|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Sproženje predčasnega poroda
28.3.2005 16:48:43   
ankaa
Sestra je v začetku 36. tedna nosečnosti. Zaradi slabih izvidov vode (beljakovine v urinu)in edemov jo je ginekologinja malo zastrašila, da če bodo izvidi jutri še slabi, poslala v porodnišnico na umetno sproženje poroda. Ali ima kdo kaj iskušenj s tem, saj bi bil otrok 4 tedne prezgodaj rojen še vedno nedonošenček.
Neposredna povezava do sporočila: 1
28.3.2005 17:26:46   
dory
Meni so sprozili porod v 36.tednu..razlog je bila zelena plodovnica..ko so opravili CR so ugotovili,da je bila odstopljena posteljica in vsi ovoji ze zeleni...je nedonosencek,bil je v zelo slabem stanju zaradi zahiranosti,zastoja rasti...danes je zrav 11 mesecnik in mu razen razvojnih tezav ne fali prav nic :)

(odgovor članu ankaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
28.3.2005 17:41:02   
Teni_
Tudi naša je rojena v 36. tednu in sicer mi je odtekla voda. Potem so mi dali umetne popadke, ker svojih nisem imela. Teja ni imela nobenih problemov, razen zlatenice, ki pa jo ima tudi polovica donošenih otrok. Velika je bila 47 cm in težka 2800g.

LP,
Mojca:nosecka:

(odgovor članu ankaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
28.3.2005 17:46:53   
SašaR
Sicer malce neumestno!
Tale tvoja nedonošenčka je bila en cm manjša od mene in za 100g težja, pa sem jaz bila 8 dni čez rok!

(odgovor članu ankaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
28.3.2005 18:33:57   
Teni_
Mojo misliš?

Ja, je bila velika oz. kar težka za nedonošenčka, ampak so jo še vedno tako obravnavali. Meni to tudi sicer ni jasno, pa OK:

LP,

(odgovor članu ankaa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
28.3.2005 18:34:32   
Teni_
Aja, je moja kolegica tudi rodila 8 dni čez rok, pa je njena imela 50 g manj kot Teja.

LP,

(odgovor članu ankaa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
28.3.2005 19:46:35   
Seven*
Vsekakor je naj ne bo strah predcasnega rojstva. Pri meni so cakali pri istih simptomih do zadnjega in so na koncu ugotovili, da je bila posteljica prezrela oz. zastarana in moj mali Jakob ni dobival dovolj hranil. V 36. tednu je otrok ze dovolj zrel, da sploh ni nobenih problemov in se mi zdi, da tvegas vec, ce cakas na naravni porod. Proteini v urinu in edemi niso macji kaselj!!! V 35. tednu se razvijejo pljuca, tako da sploh ni nobene frke!!

(odgovor članu ankaa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
28.3.2005 19:51:58   
Anonimen
Meni samo nekaj ni jasno. Kako lahko kar porod sprožijo, saj če je maternični vrat že trd in dolg, potem to sploh ni mogoče. Pa vendar pri velikih uspe. Pri meni še en teden čez rok ni.

(odgovor članu ankaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
28.3.2005 20:18:57   
Seven*
Ponavadi predrejo mehur in racunajo na popadke. Ponavadi odtok plodovnice sprozi popadke.

(odgovor članu ankaa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
28.3.2005 20:21:53   
Anonimen
Ma nam so že v materinski šoli pravili, da tudi umetni popadki oziroma tista t.i. tekočina sproži lastne popadke. Da pa s tem ne more biti nič, če vse skupaj še ni tako daleč, da bi se lahko kaj zgodilo. Saj pri meni in še mnogih ostalih je to res bilo tako. Niso pomagale niti tiste tablete za mehčanje vametrničnega vratu niti umetni popadki. Sledil je CR. Ampak pri enih pa uspe. To mi ni jasno. Zakaj pri enih mesec dni prej ja, pri enih pa vsaj teden pozneje ne.

(odgovor članu ankaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zaprtje med nosečnostjo in uporaba odvajal
Zaprtje med nosečnostjo je pogost pojav, ki lahko spremlja bodoče mamice skozi celotno obdobje nosečnosti. Pomembno je, ...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?