laparoskopija - kje in čakalne vrste (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Upamo skupaj

Sporočilo

Anonimen -> laparoskopija - kje in čakalne vrste (12.11.2008 12:48:45)

Zanima me, kam ste šle na laparo in kako dolgo ste čakale?

Je res, da se čaka več mesecev?

METULJ1 -> RE: laparoskopija - kje in čakalne vrste (12.11.2008 12:52:02)

šla sem v Leonišče (LJ). Klicala začetek avgusta. Pregled imela 03. septembra, operacijo 26. septembra. Vse je šlo zelo hitro. Zgleda imela srečo. Tudi tebi želim enako.

Pozdravčki

Sulfinija -> RE: laparoskopija - kje in čakalne vrste (12.11.2008 12:55:53)

Tudi jaz sem v roku dveh tednov prišla na vrsto letos februarja na laparo v LJ.Mlao zateži po telefonu pa bo.

LP Mojca[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Vitaebella -> RE: laparoskopija - kje in čakalne vrste (12.11.2008 12:59:10)

Pozdravljena!

Tudi jaz sem prišla na vrsta zelo hitro (celjska bolnišnica). Mislim, da je minilo manj kot mesec. Operaciji laparo in histero sta povsem rutinski tako, da sem že drug dan zapustila bolnišnico. Bolečin sploh ni bilo (čutila sem samo šive na trebuhu). Te resnično ni potrebno biti ničesar strah. Veliko bolj kot sama operacija je problem, ker ne smeš imeti spolnih radosti najmanj 6 tednov po njej, vendar sva tudi to preživela :)

Pogumno!

lp

capka -> RE: laparoskopija - kje in čakalne vrste (12.11.2008 13:24:08)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]Jaz sem se pravkar vrnila iz bolnišnice Trbovlje v kateri je čakalna doba zelo kratka.Pokliči in se dogovori za datum.VELIKO SREČE

Anonimen -> RE: laparoskopija - kje in čakalne vrste (13.11.2008 12:05:23)

Hvala.

Capka, v Trbovlje ne grem, bom šla raje v LJ, MB ali PO k strokovnjakom. Ker imam zamašene jajcevode in bom raje malo počakala na vrsto. Saj ne, da jim ne zaupam v Trbovljah, samo vseeno nekako tako razmišljam.

jazzz27 -> RE: laparoskopija - kje in čakalne vrste (13.11.2008 12:15:27)

suzi...mogoče NM....doktor Pišek....čakalnih dob skoraj ni.

capka -> RE: laparoskopija - kje in čakalne vrste (13.11.2008 13:22:11)

Ja sej to je odločitev, od  posameznice ,ampak jaz sem bila zelo zadovoljna.Operiral me je pa doktor Jurca.Upam da dobiš kmalu datum sej po mojem se tudi v lj. ne čaka dolgo.PA SREČNO

urshika.k -> RE: laparoskopija - kje in čakalne vrste (15.1.2009 15:52:50)

Pozdravljeni,

tudi sama imam osebno izkušnjo s cistami. Lansko leto spomladi mi je ginekologinja diagnosticirala dve cisti, eno na levem in eno na desnem jajčniku. Ena je bila majhna in vodna, druga pa ogromna (8x6cm) in gosta. Zato me je zdravnica takoj poslala na pregled na kliniko in nato na operacijo. Ker je bilo to pred poletjem, so me za operacijo naročili "po avgustu". Na moje vprašanje, ali je možno, da bodo izginile same, so mi odgovorili, da nikakor. Vmes, ko sem 3 mesece v rahli paniki čakala na poseg, pa mi je prijateljica priporočila naj vsaj poskusim z alternativo (natančneje akupunkturno masažo). Po oklevanju sem se le odločila in šla na terapijo - to je pomenilo 1 x na teden po 1 uro prijetne masaže z bakreno paličico. Ko naj bi bila jeseni končno na vrsti, so bili rezultati na ultrazvoku osupljivi - manjša cista je popolnoma izginila, večja, zaradi katere je nastala 'panika' pa se je zmanjšala za več kot pol in tudi tekočina v njej ni bila več gosta, temveč zgolj vodena. Tako mi je bilo prihranjenih mnogo stvari - od operacije (vsak poseg v telo je namreč napor), narkoze (ki predstavlja še dodaten stres za telo), bolečin (terapija je bila ne le neboleča, temveč zelo prijetna) do tega, da se lahko neovirano gibam po svetu in hodim v službo.

Ker pa sem novinarka (delam na TVSLO), me je ta stvar začela zanimati tudi iz raziskovalnega vidika. Sedaj pripravljam prispevek na to temo in sicer bom soočila medicino z alternativo - rezultati, posledice, stroški.

V ta namen iščem prostovoljko, ki je bila operirana (ti/ tvoja mama, hčerka, sestra, prijateljica, znanka...) in bi bila o posegu pripravljena spregovoriti pred kamero. Dekle se mi lahko javi na moj email urshika.k@gmail.com, najkasneje do torka 20. januarja. S tem bomo pripomogli k osveščanju javnosti in temu, da bodo ženske vedele, da obstajajo tudi drugi načini.

Lp, Urška

Aysha2008 -> RE: laparoskopija - kje in čakalne vrste (4.3.2009 10:32:33)

Capka.......tudi jaz grem ta mesec v Trbovlje. Mi lahko poveš kako je bilo,

Hvala!

lp.

Kliki -> RE: laparoskopija - kje in čakalne vrste (4.3.2009 14:18:47)

Oj jast sem bila v KC v LJ. Pregled sem imela 30.6, operacijo pa 2.10 se je mal zavleklo zaradi poletnega dopusta.

Stran: [1]