beli mehurčki na dlesni - kaj je to? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


babylove -> beli mehurčki na dlesni - kaj je to? (28.3.2005 10:47:00)

Pred dvema dnevoma sem opazila pri malem (2,5 meseca star), da ima bele mehurčke na zunanji strani dlesni (na tisti strani, ki je proti lički obrnjena)- ampak samo na mestu, kjer bosta zgornji trojki.

Kaj je to in ali mora k pediatru?




eva1 -> beli mehurčki na dlesni - kaj je to? (28.3.2005 11:39:45)

Mi smo imeli tak mehurcek ko je bil Luka star 2,3 dni-pa so rekli v porodnisnici, da se bo sam predrl in res se je. Nekje po 1 tednu ga ni bilo vec!
Lp, Eva in Luka




poloname -> beli mehurčki na dlesni - kaj je to? (28.3.2005 11:58:07)

Opazuj ali se bo pojavilo še več mehurčkov v ustih, v tem primeru gre za soor. Lepo se vidi, ko otrok joka. TO je neka vrsta bakterije v ustih, zdravi pa se z gelom Daktarin. Naš Jaka, ki je tudi star 2 meseca je to imel pred kratkim. Znaki so beli mehurčki v ustih in beli jeziček. Zdravilo hitro učinkuje če se pravočasno začne zdraviti. Ne vem pa če Daktarin dobi brez recepta, mi smo še imeli stvar na zalogi.




afrika -> beli mehurčki na dlesni - kaj je to? (28.3.2005 16:48:09)

Če so mehurčki, nisem prepričana, v glavnem - moj mali :duda: ima na spodnji dlesni na sredini, kjer bosta nekoč sredinska zobka taki dve mali beli pikici (recimo mehurčka). No, in sem vprašala pediatrinjo in pravi, da so to ciste, ki same izginejo in ni nobene panike. Ima pa tudi sor po jezičku, to pa, kot že rečeno, zdravimo z daktarinom.




Stran: [1]