Edinka -> RE: Majehn kuža za v stanovanje (24.11.2008 7:22:03)
|
Vse je odvisno tudi od tega, kako veliko stanovanje je, koliko ste psa pripravljeni voziti na sprehod, šibat s sesalcem, itd. Najin mešanec pušča ogromno dlake (sploh zdaj, ko jo menjava), je vedno v stanovanju, ker se mi zdi butasto, da bi bil pes zunaj sam, stik z nama bi imel samo na sprehodu, itd, ker imava prostora več kot dovolj. Smrdi pa res ne! Razen, ko gre čofotat v bližnji potok. Pa še moje mnenje na temo velikost. Zdi se mi, da bi človeka večina (nikakor ne vsi) majhnih psov ugriznila prej kot kakšen doberman ali rotweiler. Mogoče se majhni zdijo bolj krotki, ampak niso. V medijih odmevajo posamezni napadi velikih psov, ker se jih ljudje načeloma bolj bojimo, o napadih majhnih psov pa ni ne duha ne sluha, čeprav se tudi dogajajo. Pes, majhen ali velik, je potomec volka, ki se, če je potrebno, bori za obstanek. Sem slišala za pudle, da res ne puščajo dlake. Osebno mi je pa izjemno všeč kokeršpanjel. (Imela ga je kolegica, pa nisem opazil dlak - ali jih ne pušča veliko, ali pa sesajo trikrat na dan). Upam, da boste izbrali pasmo, ki vam ustreza! Veliko veselja v pasji družbi!
|
|
|
|