tims
|
O, ste me pa kar mal presenetle. Sem mislila, da bomo vsaj na 85 strani, pa ni panike . Sem vedla, da bi blo prelepo, če bi vse potekal brez zapletov. Me je moj klical in reku, da se majstri ful je**** s kuhno, ker stena ni ravna . Nobenmu na misel ni prišlo, da bi lahko odstopala za kar 5 cm. Sicer jo bojo lahko postavl, ampak bo potem mogu en pridt in popravt, da bomo lahko prpopal še steklo (ne bova imela ploščic). Pa še eno novico sem zvedla od Timove vzgojiteljice. Ne vem če sem pisala, da je bila noseča in okoli Miklavža je imela rok za rodit. Vse lepo in prav. Na začetku je imela nekaj krvavitev, zato je ostala doma. Potem je nosečnost normalno potekala, nakar jo v 33 t začne bolet v žlički in to tolk, da je bruhala. Gre svoji G. pa ji prav, da to ni nobene panike. Pa drug dan spet. Pa da G. na preiskave kri in vodo. Pa ugotovijo, da nekaj ne štima in jo da na ponovni odvzem. In zadeva še slabša kot dan prej. Nobenemu nič jasno, kaj se dogaja z njo, G jo je pa začela filat z A. Po enem tednu je imela nenormalno zatečene noge in čisto zabuhla v obraz. Vse to se je vleklo do skoraj 35 t, ko jo je G. končno poslala v P. Tam pa panika, ker se je šlo za minute. Ugotovili so, da ima eno redko bolezen, ko telo zavrača posteljico in posledica tega je, da odmirajo vsi organi. Ko me je dons klicala, sem se zjokala ko mi je govorila, kaj se je dogajalo. Seveda je imela nujni CR, da so tamalo rešili, možu pa so rekli, da zdaj naprej se pa bojujejo za njeno življenje. Kar tri dni ni prišla k sebi, oz. je bila še v nevarnosti, da ji odpovejo organi. HB so jo rešili in tudi s tamalo je vse ok, je bila pa ful drobčkana, ampak ji pa ni bilo treba v inkubator, čeprav je imela samo 1900g. Sva se potem zmenile, da ko se srečava, da se ga bova kar zapile, ker sva obe imeli tako srečo. Se še spomnim, da ji jaz svoje štorije niti nisem hotla kaj dost pravit, ker je bila noseča, pa me je prosila, češ, dvema se kaj takega pa res ne more zgodit. Na, evo, ni se sicer isto, obe pa sva bili v življenski nevarnosti. Sem ji pa rekla, da če bi bla na njenem mestu, bi pa sigurno dala v cajtng njeno G. ker se mi zdi pa kar malo malomarno, da pri takih izvidih ne reagiraš, ampak se ji je upala celo rečt, da ji res ni jasno, kaj bi ji lahko bilo in jo potem z Buscopanom in enimi A filala, namesto da bi jo takoj poslala v P. So ji pa v P. povedali, da je ta vrsta bolezni zelo redka in ni nujno, da bo v naslednji isto. Za znort. Jaz sem prvič slišala o tej bolezni in mislim, da nam tud v MŠ niso nič povedali o taki bolezni .
|