škripanje z zobmi (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

willma -> škripanje z zobmi (28.3.2005 12:49:06)

Ola,

ko je naš Žan še dobil zgornja dva zobka, je takoj začel škripat z zbomi. Sicer me je motilo, ker vem, da bi naj bil to znak za psihološki nemir, ampak jaz sem to zgolj pripisovala spoznavnju občutka (zobje zgoraj-spodaj). Toda danes ponoči, je med spanjem škripal z zobmi in se je zaradi tega prebujal, tudi ko pa je hotel zaspati, ga je škripanje prav tako motilo:zmeden:
Prosim, povejte ali so tudi vaši :duda: škripali z zobmi?
Zakaj to dela in kako to preprečit?

lp
:angel:Kolenci:hudicek:

mehurčica -> škripanje z zobmi (28.3.2005 13:05:48)

Davidu se je en dan ful fajn zdelo škripat z zobki, meni so se pa bobenčki kar parali. Se mi ful grozno to sliši. Pol je pa samo ene 2-3x probal še. Ampak to je delal med igro-ko se je pačil, tako da ni šlo za kak psihološki nemir.

Ko bo to delal čez dan, mu vsakič reči, da ne sme. Kaj druga pa ti ne znam pomagat. Mogoče katera druga.:zmeden2:

SašaR -> škripanje z zobmi (28.3.2005 14:58:47)

Jaz škripam z zobmi odkar sem dobila zobke, pa znam govoriti, tako da ne vem če je tu kakšna posebna psiha;:zmeden2: možno!

To delam le ponoči, sama sem se slišala ene parkrat, drugi okrog mene pa so se navadili!
Ali to delam še vedno ne vem, ker se ne slišim, fant pa tudi ne (pravi da on ponoči spi in ne posluša mene)!
Vpraši zdravnika ko bosta šla na kakšen pregled!

LP

Anonimen -> škripanje z zobmi (28.3.2005 17:04:46)

moja je škripala ko nora, ko je imela spodnje 4 zobke in zgornji dvojki, ko je dobila še zgornji enki je pa nehala na srečo k mi j ešla ful na živce..no na ušesa :)

lp, lara

Gina -> škripanje z zobmi (28.3.2005 17:40:22)

Ali si mogoče mislila na tik? Tisto se pojavi kasneje in delajo otroci cel dan, ne pa ponoči.
Eni otroci pač včasih škripljejo z zobmi. Moj Dan tudi to včasih ponoči počne, ko spi. Najbolje, da se nehaš zato sekirat, pa vzameš, da mu to včasih tako paše naredit. Pa kaj potem.

willma -> škripanje z zobmi (28.3.2005 20:29:33)

Gina,
verjetno se nisem dovolj jasno izrazila....Žan to skoraj non-stop počne (od kar je dobil še zgornaj dva zobka).
Skrbi me pa čito normalno, kot bi skrbelo vsako mamo. Škripanje z zobmi po moji logoki ni nikakor zdravo:zmeden2:

Sem se odločila, da bom za vsak slučaj poiskala zdravstveno pomoč.

lp
:angel:Kolenci:hudicek:

malika -> škripanje z zobmi (28.3.2005 20:32:42)

Naš ni nikoli :)

Gina -> škripanje z zobmi (28.3.2005 22:09:45)

Ja Willma, jaz sem te razumela, da škripa ponoči, sem pa res danes malo utrujena, pa lahko da sem površno prebrala. Ja, če te skrbi, pa le vprašaj. Jaz nisem nikoli, pa se mi to ne zdi nekaj bolezenskega pri našemu, ker to pač ne počne vsak dan in kar naprej.

Pepa-2 -> škripanje z zobmi (29.3.2005 10:15:06)

Naš malček škripa ponoči. Sicer zelo poredko, bi rekla, ampak si je vseeno odkrhal zgornjo enkico. Sem vprašala zobozdravnico, če je kaj za naediti, pa mi ni nič povedala. Tako da, če katera ve "zdravilo", naj pove. lp

Stran: [1]