preverjanje sluha v PO porodnišnici (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Pilar -> preverjanje sluha v PO porodnišnici (28.3.2005 17:43:26)

a kera ve, kaj točno tam preverijo s tem aparatom...mislim, vem, da sluh, ampak ...no bom drugač vprašala...naš Jure enoatavno človeka ne šmergla...recimo se jaz z njim pogovarjam, pa mu kdo kaj s strani govori, pa ga ne pogleda...ma če psi zalajajo, pa v kuhni kaj ropota - to se on ful ustraš..nič mi ni jasno in strah me je, ker sem sama mal naglušna ( ne od rojstva). Star je pa 3,5 mesecev!
No in s tistim aparatom v PO porodnišnici je pokazalo, da je vse v redu.

Hvala za vaše odgovore in lep pozdrav od danes panične Pilar!!!!




Gina -> preverjanje sluha v PO porodnišnici (28.3.2005 17:52:49)

Naš Dan kot majhen dojenček ravno tako ni reagiral na ropot. Lahko je ful zaropotalo iz čistega miru, pa se ni zbudil. Ali pa si prišel v sobo, pa sploh "slišal" ni, čeprav je bil buden. Takrat še niso preverjali sluha in sem bila čisto iz sebe, kaj pa če ne sliši. Pa je bilo vse ok. Samo bil je pač take sorte, da to ni toliko porajtal. Je bolj gledal okrog. Tam pri 4. mesecih pa se je začela situacija spreminjati. Če si pozvonil z zvončkom na eni strani, se je obrnil ali pa če si potrkal po čem, je tudi sledil. Danes ima čisto normalen sluh, tudi takrat je imel, samo najbrž kak živčnii sistem ali kaj drugega ni bilo zrelo, da bi na to tudi reagiral čisto zmeraj.
Tako da nič sekirat. Če so tam izmerili, da je ok, potem je ok. Pa malo še počakaj. Tudi pri dojenčku morajo stvari dozoreti.:)




Pilar -> preverjanje sluha v PO porodnišnici (28.3.2005 18:00:15)

Gina - hvala za odgovor!!!!




eva1 -> preverjanje sluha v PO porodnišnici (28.3.2005 18:02:17)

No tudi pri nas so preverjali sluh-oz. prehodnost sluhovodov! Mislim, da te nima bit kej strah, ce odreagira na ropot!
Lp, Eva in Luka




Anonimen -> preverjanje sluha v PO porodnišnici (28.3.2005 19:32:33)

Pilar, tudi pri nas je bilo v Postojni vse ok. Ko sem bila pr 1 mesecu v posvetovalnici, mu je pediatrinja maghala v eni strani z redečo volnio, v drugi pa cingljala z zvončkom.:)- Malemu je bila volna očitno bolj zanimiva in se na zvonček ni odzval. In takoj diagnoza, da Filip ne sliši :bravo: Sem bila tko žalostna:(. Pa sem ga skoz opazovala, in vedla, da gre za zvokom, za mojim glasom...in nas je poslala k specialistu v Lj na polikliniko.
Tam smo dali čez celodnevne preiskave (takrat je bil 4 mesece star) in je bilo vse vredu. Sicer naporne preiskave, ampak je sve hrabro prenesel. :bravo:Sem enkrat tle že pisala o tem, sam ne znam aktivirat linka:ups:




Stran: [1]