Amam -> RE: kdaj se otroček usede (25.11.2008 22:42:06)
|
Pozdravljene, Sem nova tukaj. Do sedaj sem vas samo brala, sedaj pa imam tudi sama vprašanje. Naš otročiček bo čez dober teden star 10 mesecev, pa že od 7 meseca samo puza po trebuščku. Poganja se z rokicami in nogicami in je hiter kot sam vragec. Sicer pride kamor hoče, tudi čez ovire (seveda nižje), da bi pa poskusil plazit po kolenih... niti slišat noče. Sem mu enih dvakrat malo kolenca upognila in ga postavila nanje (po priporočilu P), pa ni bilo učinka. Se pa že dobrih 14 dni vzpenja do kolenc. Najprej se z rokicami gor potegne, potem se pa z kolenci in enim stopalcem odriva dokler se ne postavi na kolenca ravno z oviro. Na nogice še ne stopi. Sedaj pa problem. Posede se ne sam. Če ga mi posedemo (kar ga zelo redko) sedi fiksno, brez problema. Sam se pa ne posede, niti nič ne deluje v tej smeri. Sedaj razmišljam - ali naj ga pustim pri miru z upanjem, da je vse ok in bo sam pogruntal kako se vsede, ali naj delam z njim kakšne vaje (katere?), naj ga peljem k privat fizioterapevtki... Ne bi rada komplicirala, po drugi stani pa ne bi rada tudi, da bi zaradi mojega neukrepanja imel kakšne posledice. P ni opazila, da bi bilo kaj narobe. Kaj menite? Zmajaz - je tvoja punčka prej kaj poskušala - nakazala, da se ima namen vsesti ali se je lepega dne kar vsedla? Hvala v naprej za nasvete.
|
|
|
|