otročnica -> Oh, to hranjenje (15.11.2008 23:14:00)
|
Imam 1 mesec starega dojenčka. Že v porodnišnici nama dojenje ni popolnoma steklo, zato sva dobila dodatek. Patronažna mi je svetovala, da otroka skušam nekaj dni samo dojiti, brez dodajanja. Držala sem se njenih navodil, vendar otroček ni bil videti sit in je tudi jokal. Po tehtanju se je videlo, da je izgubil na teži, zato mi je P. svetovala, da ga najprej podojim potem dodajam A.M. Nekaj časa je to šlo, sedaj pa nekajkrat povleče dojko, potem se jezi in joče. Čeprav sama iz dojke iztisnem mleko (kapljice ali droben curek) dojenček noče več dojke niti za tolažbo. Nasprotno, opažam, da je ob kombiniranem hranjenju dojenje-dodajanje ratal prav zmeden. Včasih je čisto paničen in ga komaj pomirim. Ali ste tiste, ki ste otročka hranile po flaški, še kaj dojile, je hotel sodelovati, kako ste ga uspavale, ali se vam je kdaj zdel zmeden? Se mi zdi, da je boljše samo hraniti po flaški, če seveda dojenje ni steklo, po drugi strani pa mi je žal, da nebi spil vsaj malo mojega mleka. Mogoče je rešitev v črpanju. Hvala za vaše izkušnje. Koliko naj bi spil 1 mesečni dojenček, moj bi kar naprej jedel...
|
|
|
|