Naši sončki (9. del) (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Anonimen -> Naši sončki (9. del) (28.3.2005 18:21:11)

Hojla!

Odpiram novo nadaljevanje:)..če me ne bo ven vrglo (service unavalible). :zmeden:

No, mi smo bili danes na Dolenjskem pri babici&dedki, vreme je blo lepo, full toplo, sam men je blo dolgčas. Mamo eno :nosecka: tam, sam da :muca: :):):) se komi premika, tamali pa full brcajo, hehe:)


Sicer pa sem dones bolj kot ne tečna in slabe volje, mal spet žalostna itd. Bomo vidli kaj bo jutri, samo glede na to, da moram v šolo bo po moje še slabše..razen če...če se bo nekdo končno name spomnu!:hudicek:

A katera ve, kje je :pika:? Pa BONI*, pa Bejba, pa Špacka, pa Mina1, pa LU, pa Dolina, pa Nita pa Morskadeklica, pa Atinav pa Mala maja pa...vse .. če sme katero izpustila se najgloblje:)- opravičujem:)

LP,:fis:

Aja, mam nove slikce v albumu, pa gesla so tut nova. Tko da če kdo hoče geslo...privat:)

Spacey, ti pa počaki do 3o. da boš imela lep datum :) Tole bo ziher fantek, k nič ne uboga že sedaj:)-




mala maja -> Naši sončki (9. del) (28.3.2005 18:53:17)

Hojla!!

:fis: pa čudn sem bla tud na dolenskem pa te nisem srečala, razen če nisi bila ena izmed tistih zlatih ;fis: v ribniku. :hudicek: spet smo dubl žabe not, jih je naš lovil. BLJAK!!

LU jaz sem predvčerejšnim po obroku malega spumpala iz obeh 60 (je pojedu prej) sam so me joškice tako bolele da sem si spumpala pa mu zvečer dala po flaški. Ja včerej je pa tud tako vleku in vleku da sem mislila da me bo pojedu, tako da sem od bolečin obupala in mu dala hipp mlekec. Je spal od 9h do 4 zjutrej. Drugače pa sem si napumpala iz obeh en teden nazaj 100 ml iz obeh.

Ej punce pivo pomaga za mlekec. Res tiste ki ga mate rade navali narod na UNI ampak jaz ga ne maram FUJ, tako da se nacejamo s jabolčnim kompotom(meni samo to pomaga).

:fis: nas mali je bil priden pa je naredu nalogo in to SAM :bravo::bravo::bravo::bravo:

JA kje ste no ostale mamice. KU-KU;);)

No jaz šibam. Sem se hotla pohvat da mali še spi pa da grem Lukca skopat, pa se je zbudu. šibam:kuza::kuza::kuza:

LP mala maja




Anonimen -> Naši sončki (9. del) (28.3.2005 21:09:54)

Ojla!

Ejjj, mala maja, daleč od ribnika:)- Zgleda sva se mal zgrešle:) Je blo pa full ljudi na otočcu dones...tolkrat sem že bla tam, ampak čez most pa še nkol:zmeden: Bo treba it enkrat:)

No, jst sem naredila nalogo samo za angleščino, pa še to ne vem če čist, k mi je sis1 neki delala, ker sem mogla pesmco napisat:zmeden: No ja, bomo pa jutr v šol naredl, a ne?:ups:

Zdej grem pa mal prečekirat vse podforume, sam NV ne:hudicek:

lp,:fis:




Mina1 -> Naši sončki (9. del) (29.3.2005 9:36:30)

Na hitro, da se pofočkam:

Prazniki, kaj je že to:zmeden:, enostavno imamo doma nemogočo kombinacijo: :duda: vs 3-letnik in obratno.

Res je pestro, pa ne bom šla v detajle: imamo dva zelo zahtevna fantka, mali:duda: itak joka non stop zaradi krčkov (žal še vedno:() in napenjanja, 3-letniku se pa ne da prav nič dopovedati, ga razganja 100/h, čeprav po drugi strani zna biti zelo nežen in ljubeč.

Ampak trenutno je doma kar hudo: jaz sem čisto izčrpana, in tudi mojemu bodo živci vsak čas šli:(

Punce, kakšne recept?????

Enostavno je drugače, če imaš doma 2 zelo aktivna in živahna:duda: in :hudicek:, kot pa mirne, pridkane in pasivne otročke. Sem vseeno mislila, da bo lažje pri drugem:duda:

Smo pa včeraj izkoristili en lep sončen dolg dan in se imeli skrajno lepo, zvečer pa je bilo jovo na novo urnebes, torej jok in stok. ja, je že tako, a ne, pa saj bo bolje:zmeden2:

Upam, da imate ve doma bolj mirno situacijo;)

pa-pa vsem sončkom, Mina1







Dolina -> Naši sončki (9. del) (29.3.2005 9:57:32)

Dan!

Joj, Mina1, mi je prav hudo, ko berem tvoja sporočila. Pa kaj je s temi krči? A se ne bi zdej mogli že naheta? Jaz res ne vem za kak dober nasvet, ker sm prvič mamica, tako hudih krčkov pa tud nimamo. Midve z Zojo drživa pesti, da se čim prej rešite krčkov in da bo 3-letnika samo še 50/h razganjalo.

Jaz si ne stiskam več mleka. Itak mi ni šlo (sem probala z aventovo pumpico, potem ko se je Zoja najedla, pa je pritekla ena sama kapljica :zmeden:). Zdej se včasih dojiva en obork na obe joški, včasih pa samo na eno. Jaz pijem kr čaj za dojenje, pa polento jem, da imam več mleka.
Lu, tebe pa nisem čist razumela glede mleka. po oborku si spumpaš še 40ml na joški, s katere je jedla Maja, al kako? A ko neka sesat, se še joče, da bi še jedla? Sej mogoče si že vse napisala v kakem prejšnjem sporočilu, sam jaz glih vsake dva dni gor pokukam, zato ne vem.

Mene bo pa naša :kuza: ob živce spravla. Nč več me ne uboga, kr naprej bi se špilala, pa šla ven. Pa kr naprej "krade" kakšne stvari po stanovanju in jih razcefra (jaz naj pa pospravljam, k mam tolk časa :grrr:).

Spacey, tole je pa že preveč, a ne? Tvoja :duda: te imam že zdej tolk rada, da noče nikamor. ;) 30. je res lep datum, dej povej tvoji :duda: , da naj pride takrat, da jo že vsi na RR čakamo. :rozica:

Zdej grem pa mal počivat, kr me neki bradavica špika (na tisti joški, k sm mela mastitis - upam, da se ne bo ponovil :(). Mah, ne bo se. Pa pika.

U, fiši, v angleščini pesmico pisat? O joj, jaz jo še v slovenščini ne bi znala. :)- Sm antitalent za take stvari.

Mamice in :nosecka: imejte se lepo.

Pa pa, Dolina&Zoja&:kuza:




Lu -> Naši sončki (9. del) (29.3.2005 13:37:16)

Ojla!

Joj Mina1 se mi kar smiliš. Žal nimam nobenega recepta.

Pri nas zdaj dodajamo mlekca, ker ga enostavno pop. zmanjka. Zdaj bom začela piti tisti sezamov čaj pa da vidimo če se bo situacija kaj popravila.

Maja mi pa ponoči še vedno tako lepo spančka da je kaj. Zapsi ob ene 21.30 in mi spi vse do 4 zjutraj. Zdaj pa res že 3 dni zapored. Dobro a ne.

Je pa tudi mene zmanjkalo včeraj zjutraj. Nikakor se mi ni ljubilo vstati iz postelje. Sem bila zaspana kot :hudicek: in sem spala celo do 10. Ni šlo drugače. Me je zvilo. Ni kaj.

mala maja si spraševala kaj je zdaj s tistim fantkom in mojim Kinom. Z fantkom je vse OK. Kina pa ( ravno danes sem ga peljala zjutraj ) vozim k vet. na preglede. Če otroka ugrizne pes je potrebno psa voziti na opazovanja. Traja tam nekje do 10 dni. Zaradi stekline. No še v petek imava zadnjič. Z Kinom itak da je vse OK. Še dobro da je ta vet. moj sosed. Upam, da mi ne bo nič računal, ker drgač bom šla kr k tisti neodgovorni mami in ji nabila račun na čelo.Sporočim kako se je izšlo.

Lep sončen dan želim še naprej.

lp Lu in Maja:racka:




Lu -> Naši sončki (9. del) (29.3.2005 13:41:30)

Dolina ne ne. To je bilo razmaka med enim in drugim obrokom.:)

No sezamovega čaja ne bom pila, ker mi ga mama ni prinesla. Prinesla mi je iz trg. Natura čaj za dojenje. Je pa tako grenek da je kaj:grrr: No 2 skodelici na dan bom že spila. Vse samo da bom imela zopet mleko. Čeprav Maja danes skoz lepo spi tako da se je očitno dovolj napapala.:bravo: Upam da bo tudi kasneje tako. No zdaj vsak čas se bo prebudila.

lp




Anonimen -> Naši sončki (9. del) (29.3.2005 15:30:00)

Daaan, dan!

Kolk je črno uzuni pa grmi:(:ups:

Mina, se ti javim tut na privat, sam zdele moram narest najprej poročilo za glasbo, prej sem pa mela promet na MSNju :)

Ja boščki ste vsi skupi:zmeden: Mene pa že cel teden meče in bi tkooooooooo rada pestvala enga :duda:...pa vse kar paše zraven pač. Pa noben ne rabi/noče varuške..:zmeden: Ah ja...

Dones se moram informatko učit. teorijo:hudicek::bruhbruhbruh: Pa še tok mam naloge, ker ji spet ni blo neki prov pr kemiji in nas je lepo mal zafrknla:hudicek::grrr:

Komej čakam četrtek:) Dobr, informatke glih ne, ampak bomo preživel..če smo vse ostalo...pol mam pa ples:love: Pa popoldne grem morda še na en RD, sma še nič ne vem.

Se še kaj javim:)

lp,:fis:





mala maja -> Naši sončki (9. del) (29.3.2005 19:07:05)

Hojla!

:fis: a prideš k meni za varuško. Samo za 10 min. Pridem pote samo da mam mir mal pred tavelkima, ker mali tako in tako skoz spančka, če pa ne je pa na joškici.

Joj našedva tavelikedva sta za znoret. Men bosta živce požrla, naš je pa že cel teden na lekadolih ker prav da mu bo drugač glavo razgnal.Tako da MINA1 te čist razumem, samo predstavlej si dodaj si še 8 letnika ki ma vsak dan nalogo pa še bolj ga meče pomald.
Si morte mislt pride Benjamin iz šole pa prav:"mami rabim en velikkkkk lonček za rože sadit ker bomo v šoli sadil, pa steklen more bit" Pa smo ga vprašal zakaj ga rab pa je reku da bodo sadil krompir. No in ko se po hudem prepričevanju že odpravlamo v bližnjo cvetličarno po lonček srečamo njegovo sošolko, ki pove da bodo sadil fižol in da rabi en majhen lonček(ampak okrasni). No in pol to jaz našmu povem on pa v šali"ja kej boš dobil pa tako luštno preklo za zraven" in naš mulc je cel vrt na glavo obrnu da bi najdu preklo.:hudicek: In zdejle sta mi skor ušla k mami(babici) ki živi par sto metrov stran, sm je treba it čez precej prometno cesto(na kateri so že povozil Benjamina).:hudicek::hudicek::hudicek: Res so jih obsedl.

Drugač sve pa z Nikom bila danes prvič malo dalj vzunej. Sva se sprehajala skor 1 uro pol je začel pa pihat pa dežek padat sva mogla kar šibat not.

Pa še eno vprašanje. KAj naresti če ima dojenček drisko, pa je dojen. Aja danes sem mu mogla dat polni obrok Hipp-a?? A je mogoče od tega, ap sej sem že prej dodajala. A je mogoče to krivo ker ga ej nekej šraufal pa smo mu čajčka dal.
Aja a vam tud kaj ta pametne tete težijo da bi mogle bit cel mesec not in kaj počnete vzunej. HAlo pa sej je mali star 3 tedne. Me je ena soseda čist ob živce spravla, njena hčerka je bila pa po enem tednu vzunej v kratkih hlačlah, pa majčki brez rokavov in do pod jošk kratko da je cel hrbet kazala, pa samo v sandalčkah. :hudicek: je mal mankal da ji nisem naprej to vrgla.

Joj sem se razpisala. Sej drugač kej dost sploh ne sledim več kaj se dogaja za vašimi :duda:, če pa že preberem pa tako na hitro da si pol ne zapomnim:ups::ups:. LU tebi sem pa privat odgovorila. A je Sapcey še v enem kosu:zmeden::ups:

aja z Lidijo sem govorila. Sta še zmerej v porodnišnici in mali je bil do včerej na intenzivni da je danes pa v neki prehodni sobi. Prav da ga verjetno dobi v sobo jutri in da če bo vse po sreči gre čez vikend domov. :angel::rozica::angel::rozica: da prideta čimprej domov. Pravi pa da se drugače dobro počutita oba.

No zdej pa res pa-pa utrujena in zbita mala maja, ki bo glih kar dol padla al pa bom kar na stolu za račumalnikom zaspala.




Dolina -> Naši sončki (9. del) (30.3.2005 9:55:35)

Sej vem, da vsi pišejo, naj se pije sezamov čaj za mleko, ampak sem prebrala, da je potrebno bit previden, ker je sezam alergena hrana in imajo lahko :duda: pol težave (alergijo - tko, da piše, da naj ne bi sezamam jedli do 2. leta starosti). :zmeden: Sicer pa ima itak vsaka knjiga svojo teorijo.

Maja, bravo, da tako pridno spančkaš in se mami lahko odpočije. :bravo: Pa, Lu, da ti rata spat do desetih? :zmeden: Zoja že ob šestih gleda kot sokol, pa jo včasihuspem prepričat, da spi do osmih, maksimalno devetih (to je že čudeš, ki se zgodi enkrat na teden :)-).

Zdej moram pa diplomo pisat.

Mejte se lepo, pa pa Dolina&Zoja&:kuza:




atinav -> Naši sončki (9. del) (30.3.2005 17:32:39)

Ojla punce!
Da se še jaz na hitro pofočkam! Pri nas se tud full dogaja. Včeraj je bil naš Tian full tečka...no danes je pa že presenetljivo preveč priden:)-
Moram se pohvaliti da smo mi to noč tudi spali prvič 5 ur skupaj :bravo::bravo:...upam da se bo to nadaljevalo...no ne smem se preceč veseliti:ups:, bomo videli kako se bojo nadeljevale noči.
Jaz za enkrat še kar lepo samo dojim...in sem full vesela, da nam to ratuje...že trkam;). Drugače se trudimo da smo vsak dan kar lepo na sprehodu...čeprav nas tale dež mal zafrkava...tko da smo bili včeraj kar malo mokri:ups:.
Mi zjutraj spimo nekako do 8.30...in se mi zdi to kar super.
Evo moran nehat nakladat, ker naš sonček zbuja in čaka na joškico.
Punce lepo se imejte in se še kaj oglasim!
papa
:)




mala maja -> Naši sončki (9. del) (30.3.2005 21:08:00)

hOJLA!

Kje ste vse mamice, pa :fis:

JAz sem danes takoooo zbita. Nisem spala od včerej zjutrej. Mali je ponoči celo noč jokal in ni in ni zaspal. Če je hotel joškico, dvakrat povleku in spal na njej. MEne je pa vse bolelo in sem jo odmaknila pa je bil spet jok.:ups::ups:
Joj sem bla jezna na mojga :hudicek: je cel dan spal pol mi pa tud tavelkih ne pomaga skopat.
DAnes smo morali kar en obrok dati po flaški, pa še zdejle zvečer dodati. Joj upam da mi ne zmankuje mleka.
Sem kupila čajček za dojenje. Upam da pomaga:zmeden:

No lep pozfrav, grem pogledat še razgrajača če že spita pol pa še jaz.




Stran: [1]