Punce pomoč prosim :(, zobki (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

Skye -> Punce pomoč prosim :(, zobki (15.11.2008 11:02:23)

Ker sem že rahlo obupana se obračam na vas z upanjem da mi boste znale vsaj malo pomagati:(

Naši 6 mesečni pupi so začeli rasti prvi zobki. Ima že spodnja prva dva sekalca, zdaj pa sem opazila tudi belo bulico na zgornji dlesni.

Problem pa je ta, ker že tri dni niti malo ne spimo.....zgleda da jo dlesni kar fajn bolijo, saj večino časa prejoče in jaz z njo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Prosila bi vas, da mi svetujete z čim ji lahko najučinkoviteje lajšam bolečine (mogoče imate kakšne domače recepte, ki so jih uporabljale naše babice). Vsak nasvet mi bo prav prišel.

Že naprej se vam zahvaljujem za pomoč.

Skye

picola1 -> RE: Punce pomoč prosim :( (15.11.2008 11:17:04)

Enim pomaga krpa, ki jo zmočiš pod mrzlo vodo in jo potem otrok grize, enim pomagajo tiste igrače, ki so namenjene prav grizenju, ko rastejo zobje (jo daš v hladilnik), eni dajejo tist gel (naši to ni nič pomagalo), zdej sem dobila ene homeopatske kroglice Osanit, ki se mi zdi, da tudi ne pomagajo kaj dosti, mogoče pri kom drugem so pa prav učinkovite...
V bistvu jaz osebno dam v takšnih kritičnih trenutkih kar Calpol sirup (še posebej, če ima zraven še vročino), čeprav sem drugače bolj za naravne stvari, samo si mislim enkrat na par mesecev jo pa tut ne bo pobralo...
Drugače pa...ne se tolk sekirat in še ti jokat zraven...otrok to čuti in je po moje še slabše...

mateyka -> RE: Punce pomoč prosim :( (15.11.2008 12:58:39)

naši je vedno pomagalo, da sem jo občasno (tudi sedaj, ko kaj raste v ustih [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]) namazala s calgelom. ponoči, ko se je zbudila v joku npr. je calgel pomagal, da je nazaj zaspala.

wii -> RE: Punce pomoč prosim :( (15.11.2008 14:31:43)

V bistvu jaz osebno dam v takšnih kritičnih trenutkih kar Calpol sirup (še posebej, če ima zraven še vročino), čeprav sem drugače bolj za naravne stvari, samo si mislim enkrat na par mesecev jo pa tut ne bo pobralo...

sem delala čisto isto, pa zakaj bi se mantralauboga pupika, daj ji vsaj čez noč, da si bo ona in ti spočila.

kaya2007 -> RE: Punce pomoč prosim :( (15.11.2008 15:01:47)

mi smo jo mazali s tisto kremico, ki jo v mullerju (in podobno tudi v lekarni) prodajajo v ta namen. ampak pri nas z zobmi ni bilo večje panike, tako da je ta gel full pomagal, ne vem pa kako je, če so težave večje. 

Najaa -> RE: Punce pomoč prosim :( (15.11.2008 19:37:56)

Malo je pomagala tista igračka grizalo, čeprav je itak vse živo dajala v usta in grizla.
Ko je bilo najhuje, sem ji pred spanjem dala žličko calpola, da smo se vsaj naspali.

N _ B -> RE: Punce pomoč prosim :( (16.11.2008 21:44:54)

Calpol. Zakaj bi se matrala? Jaz tud Lekadol vzamem, če me glava boli.

K_a_t_i -> RE: Punce pomoč prosim :( (16.11.2008 21:47:00)

Če 3 dni ne bi spali in bi bila sigurna, da je od zobkov, bi ji brez slabe vesti pred spanjem dala calpol (doziranje glede na kilažo in starost, seveda!).

janca -> RE: Punce pomoč prosim :( (16.11.2008 22:07:39)

Se pridružujem Kayi. 

frufru -> RE: Punce pomoč prosim :( (16.11.2008 23:14:54)

gengigel baby

rosisa -> RE: Punce pomoč prosim :( (17.11.2008 7:37:25)

V lekarni se dobi kremica oz gel CALGEL, s katerim namažeš dlesen pa jo omrtviči. Tk da mi smo s tem mal pomagali.

lilka -> RE: Punce pomoč prosim :( (17.11.2008 7:59:05)

Krema calgel in sirup calpol proti bolečinam, jaz sem ji ga zvečer obvezno dala, sej zato pa je...

Bojana 29 -> RE: Punce pomoč prosim :( (17.11.2008 10:21:15)

Tudi mi smo imeli veliko neprespanih noči in grozne bolečine pri rasti zobkov. Nam je pomagal samo sirup proti bolečinam. Nismo pa prespali cele noči dokler niso prišli vsi zobki ven (od enke do štirke - zgoraj in spodaj)  - to je trajalo skoraj dve leti. Vem, da ti je težko (mi smo to že dali skozi) vendar bo kmalu minilo. 

Stran: [1]