Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: gospodinjska pomočnica 12.11.2008 18:03:15
|
|
|
|
muki1
|
IZVIRNO SPOROČILO: Volga Nimam, je ne maram in ne rabim. ...in si ne morem privoščiti .
|
|
RE: gospodinjska pomočnica 12.11.2008 18:28:45
|
|
|
|
tjašun
|
Zaenkrat mi partnerzelo pomaga , tako da nimava po trebe po pomočnici. Ja, kdaj bi pa pasala....
|
|
|
|
RE: gospodinjska pomočnica 12.11.2008 19:15:45
|
|
|
|
soncece24
|
Mi imamo hišno gospodinjsko pomočnico, ki je vsak dan tu (imamo apartmaje) in če s mi res ne da posesat in pomit po tleh, potem jo prosim. Ne prenesem pa, da bi kdorkoli preveč "šaril" po mojih stvareh, tak da res tedenske variante, pa da bi mi vse delala ne bi imela.
|
|
RE: gospodinjska pomočnica 12.11.2008 19:20:52
|
|
|
|
smrka
|
Ja kot je viv rekla, men se to zdi PRESERAVANJE.... oprat posodo, posesat, pobrisat prah... za to nerabim pomocnico.. toliko casa si pa le lahko vtrgam vsak dan da opravim nekaj hisnih opravil, seveda je lazje ce ti pomaga partner.
|
|
|
|
RE: gospodinjska pomočnica 12.11.2008 19:41:52
|
|
|
|
Naja30
|
IZVIRNO SPOROČILO: smrka Ja kot je viv rekla, men se to zdi PRESERAVANJE.... oprat posodo, posesat, pobrisat prah... za to nerabim pomocnico.. toliko casa si pa le lahko vtrgam vsak dan da opravim nekaj hisnih opravil, seveda je lazje ce ti pomaga partner. Načeloma se s tem strinjam, odkar sem rizično noseča bi mi pa vseeno prav prišla. Ker sama res ne zmorem vsega, mož sicer veliko pomaga, pa vseeno. Na srečo imam zlato mamo, ki pomaga in to zastonj.
|
|
|
|
RE: gospodinjska pomočnica 12.11.2008 19:43:31
|
|
|
|
viv_
|
smrka, sej jest sem napisala, da se mi ne zdi preseravanje...
|
|
RE: gospodinjska pomočnica 12.11.2008 19:47:07
|
|
|
|
smrka
|
IZVIRNO SPOROČILO: viv smrka, sej jest sem napisala, da se mi ne zdi preseravanje... a ja no men se zdi pa preseravanje :)
|
|
|
|
RE: gospodinjska pomočnica 12.11.2008 19:54:03
|
|
|
|
pikapolona2
|
Jst pa imam slabe izkušnje z temi tetami...oziroma...moja mami si jo je že pred 20 leti omislila ker ni zmogla stanovanja...treh otrok pa še vikend z vinogradom....no in smo imeli skoz nekaj s temi tetami...ena nam je zelo slabo počistila....druga nas je okradla....treja je billa zeloooo počasna. Potem je mami obupala pa še vikend smo prodali in smo imeli več časa drgač pa če imaš denar pa premalo časa zase in za otroke...zakaj pa ne??? sam mojo taščo bi pa pomoje kap da si jst eno omislim....bi me imela cela vas v zobeh...hehe. ...zaenkrat sfolgava...poudarek na dvojini...kar pomeni da pospravljava oba enkrat eden drugič drugi....imamo pa samo eno frkljo ki še ne razmetava preveč.....likam pa res samo najnujnejše
< Sporočilo je popravil pikapolona2 -- 12.11.2008 19:57:25 >
|
|
|
|
RE: gospodinjska pomočnica 12.11.2008 20:09:43
|
|
|
|
maja24
|
IZVIRNO SPOROČILO: Jelcy Je nimam in je nebi imela....imela pa bi kuharico, ki bi se posodo pomila za sabo Jest bi tut mela kuharco,ker kuhanje mi ne gre prou preveč dobr,ampak skuham pa,moj se še ni zagiftov jest pa tut ne
|
|
RE: gospodinjska pomočnica 12.11.2008 20:52:03
|
|
|
|
ZARA
|
Mene pa zanima, koliko gospem pomočnicam plačujete na uro?
|
|
RE: gospodinjska pomočnica 12.11.2008 20:53:35
|
|
|
|
Janeja
|
Imam - 1x tedensko za 4-5 ur. Mi vse pospravi in zlika. Pa je to daleč od nekega preseravanja. Jaz delam vsak dan do 17h, mož sicer pride prej domov, ampak gre po otroka v šolo in vrtec in se potem raje igrajo in "razmetavajo" kot pa pospravljajo. Jaz pa tiste 3 urce pred spanjem tudi raje izkoristim za cartanje s tamalčki, pa za naloge delat, kot pa za pospravljanje. Sva dolgo sama vse pospravljala, ampak to so bili potem vikendi s coto, sesalcem in likalnikom v roki. Zdaj imamo pa končno fraj vikende za otroke, za družinske izlete,... brez da sem podzavestno slabe volje, ker bi me doma čakal kup cot.
|
|
|
|
RE: gospodinjska pomočnica 12.11.2008 21:09:18
|
|
|
|
skokica01
|
Smo jo imeli, ampak smo jo zaradi finančne situacije morali do nadaljnega odpovedati. Zelo jo pogrešam, ker vgosp. opravilih prav nič ne uživam in mi je res škoda časa. Imamo namreč precej veliko hišo in je ni kar tako lahko pospraviti. Ko si opomoremo jo uvedemo nazaj. Definitivno. Se raje kakšnemu drugemu luksuzu odpovem.
|
|
|
|
RE: gospodinjska pomočnica 12.11.2008 21:11:34
|
|
|
|
SANDY
|
Tudi meni se ne zdi to kako preseravanje. Glede na službe oz na delovni čas verjajmem, da tistim ki delajo od pon do pet po cele dneve, ni ravno za pospravljanje in vse kar paše zraven, ob vikendih. Kot je ena napisala je raje z otroki tisti čas. Jest je glede na svoj delovni čas, ne rabim, ker sem dost frej. Večina pospravljam sproti, ker sem picajzlasta. Odkar je Trina v vrtcu pospravljam dopoldan. Je pa tako, da je v slo to še vedno kar tabu temai, kar se tega tiče, oz naj bi si pomočnice lahko privoščili le premožnejši. Jest sem leta 1998 šla v London, da bi delala kot au-pair. Žensko, pri kateri sem nato stanovala in ji merkala otroka, sem spoznala drugi dan mojega bivanja v Londonu. Tretji dan sem šla s kufri tja, spoznala še njenega moža in otroka in to je bilo to. Živela z njimi, pazila na otroka in tud pospravljala. V tujini se ne belijo preveč glave s tem od kod si in zakaj si. Oni pač rabijo varstvo..vrtci so dragi, sploh privat in tako laufa ta sistem. Definitivno imajo za moj pojem jajca, ker jest svojega otroka neki neznani osebi in **** države ne bi pustila kar tako v varstvu.
|
|
|
|
RE: gospodinjska pomočnica 12.11.2008 23:42:01
|
|
|
|
Anonimen
|
Nimam. Ker jaz tako pospravljam, da najprej vse pospravim, potem pa moram nekaj razmetat, da ni prevec sterilno . Ne verjamem, da bi katera gospodinjska pomocnica zadostila mojim kriterijem potrebne razmetanosti. Tudi realne potrebe nimam. Ko bom imela hiso z vrtom, jo bom pa definitivno imela, to bo slo v kalkulacijo budgeta za hiso. Samo to bo enkrat....ohoho dalec.
|
|
|
|
RE: gospodinjska pomočnica 13.11.2008 5:04:18
|
|
|
|
Kerensa*
|
Imam gospodinjskega pomočnika... al' sprašujete samo za pomočnice?
|
|
|
|
RE: gospodinjska pomočnica 13.11.2008 7:36:12
|
|
|
|
petja
|
Imam jo 1x na 14 dni in je ne zamenjam za nič na svetu.
|
|
[Brisano sporočilo] 13.11.2008 12:15:35
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: gospodinjska pomočnica 13.11.2008 12:31:16
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Volga Nimam, je ne maram in ne rabim. Enako.
|
|
|
|
RE: gospodinjska pomočnica 13.11.2008 15:44:24
|
|
|
|
ZARA
|
No in, koliko cvenka jim daste na uro? A je res to taka skrivnost?
|
|
RE: gospodinjska pomočnica 13.11.2008 15:47:41
|
|
|
|
Dadi
|
Ko jo bom potrebovala in če si jo bom lahko privoščila jo bom imela...(mal futuristično deluje tale stavek a ne )
|
|
RE: gospodinjska pomočnica 13.11.2008 18:28:52
|
|
|
|
Anonimen
|
Ne maram je, imela jo pa bi.
|
|
|
|
RE: gospodinjska pomočnica 13.11.2008 20:05:02
|
|
|
|
jakaracman
|
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA No in, koliko cvenka jim daste na uro? A je res to taka skrivnost? 6eur je pa 3-4 ure.Če pa pomiva okna pa dlje.
|
|
|
|
RE: gospodinjska pomočnica 13.11.2008 21:05:18
|
|
|
|
Janeja
|
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA No in, koliko cvenka jim daste na uro? A je res to taka skrivnost? 6 EUR na uro.
|
|
|
|
RE: gospodinjska pomočnica 13.11.2008 21:14:29
|
|
|
|
katjandraž
|
Mi jo imamo 1x tedensko. Plačamo ji pa 8 EUR na uro (LJ).
|
|
|
|
RE: gospodinjska pomočnica 13.11.2008 21:35:57
|
|
|
|
3T
|
IZVIRNO SPOROČILO: Janeja Imam - 1x tedensko za 4-5 ur. Mi vse pospravi in zlika. Pa je to daleč od nekega preseravanja. Jaz delam vsak dan do 17h, mož sicer pride prej domov, ampak gre po otroka v šolo in vrtec in se potem raje igrajo in "razmetavajo" kot pa pospravljajo. Jaz pa tiste 3 urce pred spanjem tudi raje izkoristim za cartanje s tamalčki, pa za naloge delat, kot pa za pospravljanje. Sva dolgo sama vse pospravljala, ampak to so bili potem vikendi s coto, sesalcem in likalnikom v roki. Zdaj imamo pa končno fraj vikende za otroke, za družinske izlete,... brez da sem podzavestno slabe volje, ker bi me doma čakal kup cot. Načeloma se s tem strinjam, je pa tudi res, da je prav da otroka naučiš opravil po hiši, priuči pa se jih tako, da najprej starša opazuje, kasneje pa seveda sodeluje. Meni je všeč kompromis, da si ob večjih generalkah dobiš pomoč, v mojem primeru sta to moja mama ali pa tašča.
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?