Netta
|
le še tale post sem dolžna bastian: sva ti z možem hotela odgovorit na z.s., pa vidim da nimaš te funkcije. upam da nimaš proti, če objavim tu gor, sva pisala tole ves večer! Darja! Vesela sem, da si mi poslala mail. Veš, odkar sem izvedela, kaj se je zgodilo, ni dneva da nebi mislila nate. Vem, da tega sedaj še ne verjameš, ampak enkrat bo boljše, sigurno. Za dežjem vedno posije sonce. Kadarkoli boš pripravljena pa lahko klikneš name in mi napišeš mail, z možem sva ti vedno na razpolago, pa tudi vse julijke čutijo s tabo. Ti bo pa sedaj še on kaj spodbudnega napisal. Drži se. Nočka, Tina (Mirjam80) Lep pozdrav Hudo mi je ob vaši izgubi in težko je v tem trenutku napisati kaj pametnega. Vseeno bom skušal napisati nekaj nasvetov. Vendar bi vas že na začetku prosil, da upoštevate le tisti, ki se vam zdijo smiselni, saj vas ne poznam in vem premalo o vas, da bi napisal vse vam na kožo pisano. Najprej bi vam napisal o vaši žalosti glede slovesa na pogrebu. Občudujem vas, da ste zmogla iti na pogreb. Žal se vam ni uspelo posloviti od moža. Pravo slovo od vašega moža bo prišlo šele na koncu žalovanja. Sedaj je prav, da le rečete nasvidenje dragi. Vem, da bo težko, a tako boste stopili na pot žalovanja. Pri žalovanju se mi zdi pomemben živ odnos, zato vam predlagam, da se obrnete na društvo Hospic, ki nudi podporo tudi v Murski Soboti (in Mariboru, če vam je bližje). Njihova spletna stran jehttp://www.drustvo-hospic.si, za kontakt poglejte zavihek podpora (za MS je številka 051442636, lahko pišete tudi na naslov hospic@siol.net). Pomembno je, da na pot žalovanja čimprej stopite dejavno. Spremljala vas bodo različna občutja in pomembno je, da jih sprejmete in ne potlačite. Zato govorite o teh svojih občutjih in ne bojte se joka. Lepo je, da želite ljubezen nakloniti svojemu Galu. A vendar je pomembno, da najprej poskrbite zase in za svoj duševni mir, saj boste tako bolj na razpolago tudi Galu. Kadarkoli sem vam na razpolago, če vam lahko kaj koristnega napišem, a zdi se mi, da je boljše, da greste skozi žalovanje ob "živi" podpori. Naj končam z mislijo prijateljice: Deljeno veselje, dvojno veselje, deljena žalost, polovična žalost. Gvido
|