Rdeče zelje (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Mišni -> Rdeče zelje (14.11.2008 13:40:39)

Kako pripravite, skuhate, naredite ... whatewer ... rdeče zelje?




Volga -> RE: Rdeče zelje (14.11.2008 13:45:06)

Čist enako kot belo, rumeno, samo barva je drugačna.




Anonimen -> RE: Rdeče zelje (14.11.2008 13:53:28)

V solati, v omaki, v listnatem testu, ...




Mišni -> RE: Rdeče zelje (14.11.2008 13:55:56)

IZVIRNO SPOROČILO: Volga

Čist enako kot belo, rumeno, samo barva je drugačna.


Ja kako pa je to? Daj opiši postopek.




Mišni -> RE: Rdeče zelje (14.11.2008 13:56:54)

IZVIRNO SPOROČILO: Otika

V solati, v omaki, v listnatem testu, ...


No, to me zanima. Kako to narediš?




Volga -> RE: Rdeče zelje (14.11.2008 13:57:53)

A ne znaš zelja stenstat?

Daš malo olja, čebulo, prepražiš, daš gor narezano zelje, zaliješ čisto malo vode, da se ne pali, daš kumino, sol, pa še kaj zraven, po okusu in mehčaš do konca. To je to.




Mišni -> RE: Rdeče zelje (14.11.2008 14:05:41)

Aha, hvala. Hitro še nekaj: a ga je treba kaj z limono pokapljat, da ne rata moder?




Anonimen -> RE: Rdeče zelje (14.11.2008 14:08:46)


IZVIRNO SPOROČILO: Volga

A ne znaš zelja stenstat?

Daš malo olja, čebulo, prepražiš, daš gor narezano zelje, zaliješ čisto malo vode, da se ne pali, daš kumino, sol, pa še kaj zraven, po okusu in mehčaš do konca. To je to.


Ja na ta način ga jaz naredim ... samo da dodam še žličko kisle smetane. Limone ne dodajam in pride ven taka simpatična vijolična omaka.




Mišni -> RE: Rdeče zelje (14.11.2008 14:14:20)

O.K., zdaj sem prepražila eno žličko sladkorja (tako piše v enem receptu z neta), pa naseljano čebulo, potem sem pa tega hudiča notri stresla in je KISEL!!!
A to je to rdeče zelje vedno kislo ali je samo tole, ki sem ga jaz kupila?
Pa sem mi je zdelo, da je na embalaži pisalo kislo rdeče zelje, samo jaz sem mislila, da so to pač vsi v kakšni taki tekočinici pakirani, ki je malo kisla. Ampak tole je pa KONKRETNMO kislo. Kot običajno kislo zemlje za segedin.
Pa ne vem no, a ni bilo včasih rdeče zelje tako ... sladko, nekislo?

Ma tole bo zdajle fuuuuul zanič!




muki1 -> RE: Rdeče zelje (14.11.2008 14:16:53)

Mi dodajamo sladkor, malo rdečega vina in naribano jabolčko, da vse skupaj osladi. Pa čebulo.




Mišni -> RE: Rdeče zelje (14.11.2008 14:18:03)

IZVIRNO SPOROČILO: muki1

Mi dodajamo sladkor, malo rdečega vina in naribano jabolčko, da vse skupaj osladi. Pa čebulo.


Jas, za to naribano jabolko tudi povsod piše, ja. Ampak kaj vem, jaz imam kompot raje posebej.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Muki, to boš to vedela, a je to zelje vedno kislo?

Ma zdaj sem šla probat in je FEJ FUJ - zanič!!!!




AKP -> RE: Rdeče zelje (14.11.2008 14:35:59)

Mislim, da si ti kupila kislo rdečo zelje. Sem ga zadnjič videla v hoferju. Naslednjič raje kupi rdečo zelje v glavi. Sem pa našla na kulinariki en fin recept za sladko rdeče zelje. Če te zanima recept, ga bom poiskala.




Mišni -> RE: Rdeče zelje (14.11.2008 14:53:58)

IZVIRNO SPOROČILO: AKP

Mislim, da si ti kupila kislo rdečo zelje. Sem ga zadnjič videla v hoferju. Naslednjič raje kupi rdečo zelje v glavi. Sem pa našla na kulinariki en fin recept za sladko rdeče zelje. Če te zanima recept, ga bom poiskala.


Ja, saj to. Kislo je. Ampak sem že kupila takega narezanega, ki ni bilo kislo. Pa ni bilo v glavi, Samo v eni slanici ali v čim že.




muki1 -> RE: Rdeče zelje (14.11.2008 14:54:41)

Ja, sveže rdeče zelje ni kislo. Tistega okisanega rdečega pa še nisem probala.




Mišni -> RE: Rdeče zelje (14.11.2008 16:03:58)

Muki, vseeno, če ga tudi ne. Jaz sem skoraj vsega proč vrgla.




muška -> RE: Rdeče zelje (14.11.2008 20:48:12)

Jaz ga vedno delam iz svežega zelja. Prepražim žlico sladkorja, čez vlijem kak kozarček vina (belega, ker ga imamo polno klet) , preko vržem na drobno narezano zelje, začinim, dodam malo vodice, tenstam in to je vsa veselica.
Sem pa slišala, da se da baje dobit že narejeno/pripravljeno tako belo kot rdeče zelje. Torej, ga samo pogreješ. Je katera že poskusila oz. našla to varianto?  Meni to surovo in potem skuhano sicer nekak dosti bolj sede, ampak recimo, da bi kdaj dobila silo za rdečim zeljem in ga ne bi dobila drugače kot vloženega. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Anonimen -> RE: Rdeče zelje (14.11.2008 21:21:51)

Mišni, rdeče zelje je iz sveže glave najboljše [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Jaz na malček olivnega olja in koščku masla prepražim žlico sladkorja, da porumeni oz. karamelizira, nato dam gor pol sesekljane čebule (navadno rdeče), da porjavi. Naribam 1 kislato jabolko in potenstam. Nato dodam naribano rdeče zelje ter nato gor takoj žlico ali dve kisa, da zelje ohrani lepo rdečo barvo. Vse skupaj potenstam, solim, dodam 2 klinčka in pol dcl rdečega vina in malce vode. Koham toliko časa, da se zelje omehča. Čisto sprejemljivo je tudi že pripravljeno rdeče zelje (ne kisano), vendar meni osebno samo s pogrevanjem ni OK, ga nekako tudi malce sama dopolnilnim (prepražena čebula, ščepec sladkorja, jaolka, klinčki...), vendar ni nikoli tako polnega okusa kot sveže pripravljeno...




kaya2007 -> RE: Rdeče zelje (14.11.2008 21:44:41)

tale zadnji recept od miše se mi zdi najbolj taprav za rdeče zelje..drugače sem pa jaz bolj lena in ga kupim kar zamrznjenega, tako kot špinačo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] najboljši ever mi je pa v eni domžalski gostilni, jih bom naslednjič prav vprašala kako ga naredijo!




lelaval -> RE: Rdeče zelje (15.11.2008 0:15:27)

Mišni - zelje bi morala malo sprat, preden si ga dala kuhat - jaz kislo zelje in repo vedno pred kuhanjem splahnem.
Če pa te muči priprava, pa upi že pripravljeno rdeče zelje - ga le pogreješ. Jaz ga sicer še nisem poskusila, imam ga pa že cel teden v hladilniku, ker sem ga dobila.




lily975 -> RE: Rdeče zelje (15.11.2008 11:58:25)

jaz imam preverjen recept ,po katerem delam rdeče zelje in ga vedno pohvalijo in pojedo ...Na olje dam čebulo in žlico sladkorja - to preprazim in nato dodam surovo naribano  rdeče zelje , mal potinstam , dodam rdeče vino , mlet cimet in mlete klinčke , pa eno argo  zelenjavno kocko ..Pa dodam 3  na drobno naribana  jabolka- vse to dušim nekje cca.1 uro - in to je to!!!




Dadi -> RE: Rdeče zelje (15.11.2008 22:37:40)

Jaz kupim kar zmrnjenega mislim da je od Aldo (z jabolki)...in ga pokuham v vinčku in je mnjaski priloga k tenstanemu krompirju in k pohanju...




Mišni -> RE: Rdeče zelje (16.11.2008 11:10:39)

Ja, saj vse to tenstanje, z jabolki ali brez, jaz obvladam. To sem že delalal, tudi z rdečim zemljem ene parkrat. Sanmo zdaj sem hudička kupila to hudičkasto kislo rdeče zelje, to sem se pa fajn zaj..... No, se ne bom več.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Leleval, ja,, jaz tudi sicer kislo zelje za npr. segedin spiram, ampak za tega se mi pa sanjalo ni, da je to ravno toliko kislloo. Sem mislila, da to kar tako piše, nisme vedela, da resnično kislo na tak način spllooh obstaja rdeče zelje. Pa tudi če bi ga sprala, to še vedno ne bi bilo to, kar sem želela imet.

Hvala lepa za recepte.




Stran: [1]