mala maja
|
IZVIRNO SPOROČILO: guppy IZVIRNO SPOROČILO: mala maja - pa če primerjam dve družini(eno 3 člansko in eno 4 člansko) v vrtcu so vsi otroci in če ima družina z enim otrokom skupni dohodek cca 900€, druga pa z dvema 1200€, je spet ta prva potegnila ta kratko. Pri drugi se večji dohodek deli na 4 (in je 300€ na člana) in dobi za drugega plačan vrtec in še zmanjšano plačilo vrtca, prva ima manjši dohodek ki se deli na tri (in prav tako znaša 300€) plača nezmanjšano ceno vrtca za en razred. bdw otorške dobita tudi obe enake , druga še malo več na račun drugega otroka. In takih družin je ogromno, pa je spet ena družina potegnila ta kratko ker tisti z že tako večjimi dohodki ostane še za razed nižje plačilo denarja v žepu, s tem da jim nekdo zastonj čuva drugega malčka Taka primerjava nima osnove. Lahko primerjaš ali družino z enakimi dohodki ali družino z enakimi dohodki na družinskega člana in potem tudi STROŠKI na družinskega člana, kar si spustila. Namreč... primerjaj 3 in 4 člansko družino z 900 denarnih enot dohodka... In primerjaj stroške te družine (z enim otrokom več)... napram prihodkom na družinskega člana. Ali pa primerjaj družino, ki ima 300 enot denarnega dohodka na družinskega člana, kot si to storila... in dodaj spet STROŠKE te družine (kar si pozabila) za tega enega člana več. Pa potem poglejmo, kaj družina "dobi" in kaj "zgubi". Sicer pa ima CUKRČEK prav... če bi le gledali manj v tuji krožnik. ma a sem jaz tupa al pa si ti napol prebrala. Druga ima prav tako tistih 300€ na 4 člane, kot prva na 3 člane. Vsaka družina ima 3oo€ na člana. A zato ker ima prva samo enega otroka in druga dva je pa potlej prva z enakimi dohodki na družinskega člana full na boljšem Zakva pa . In ja se strinjam ko bi vsaj nehali drugim gledati pod nos, amapk res ni pravično, kot pravi lemavrica tistio znižanje za en razred. Pa HB da ima drugi otrok zastonj vrtec, še kaj bi lahko omogočili, gre se zaradi nepravičnosti. če dajo nekaj v + naj dajo vsem ne samo nekaterim, oziroma bolje rečeno tistim ki imajo srečo, da pašejo v točnjo to luknjo v zakonu. Pa noben jim ni fouš. Sama mam tri otroke, dva že v šoli, mali je doma. Pa sem imela tud dva v rtcu pa enega v šoli in sem normalno plačevala vrtec za oba, pa nisem bla nobenemu foš zato ker mu ni treba plačevati. Pač smo imeli toliko večje dohodke in prav je da se več plača. Ni pa prav to kar so sedaj naredili da so nekateri z istimi dohodki prikrajšani do znižanja ali zato ker imajo samo enega otroka, ali enega v vrtcu drugega doma, ali pa pač že enega v šoli in drugega v vrcu. Vsaj razreda ne bi bilo treba manjšati. Aja pa še enkrat ko pišem dohodek mislim na družinskega člana, vsak ve da se govori o tem ker se tudi vse tako računa.
|