memole80 -> RE: priprava mesa (17.11.2008 11:02:31)
|
Ciao. Priprava mesa je res včasih težavno, saj je polno vlaknin in postane suho, tako da se kar zatika v grlu. Tudi jaz sem imela na začetku malce težav, sem pa potem malo eksperimentiala in sedaj naša zvezdica 6 m in pol stara obožuje meso. 1.) Jaz pripravim piščančje meso na naslednji način: košček piščančjega mesa dam kuhat z malo rožmarina, košček korenčka, žličko olivnega olja in strokom česna. To pustim, da se kuha cca. 15-20 min, nato dodam še malo riža (lahko pašto). Ko je kuhano, vse skupaj (tudi česen in rožmarin) zmiksam, na koncu pa dodam žličko Plasmon sirčka, da postane vse skupaj še bolj mazljivo in mehko. Moja to obožuje. Zelo je okusno, pa še nora je na sirček, tako da že sirček, naredi malo slano. Sama P je rekla, da je to super ideja. Ti povem, da je še meni full dobro. Če ima rada paradižnik, pol ji lahko narediš golaž. 2.) Goveje meso najraje pripravim v paardižnikovi omaki ali pa tako kot piščanca. Na mikro malo olja popražim malo čebulice in česna (tako kot za odrasle), ko je popraženo vržem na mikro koščke narezano goveje meso in nato vržem paradižnike na koščkih gor (najbojši so seveda domači). In pride super golaž, ki ga lahko uporabiš s pašto, rižem, polento ali s pire krompirjem. Goveje je bolj vlakninasto kot pišč. zato ga raje narežem oz. sesekjam pred kuhanjem. Verjetno si zasledila, če ga zmiksaš kuhanega, da rata ena kepa. Idej je še pa še....samo malo kombinirati je treba. :) Na začetku sem vse delala bez olja ali masla in brez začimb, ampak ni jedla, sedaj pa je ko uporabljam vse od naštetega še kako je. Pa tudi malček solim...ampak res maaaalo. Mislim, da tudi otroci imajo take okuse kot odrasli. In vse pohvale, ker se trudiš in pripraviš sama doma hrano. Veliko užitkov pri kuhanju. :)
|
|
|
|