Sprožitev poroda...kako? (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

spacey -> Sprožitev poroda...kako? (27.3.2005 14:14:43)

Živ!

Mi lahko prosim poveste s čim ti sprožijo porod (a so to umetni popadki) oz. kaj ti dajo in kam (tekočino v žilo, svečko v nožnico...)?

Meni je danes G na pregledu dal eno svečko, pa ne vem kako se ji reče in za kaj točno je bila namenjena? :zmeden: Vem, da je nekaj omenil mehčanje, pa mislim da gre za mehčanje materničnega vratu. Me je pa opozoril, da lahko pride do popadkov in odteka vode, ni pa nujno. Torej a sem dobila svečko za sprožitev poroda ali kaj??? Prosim pomoč, ker me kar malo skrbi.

Hvala in lepe velikonočne praznike... :rozica::rozica::rozica:

P 9nebesa +6dni

mala maja -> Sprožitev poroda...kako? (27.3.2005 14:21:52)

Ja Spacey.9nebesa
A so ti rekli da moraš počivat.;) Kaj delaš za računalnikom, bejži spat.

Jaz sem jo dobila zjutraj ob 9 bla odprta 2 cm samo glavica je bila precej visoko. Ob 15h sem bila odprta 4 cm. Zgleda da so se odločili da podnajemnika prisilno izselijo.:bravo::bravo:

Upam da bo prijela tako kot meni, ker vedno ne prime v prvo. Zgleda da boš danes ali pa jutri mamica.:bravo::bravo:

mala maja -> Sprožitev poroda...kako? (27.3.2005 14:22:53)

Ja Spacey.9nebesa
A so ti rekli da moraš počivat.;) Kaj delaš za računalnikom, bejži spat.

Jaz sem jo dobila zjutraj ob 9 bla odprta 2 cm samo glavica je bila precej visoko. Ob 15h sem bila odprta 4 cm. Zgleda da so se odločili da podnajemnika prisilno izselijo.:bravo::bravo:

Upam da bo prijela tako kot meni, ker vedno ne prime v prvo. Zgleda da boš danes ali pa jutri mamica.:bravo::bravo:

Anonimen -> Sprožitev poroda...kako? (27.3.2005 14:29:23)

Ja, to je svečka za mehčanje materničnega vratu. Meni so jo tudi dali, ampak sem bila v bolnici. Super, da so te spustili domov. Veš, kako doma hitreje mineva čas! Tam se vleče kot hudič. Meni prva ni nič prijela. Potem so mi, msilim, da čez kakšnih 8 ur ali koliko že, dali še eno. A so ti kaj rekli, da ne smeš na WC nekaj časa? Ker jaz naj ne bi šla, pa so mi pozabili povedati in verjetno zato prva svečka ni prijela, ker je šla pač v WC... Pa tudi zato, ker nisem bila še čisto nič odprta, ti pa si nekaj omenila, se mi zdi, da si že za en prst. Šele potem, ko se bo maternični vrat dovolj zmehčal, ti lahko dajo umetne popadke. Ti popadki pripomorejo, da se hitreje odpiraš. No ja, meni tudi ti niso. Je bilo vse tuto kompleto zapakirano in ni šlo nikamor. Mogoče če bi me pustili še kakšen teden, tako pa so mi morali narediti CR, ker mi je mehur počil in takrat moraš roditi v 48 urah.

spacey -> Sprožitev poroda...kako? (27.3.2005 14:42:21)

Ja mala maja rekli so mi da naj nekaj ur počivam, da se svečka raztopi. Sam že tako me križ boli ko hudič in če ležim je še huje. :zmeden:

Splišni, nič mi niso rekli da ne smem na WC...ko sem prišla domov iz bolnice sem letela na WC lulat, ker če ne bi me razneslo. Ja odprta sem za en prst, vsaj tako je rekel, glavica pa je še precej visoko.

Me pa vse tako boli, kot da sem dobila M (tudi zgornje mišice mi zateguje, spodnje pa itak, ker imam tako zatečene noge).

A veste, da zadnjič in danes, ko sem bila na CTG je bilo v sosednji sobi rojstvo. :love: Tako lepo je slišati tisti jok malčka, komaj čakam na mojega. :love: 9nebesa

Hvala vam za pomoč, sem kar malo pomirjena. Če bo začelo hudo šraufat (CTG je karal nekaj malega na 10min) grem pa kar v Postojno, pa bo kar bo. :)

Lp

puncica -> Sprožitev poroda...kako? (27.3.2005 14:56:37)

Po moje si dobila svečko za sprožitev poroda, sicer nima teh izkušenj, upam pa da čim prej rodiš brez večjih problemov:bravo::bravo::bravo::bravo:

mala maja -> Sprožitev poroda...kako? (27.3.2005 15:03:22)

Sapcey če te vse zateguje, se sugurno nekaj dogaja. Pej počivat, ker pol boš še rabila počitek in boš sama nase jezna da si sedala za računalnikom.
:zmeden: joj govorim že kot kakšna stara mama:zmeden:

Ja meni so tudi rekli da mi ne morjo dat popadkov če ni materičin vrat dovolj zmehčan. Drugače pa dajo čez 6 ur še eno samo prej pogledajo če se kaj odpiraš. Jaz sem se. samo zanimivo da so te spustili domov.:bravo::bravo:
Pa če te bo šraufal kar pejd v porodnišnico na CTG, čeprav sem mela jaz full popadke pa ni nič kazal. Sem pa slišala da velikokrat ko dobiš svečko CTG ne kaže popadkov. Tako da ko te bo precej zvijal kar pejdi.

Zea -> Sprožitev poroda...kako? (27.3.2005 18:31:36)

Meni so jo tudi dali v porodnišnici, svečko za mehčanje materičnega vratu, ker sem bila 8 dni čez rok in CTG ni bil idealen. Zjutraj so jo vstavili, čez cca. 6 ur me je pogledala ginekologinja in ugotovila, da se še vedno nič ne dogaja, zato je rekla, da bom naslednji dan dobila še eno (to je baje zelo pogosto pri prvorodnicah). Pol me je pa sestra na oddelku nadrla, da kaj ležim v postelji, naj grem raje malo hodit, da se bo kaj dogajalo. Pol sem šla 5x iz 4.nadstropja gor in dol... pol (popoldne) se je pa res začelo dogajati. Rodila sem zvečer! Torej druge svečke nisem potrebovala. Zato kar na noge, če hočeš hitro rodit!

Mislim torej, da moraš po tem, ko ti vstavijo svečko ležati le pol ure, potem pa se lahko (oz. je celo priporočljivo), da se giblješ. Aja, ta svečka za mehčanje mat. vratu niso umetni popadki, tiste pa dobiš direkt v žilo. Srečno!

spacey -> Sprožitev poroda...kako? (27.3.2005 19:42:47)

O Zea hvala za tako dobro razlago. :rozica:

Pia73 -> Sprožitev poroda...kako? (27.3.2005 19:57:36)

spacey jaz ti ne znam pomagati lahko pa sočustvujem s teboj. Jaz sem bila 8 dni čez rok. Grozno,... Želim ti hiter in čim manj boleč porod! :rozica:

spacey -> Sprožitev poroda...kako? (27.3.2005 20:15:38)

Hvala Pia73 :rozica::rozica::rozica:. Sej sem se nekako že sprijaznila s tem, da moram čakat in da sem čez rok. :) Sej bo, če ne prej v torek...pa saj še nihče ni not ostal. :)-:)-:)-

frutka_ -> Sprožitev poroda...kako? (27.3.2005 20:20:13)

Spacey, če te že v križu zateguje so to gotovo popadki. Počivaj ali pa se mirno pripravi na akcijo. Morda se stuširaj in spij kakšen čaj...pa čakaj...čakaj...na prvi krik tvojega bejbija!9nebesa
Svečka pospeši začetek!

Želim ti čim lepši porod, poslušaj babico in sebe. Predihuj popadke in ko bodo mimo počivaj!

Še čisto malo...zdaj pa že resnično trka na vrata!:angel:

spacey -> Sprožitev poroda...kako? (27.3.2005 20:25:57)

Frutka hvala tudi tebi :rozica::rozica::rozica:.

To v križu se meni dogaja že kar nekaj časa (sigurno 3 tedne) in so bolečine kot pri M...je pa CTG šele danes pokazal rahle popadke, ki so se meni zdeli gibi :duda:.

Upam, da bo vse skupaj čim hitreje teklo z čim manj bolečinami in čim lepše. 9nebesa

Anonimen -> Sprožitev poroda...kako? (27.3.2005 20:28:16)

Sapcey, a pa ne bi vseeno poklicala v PO? Škodit ne more...

Gina -> Sprožitev poroda...kako? (27.3.2005 20:41:33)

Ma ja, ti reci da te zateguje. Ko boš prišla tja, te pa menda ne bodo domov poslali. Razen če bi imeli danes ful gužvo.

Drugače pa umetne popadke dajo v žilo - po kapljicah pa od začetka čisto počasi, da vidijo, koliko prime. Lahko se zgodi, da dobiš itak že po predrtju mehurja svoje popadke. Predrtje nič ne boli, ne se ustrašit tiste velike igle, sploh ne čutiš, razen ko se ti voda ulije po tebi, prav topla.

Poglej, vsak trenutek je bližje čas, ko boš končno videla svojega :duda:. Saj bo.:)

lin -> Sprožitev poroda...kako? (28.3.2005 21:07:09)

Oj!
ja Spacey,ta svečka je za sprožitev popadkov,samo ni nujno da ti jih bo sprožla
Prijateljica katera je rodila pred 14 dnevi je šla tudi nekje 5-6 dni čez rok in ker je bla 2 cm odprta so ji na kontroli dali svečko za sprožitev poroda ma se ni nič zgodilo,tako da so jo čez dva dni ko je šla spet na kontrolo kr zadržali in ji spožli porod z umetnimi popadki kako pa to zgleda nimam pojma ker jaz tega nisem prakticirala,že stotič srečno!

Stran: [1]