. Lahko si jo pogledas na Hartanovi spletni strani mislim, da imajo primere. Meni to zelo prav pride tudi v mareli, ker se moja vreca razdeli na dva dela in imam topli spodnji del za podlogo v mareli, Pliko P3 pa ima potem tako ali tako svojo zimsko vreco, ki se pripne na sportni del vozicka.

Ja, meni je zelo pomemben naklon in se to, da je podlaga ravna (kot v posteljici), ko se naslonjalo spusti v lezeci polozaj. Nasa je kar dosti prespala v vozku, ker smo veliko hodili okoli in dostikrat nam je vozicek sluzil namesto posteljice za dnevno spanje.

Glede terena; to sem ti ze v prejsnjem postu zelela napisati, da seveda je odvisno, kje se boste vozili. Mi smo imeli veliko offroad voznje in trikolesnik bi bil kar malo problematicen, vsaj kolegica se je precej bolj matrala, ceprav je blokirala prednje kolo. Tudi sedaj na mareli Pliko P3 imam vedno blokirana prva kolesa, sicer po pesku nikamor ne pridem. Pa sem si prej vedno zelela imeti trikolesnik [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Na koncu bos tako ali tako morala sprejeti kaksen kompromis, ker vsega ne bo zdruzenega v enem izdelku.

Kar se tice posteljice, sem jaz narocila posebej posteljico in vzmetnico preko Soncek.si, ker so imeli zalogo. Sicer pa je tega malo morje in gotovo bos nasla kaj pametnega zase. Vzmetnica mora menda biti trsa, naj ne bi bila pena. Nasa je res trda, menda ima kokosovo sredico?? Ne vem vec, ker je ze nekaj casa, odkar sem to kupovala.

Jaz sem tako iskala lupinico in avtosedez (najprej preverila na ADACu kateri je najvarnejsi), pa soncna ocala za otrocka, pa nahrbtnik za nosenje otroka, vse preko neta. In res je bilo vse obcutno cenejse. In ne mores verjeti; iz tujine je posta prisla prej kot iz Slovenije! In zelo korektno poslujejo, vsaj tam, jer sem jaz kupovala. Vecino izdelkov si pa tako ali tako najprej v zivo ogledas v nasih trgovinah [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

Dobre nakupe ti zelim!

Zelim ti dobre nakupe, gotovo ti bojo punce dale se kup koristnih informacij, vsak pa potem izbere tisto, kar mu najbolj ustreza!




čipka -> RE: prosim za pomoč (22.11.2008 10:36:04)

Petra, če že misliš kupovati High Track-a, ga pojdi kupit v Italijo, par km čez mejo v MONFALCONE-trgovina TUTTO PER IL BAMBINO-tam sem ga kupila jaz...z vsemi deli-dala sem 635€ v vinsko rdeči barvi-to je cca 200€ ceneje kot v BC...(se pravi košara, športni del, jajčka) vsi deli se priklopijo na voziček in jajčko imaš še lahko potem v avtu..tudi prenosno torbo dobiš poleg...res je superca! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Aurea -> RE: prosim za pomoč (22.11.2008 11:07:02)

IZVIRNO SPOROČILO: barni

Ce bi se enkrat kupovala in bi imela to pamet, ki jo imam danes?

- stirikolesnik,
- z napihljivimi velikimi gumami,
- sprednje se morajo premikati,
- primeren za slabsi teren,
- stabilen,
- kompakten,
- ne pretezek,
ko se zlozi, mora iti v avto brez da snamemo kolesa,
- da se lahko rocaj premika tako (in ne cel sedez), da je otrok obrnjen proti tebi in stran od tebe,
- da se lahko naslonjalo cisto poleze ali pa postavi pod kotom 90 stopinj,
- da ima veliko nakupovalno kosaro spodaj, ki je lahko dostopna,
- da ima snemljivo prednje varovalo,
- da ima veliko strehico, ki se lahko potegne dalec naprej,
- da ima okence v strehici,
- da ima pet tockovni pas za pripeti in da je pas podlozen,
- da je pralen v pralnem stroju,
- da ima zimsko vreco in prenosno mehko torbo,
- da ima po moznosti bremzo na rocaju,
- da se enostavno zlozi in sestavi,
- da se naslonjalo enostavno dvigne ali spusti.



To, kar je obarvano, ima vse Mura 4. Zato sem jo tudi izbrala in bi jo še danes, po 7 mesecih nenehne uporabe.
In se popolnoma strinjam z barni v vseh predpostavkah, samo na tržišču ni nobenega, tudi najdražjega, vozička, ki bi združeval vse našteto.

Torej, da pokomentiram tele "minuske pri Muri":
- ne pretežek: ko je sestavljen, je res kar primerljiv s težo npr. Quinny Freestyla, Bebe Confort High Trecka in podobnih terencev, ampak od vozička, ki je za na teren ne moremo pričakovati peresne lahkosti, kar gume poglejte! Dobra stran je, da se z izjemno lahkoto v hipu sname sedežek in potem lahko ogrodje brez naporov zložiš, daš v avto, ipd.

-  Da se lahko ročaj premika tako, da je otrok obrnjen proti tebi in stran od tebe: hja, ta funkcija je itak primerna samo kakšnih par mesecev, ker potem itak želijo gledati naprej [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Mura ima sicer možnost obračanja sedeža v smeri vožnje ali kontra.

- da je pralen v pralnem stroju: [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] koliko vozičkov pa je takšnih? Mogoče samo tiste preproste marela-variante, kjer je blago samo čez napeto.  Večinoma pa so pralni na roke, tudi Mura je. Še preprosteje pa je, da, če se res bojiš madežev, napneš čez zaščitno prevleko, ki je jo da kupiti, nekatere znamke imajo originalno. Najpreprosteje pa je, da daš spodaj plenico ali dekico.

- Da ima po možnosti bremzo na ročaju: no, to je pa edina stvar, ki jo pogrešam, ko grem (sicer izjemno redko) po strmem klancu. Takrat pač bolj "športajo" moje roke [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] 







barni -> RE: prosim za pomoč (22.11.2008 11:38:58)

Morda ti bo pomagala tale povezava, kjer je tudi nekaj informacij o vozickih http://www.ringaraja.net/forum/m_2517514/mpage_1/key_/tm.htm#2524505

Mutsy 4Rider,    http://www.strollers.com/asp/show_detail.asp?sku=MUT1110&refid=XT67-MUT1110
http://www.mypushchair.co.uk/mutsy-4rider-light.php

Maxi Cosi Mura (štirikolesnik),    http://strollersandprams.com/strollers/464/Maxi-Cosi-Mura-4/reviews.html

Traxx Marlin 4    http://www.mypushchair.co.uk/traxx-marlin-4.php

Bebe confort High trek  http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=178536





barni -> RE: prosim za pomoč (22.11.2008 11:39:56)

Se to; pomembno je, da se lahko prva vrtljiva kolesa fiksirajo na enostaven nacin!




botrca -> RE: prosim za pomoč (22.11.2008 13:17:14)

Peg perego pliko p3 je zakon. Mi smo ful zadovoljni.




Pandica -> RE: prosim za pomoč (22.11.2008 13:55:03)

IZVIRNO SPOROČILO: botrca

Peg perego pliko p3 je zakon. Mi smo ful zadovoljni.



Se podpišem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




eole -> RE: prosim za pomoč (22.11.2008 14:11:11)

IZVIRNO SPOROČILO: PetraSkok

Pozdravljena Barni,

danes sva s fantom tvoje izkušnje in nasvete vzela zelo resno ko sva gledala vozičke v baby centru. Največ plusov sva našla v vozičku BEBE COMFORT - HIGH TRACK, edina dva minusa ki sva ga našla sta: 1. trikolesnik, 2. nima zimske vreče (čeprav ne vem točno kaj je mišljeno s tem) in prenosne mehke torbe. Ima le spodaj nekakšno mrežasto košaro.

Ker sem opazila da si že skoraj expert za otroško opremo, me prav zanima, kaj misliš o našem potencialnem vozičku?

V pričakovanju tvojega odgovora te lepo pozdravljam. Petra


bebe confort ima izmsko vrečo! samo naročit jo moraš zraven, če kupuješ voz pri nas.




PetraSkok -> RE: prosim za pomoč (22.11.2008 14:39:03)

Pozdravljena Barni,

hvala za tvoj odgovor. Si mi kar v veliko pomoč pri izbiri, a se mi zdi, da vedno ko kaj več izvem, vedno se težje odločim. Vidim da je res, da niti eden voziček nima vseh tistih funkcij, ki si jih navedla, zato je izbira toliko tezja!!

Glede vzmetnice, sem pogledala, sestava je taksna: bombaz - kokos - pena - kokos - bombaz. Skupna visina je 9 cm. Torej ima kokos, je dobra. :) Bom odprla to temo, da vidim, kaksne izkusnje imajo punce.

Lep pozdrav.







Amelia -> RE: prosim za pomoč (24.11.2008 22:00:29)

Jaz sem kupila najprej voziček Chicco trio for me [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley7.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley7.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley7.gif[/image] in bila že po 1 tednu uporabe čist razočarana nad njim. Vsaka luknja se je ful poznala, mi je t mala kar poskakvala v košari, iz pločnika gor-dol si moral iti ful previdno, ke je tolk trd podvozje, se si mislila, ah saj sem iz LJ in ne rabim terenca z velikimi kolesi, saj se bom vozila samo po asfaltu in po PST. Kakšna pomota, tud za po LJ s boljš velika kolesa. No, po 1 mesecu so mu začela na mojo srečo še zadnja kolesa odpadati med vožnjo, sem čist znorela in potem sem šla nazaj v trgovino, jim povedala svoje, da je voziček nevaren za otroka, zahtevala reklamacijo, ki so mi jo ugodili in sedaj imam MURO 3, ki je zakon!!!!




BUŠICA -> RE: prosim za pomoč (24.11.2008 22:43:08)

Peg Perego Pliko P3, ki sem ga na koncu tudi kupila.
Pa nisem najbolj zadovolna z njim, ker je precej majav in tudi zelo tezko se pelje po malo slabsem terenu (majhna zoprna kolesa, tudi fiksirana se ne obnesejo dobro).



enako-totalni shit!




petrolejka -> RE: prosim za pomoč (24.11.2008 22:56:33)

Navijam za qunny freestyle XL. Res je zakon, pa še cena ni pretirana. Imam manjši avto in gre brez problema notri. Ima precej veliko košaro, ročno zavoro, zvonec za ta počasne :o), uporabljaš ga lahko že za novorojenčka, ker se športni del spusti čisto vodoravno. Moj sine je bil spomladanski, tako da nisem kupovala posebej košare, sem pa kupila zimsko vrečo, ki super služi. Za razne PP in Jane sem slišala same pritožbe, poleg tega so problemi z lupinico, večji dojenčki jo zelo hitro prerastejo. Na freestayla pa gre maxi cosi, ki je odlična!

Ti svetujem, da si pri prijateljih, znancih sposodiš voz za en krog. Boš takoj začutila kateri ti je pisan na kožo :o) Pa veliko sreče!




the laura -> RE: prosim za pomoč (25.11.2008 9:18:38)

Peg perego Pilko3, ga imam in to novo jajčko, odličen ni kej rečt, samo marela pa ni nekaj za dolpadit, smo jo morali že zamenjati in jo še enkrat bom. Drugače pa lepo vodljiv, za otroka od začetka do konca, lepo se zloži v marelo, ne rabiš nič drugega.




the laura -> RE: prosim za pomoč (25.11.2008 9:26:00)

BEBE COMFORT - HIGH TRACK
IZVIRNO SPOROČILO: petrolejka

Navijam za  Res je zakon, pa še cena ni pretirana. Imam manjši avto in gre brez problema notri. Ima precej veliko košaro, ročno zavoro, zvonec za ta počasne :o), uporabljaš ga lahko že za novorojenčka, ker se športni del spusti čisto vodoravno. Moj sine je bil spomladanski, tako da nisem kupovala posebej košare, sem pa kupila zimsko vrečo, ki super služi. Za razne PP in Jane sem slišala same pritožbe, poleg tega so problemi z lupinico, večji dojenčki jo zelo hitro prerastejo. Na freestayla pa gre maxi cosi, ki je odlična!

Ti svetujem, da si pri prijateljih, znancih sposodiš voz za en krog. Boš takoj začutila kateri ti je pisan na kožo :o) Pa veliko sreče!




Morem povedat, da z novo jajčko, sploh ni tako, je nastavljiva in je veliko boljša od stare. Glede zložljivosti v vozilo, pa je PP odličen, saj imam Punta in v njega (v prtljažnik) gre odlično, kar recimo Qinny freestyle XL sploh ne bi šl.




SpeliG -> RE: prosim za pomoč (25.11.2008 11:43:02)

Mi imamo Quinnyja Freestyla in ga ne bi menjala za nobenga drugega. Ful smo zadovoljni z njim, kot ti je že ena napisala se kombinira z lupinco Maxi Cosi, ki je odlična ker je malo večja od večine in se lahko otrok dalj časa vozi notri, ne rabiš prekmalu kupovat večji avtosedež.
Naša mala je ogromno v vozičku, obnesel se je na plaži (čez teren, kamenje, travo, korenine..), v gozdu in zdaj veselo rije po snegu.




the laura -> RE: prosim za pomoč (25.11.2008 12:16:19)

Ja to je pa res, za kakšen bolj grob teren pa PP ni neki najboljši, gre seveda, vendar ne tako dobro kot z velikimi kolesi...




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]