ada2
|
dobro jutro! jaz sem se tudi odločila, da grem na ptuj rodit pa kar bo pa bo, saj bo verjetno zadnjič in bom potem lahko res rekla nikoli več, če se mi bo kaj zamerilo bom pa že na začetku povedala, da delam v zdravstvu in da mi je jasno kaj pomeni tako delo sploh pa se imam za eno tako osebo, ki ne komplicira, če ni že res ogenj pod streho, tako da ne bi smelo biti problemov. glede dojenja v javnosti: pri nuši niti slučajno nisem kje drugje dojila kot doma v spalnici, razen 1x globoko v parku, ko sva bile zunaj, saj ona je poleti rojena in sva bile veliko zunaj, pa še takrat sem se cela ovila s plenico, pa kljub temu, da ni bilo razen kakega ptiča nikjer nikogar.... zdaj se mi zdi to smešno ... pri adamu sem dojila kjerkoli je bilo potrebno. 10 mesecev sem hodila okrog v dojilskih majicah, tiste, ki so zgoraj narete tako na preklop in se ne rabiš potem napol slečti, da do joške prideš povod za to pa mi je dala moja osebna zdravnica, ona je namreč svoje otroke tudi podojila kjerkoli, na lutkovni predstavi, na roditeljskem sestanku v šoli,... v bistvu me je ona s svojim dejjanjem naučila, da če imaš več otrok in če hočeš starejšemu nudit ob doenčku še nekaj kvalitetnega življenja se ne smeš ozirati na okolico. mislim pa, da je ob takih primerih bol nerodno ljudem ki gledajo, kot pa mami ki doji, saj konec koncev je doenje nekaj čisto naravnega in normalnega in velika večina vseh teh odraslih, ki se zdaj zgražajo in buljijo jje bila nekoč dojena. bom pa rekla, da pri nas še nismo dozoreli temu, ko sem npr, adama dojila sredi šoping centra seiersberg v gradcu se ni nihče niti ozrl na naju, pa je bilo res sredi centra na klopci, ker je bila sila že po poti, pa potem nisem našla takoj previjalnice, da bi ga tam podojila, pa sem si mislila wtf, pa gremo kar tukaj. uh sem se razpisala