|
Pikačuuuuuuuuuuuuuuu, stressssssssssssssssssss 28.3.2005 19:23:28
|
|
|
|
Baldi
|
No, da ti ne bo dolgčas in tudi ostalim seveda na forumu je tu spodaj en stresni test: Po sili razmer, ker danes RR skoz ven meče:((:((:((:( Preberite spodnja vprašanja in sami sebi odgovorite z Da ali Ne. Kaj v zadnjem času opazite pri sebi? :ups:Tesnobo, nemir, napetost, zaskrbljenost? :ups:Potrtost, občutek nemoči in obupa, depresijo? :ups:Razdražljivost, jezo, napadalnost in nepotrpežljivost? :ups:Nezadovoljstvo, pretirano občutljivost, pomanjkanje samospoštovanja in nezanimanje za okolje? :ups:Težave z zbranostjo, pozornostjo, neodločnost? :ups:Pozabljivost? :ups:Občutek preobremenjenosti in utrujenosti? :ups:Občutek neučinkovitosti, neuspešnosti? :ups:Nespečnost, razbijanje srca, motnje prehranjevanja, splošno mišično napetost, glavobol? :ups:Težave v spolnosti, v odnosih z ljudmi in na splošno v komunikaciji? Ali ... :ups:Zjutraj takoj, ko se zbudite, že mislite na stvari, ki jih morate urediti? :ups:Zvečer preden zaspite, razmišljate o tem, česa vse danes niste naredili? :ups:Se vam zdi, da imate vedno premalo časa? :ups:Imate v svojem življenju osebe, na katere se lahko zanesete? :ups:Se počutite preobremenjeni z delom? :ups:Imate občutek, da vam vedno pogosteje vse zraste čez glavo? :ups:Imate najmanj 1 uro na dan samo zase? :ups:Imate občutek, da stvari dobro tečejo le, če sami poskrbite za vse? :ups:Se lahko popolnoma sprostite? Če ste več odgovorom pritrdili, je verjetno, da je stres že postal vaš način življenja :((:((:((:((! Kaj je stres? Stres je odziv telesa na morebitne škodljive dražljaje iz okolja. Ti dražljaji (stresorji) so lahko različni: blisk, ropot, bolezen, žalost. Telo se nanje vedno odziva na enak način s tako imenovano alarmno reakcijo ali reakcijo »boj ali beg«: pospeši se delovanje srca in dihanje, povečata se krvni tlak in mišična prekrvitev, povečajo se budnost, previdnost in pozornost, zmanjšata se občutek za bolečino in apetit. Te spremembe omogočijo, da se človek čim bolj pripravi na obrambo (boj) ali beg pred nevarnostjo. Jest bom prvi odgovarjal: Včeraj sem bil pod hudim stresom v večerni debati na RR. Sem čutil skoraj vse naštete simptome :((:((:((:((:(( . No danes zjutraj, ko so cenzurirali tisto maratonsko temo, mi je pa padel kamen od srca:sloncek::sloncek::sloncek: No kako se pa počutite vi:zmeden2: LP:pujs:
|
|
|