Ne pije mleka, kaj zdaj? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dojenje in dodajanje



Sporočilo


SaTiSa -> Ne pije mleka, kaj zdaj? (13.11.2008 9:43:17)

Naša 7,5 m pikica kar na enkrat noče več mleka.
Že smo imeli enkrat isti problem, amapk takrat še je z manjšim protestom pojedla... Smo že takrat menjali mleko ( prej aptamil, zdaj novalac ). Od včeraj pa enostavno niti ne pusti da bi ji prišla blizu z flaško, enkrat ji je celo malo gor šlo ko je par požirkov naredila.

Zdaj pa me zanima, če je komu to znano, in kaj ste storili...
dajem ji kot čim več mlečnih produktov ( skuto, mlečne kašice..), ampak to le ni to...
naj še enkrat probam menjati mleko?




Mišni -> RE: Ne pije mleka, kaj zdaj? (13.11.2008 9:58:41)

Moja nečakinja je bila ravno en tak kaliber. Takod a so ji pač dajali čimveč mlečnih izdelkov, kot zdaj delaš ti. Nikoli v življenju, tudi zdaj pri 20 letih, mleka ali kakava nikakor ne mara. Po moje imajo taki ljudje premalo kisline ali kaj takega. Možno.




AKP -> RE: Ne pije mleka, kaj zdaj? (13.11.2008 10:05:05)

Kolegica je imela podobne probleme. Ponudila mu je kakšen čokolino, rižolino... po žlički in je edino na tak način spravil v sebe mlečni obrok. Flaško je pa lahko vrgla v smeti. Je pa rekla, da je bilo najbolj zamudno ko se je zgodaj zjutraj zbudil in ga je mogla po žlički hranit [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image].




smejčica -> RE: Ne pije mleka, kaj zdaj? (13.11.2008 10:08:55)

mogoče res malo čuden in dolgočasen način, ampak....si ji ga probala dati po žlički?

Drugače pa da ji ga daš v napol spanju. Kakšen rižolino, ki se z mlekom naredi, polento z mlekom, mleko s sadjem.....saj ne rabi samega mleka pit.
Ne vem, samo razmišljam. Tudi moja je imela par dni tak "trik", pa smo pošlihtali. Včasih sem flaško pustila zraven nje, pa jo je slej ko prej spila.





Petraa -> RE: Ne pije mleka, kaj zdaj? (13.11.2008 10:59:36)

zakaj to ni to[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
saj je čisto vseeno ali popije mleko ali pa je mlečne izdelke




SaTiSa -> RE: Ne pije mleka, kaj zdaj? (13.11.2008 11:07:22)

Zato ker je v prilagojenem mleku veliko več snovi kot v nap. eni navadni skuti.





SaTiSa -> RE: Ne pije mleka, kaj zdaj? (13.11.2008 11:08:47)

Probala po žličkah, pa žemlico sem ji not nadrobila pa keks, ampak noče...




Petraa -> RE: Ne pije mleka, kaj zdaj? (13.11.2008 13:35:09)

kompliciraš.je čisto vseeno




želva -> RE: Ne pije mleka, kaj zdaj? (13.11.2008 13:48:25)

IZVIRNO SPOROČILO: smejčica

mogoče res malo čuden in dolgočasen način, ampak....si ji ga probala dati po žlički?

Drugače pa da ji ga daš v napol spanju. Kakšen rižolino, ki se z mlekom naredi, polento z mlekom, mleko s sadjem.....saj ne rabi samega mleka pit.
Ne vem, samo razmišljam. Tudi moja je imela par dni tak "trik", pa smo pošlihtali. Včasih sem flaško pustila zraven nje, pa jo je slej ko prej spila.



Pri na sje bilo podobno. Stari smo 11 mesecev in že 3 mesece nimamo več flaše, ker ne mara mleka ali kaše po flaši. Jemo vse po žlici, mlečne kašice. Nekaj časa sem se sekirala, zdaj pač poje koliko poje. Poje pa 150 ml mlečne kaše za zajtrk, pa velo noč nič ne je. Zgleda, da ne rabi več.

Pri nas po flaši ni šel ne keksolino, ne sadje v mleku. Mal eksperimenirajte




CatJa -> RE: Ne pije mleka, kaj zdaj? (13.11.2008 14:13:23)

Moj starejši se je odstavil pri sedmih mesecih in tako smo prešli na AM - Hipp. Mislim, da ga še en mesec ni pil po steklenički, tako da je dobil, kar je dobil, v kašicah, skutkah, jogurtih. Še danes pri štirih letih in pol ne pije mleka. Edino s corn flakesom, to mu še gre.




botrca -> RE: Ne pije mleka, kaj zdaj? (13.11.2008 19:13:12)

Ja, probaj na žličko, če pa ne gre pa mu delaj čim več mlečnih kašic.




Mesečnica -> RE: Ne pije mleka, kaj zdaj? (14.11.2008 21:33:00)

Mogoče ima slabo toleranco za laktozo. Jaz sem tudi taka - mleka že od otroštva enostavno ne prenesem. Ker so me nekaj časa silili, da bi ga pila, pa mi je bilo potem vedno slabo (sem tudi bruhala), sem do njega dobila tako velik odpor, da mi je zdaj slabo že ob misli, da bi ga pila, ali pa če ga zavoham, ko ga mož greje zase [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] .

Mlečne izdelke iz fermentiranega mleka pa jem brez problema, ker je v njih laktoza že toliko predelana, da mi ne povzroča želodčnih težav [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] .

Moj mali je očitno tudi po meni. Mleku se je uprl že pri 4 mesecih in smo morali ekspresno preiti na GH. Na srečo pa tudi on z veseljem uživa mlečne izdelke, pa tako dobi vse tisto, kar je dobrega v mleku [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] .

Zdaj čakamo, kako bo z našim drugim otročkom. Zaenkrat je še požeruh in mleko je brez problema, res pa je star šele 7 tednov [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] .

No, kakorkoli že, jaz na tvojem mestu punčke ne bi prepričevala, da pije mleko, če ji očitno ne diši več. Ponudi ji več mlečnih izdelkov, pa bo ravno tako OK.




Petraa -> RE: Ne pije mleka, kaj zdaj? (14.11.2008 21:34:34)

slaba toleranca ne more biti[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

lahko ima samo laktozno intoleranco,ampak bi se kazalo še drugače in ne samo tako da otrok zavrača mleko ;)




Stran: [1]