SANDY -> RE: gospodinjska pomočnica (12.11.2008 21:11:34)
|
Tudi meni se ne zdi to kako preseravanje. Glede na službe oz na delovni čas verjajmem, da tistim ki delajo od pon do pet po cele dneve, ni ravno za pospravljanje in vse kar paše zraven, ob vikendih. Kot je ena napisala je raje z otroki tisti čas. Jest je glede na svoj delovni čas, ne rabim, ker sem dost frej. Večina pospravljam sproti, ker sem picajzlasta. Odkar je Trina v vrtcu pospravljam dopoldan. Je pa tako, da je v slo to še vedno kar tabu temai, kar se tega tiče, oz naj bi si pomočnice lahko privoščili le premožnejši. Jest sem leta 1998 šla v London, da bi delala kot au-pair. Žensko, pri kateri sem nato stanovala in ji merkala otroka, sem spoznala drugi dan mojega bivanja v Londonu. Tretji dan sem šla s kufri tja, spoznala še njenega moža in otroka in to je bilo to. Živela z njimi, pazila na otroka in tud pospravljala. V tujini se ne belijo preveč glave s tem od kod si in zakaj si. Oni pač rabijo varstvo..vrtci so dragi, sploh privat in tako laufa ta sistem. Definitivno imajo za moj pojem jajca, ker jest svojega otroka neki neznani osebi in **** države ne bi pustila kar tako v varstvu.
|
|
|
|