EPIDURALNA (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Barbara L -> EPIDURALNA (26.3.2005 23:41:37)

Drage nosečke in vse mamice;

Pri poizvedovanju o epiduralni, sem naletela na podatkek, da se veliko porodov po tej poti konča z vakumom, ker mamice nimajo dovolj moči da bi porinile otročka ven.
Zanima me ali poznate kakšno ki je rodila preko vakuma? Je bila za to res kriva epiduralna?

LP

Barbara L:metulj:

tascha -> EPIDURALNA (27.3.2005 7:23:08)

Jest sem 7 let nazaj rodila v Lj s pomočjo vakuma (zaradi velike dioptrije), pa takrat sploh še slišala nisem za epiduralno. Razen tega, da si v tem primeru malo več prerezana, ni razlik. Vsaj pri meni je bilo tako.

Zdaj mislim iti rodit na Jesenice s pomočjo epiduralne (v roku 1 tedna). Kako bo, bom lahko kasneje povedala.

LP

:zajcek::zajcek::zajcek::zajcek::zajcek:

sonček2* -> EPIDURALNA (27.3.2005 7:31:26)

Jst tut nism mela epiduralne pa sm rodila z vakumom, nimaš kaj, kar ti je namenjeno ti je namenjeno, pol pa tako ali pa tako. Pa čim lažji in hitrejši porod:)

sa -> EPIDURALNA (27.3.2005 7:33:04)

Jaz sem pa rodila z epiduralno brez vakuma;)

Anonimen -> EPIDURALNA (27.3.2005 8:25:35)

Rodila z EA brez vakuma.

Seven* -> EPIDURALNA (27.3.2005 9:41:30)

Jaz sem rodila z Vakuumom, brez EA. So me tako strasili pred tem vakuumom, da sem bila cist trda, ko so mi povedali kaj bo.. Potem sem pa brala, da to sploh ni neki bav bav. Jakob je imel oceno Apgarja 9, vse kar je bilo hudega, je bila rahla oteklina na njegovi glavici, ki je zginila po par urah. Se dobro, da kaj takega obstaja.

Dejstvo pa je, da je pri EA najbrz porodnica bolj komot in zaradi zmanjsane bolecine nima v sebi neke nuje, da se porod cimprej konca. Sama sem rodila brez EA, pa so se na koncu babice drle na mene.. :)-:)-:)- Je blo treba Jakoba na hitro ven spravit. Poleg babic sem se drla tudi jaz.. Haha.

Lunca1 -> EPIDURALNA (27.3.2005 9:55:00)

z EA brez vakuma, sta bili pa na razgovoru 2, ki sta obe rodili z vakumom, ena z EA, druga pa brez.

Jessy -> EPIDURALNA (27.3.2005 10:18:12)

Za ta podatek o povezavi vakuma in EA je bilo že večkrat povedano s strani strokovnjakov, da ta povezava ni dokazana. Govori se res, da je več vakumskih porodov, ampak zgolj zato, ker iščejo negativne strani EA, ker je to še pri nas bolj ali manj novost.
Samo poglejte, kako se nekatere ženske spravijo na nekoga, ki pravi, da bo rodil z EA, z izjavami, da nisi ženska, če ne rodiš v bolečini in da do otroka čutiš drugače, če rodiš v bolečini... Seveda morajo potem najti tudi kakšno stvar, da druge odvrnejo od EA - v tem primeru vakum.
So pa mamice, ki rojevajo z EA bolj pri močeh, kot tiste, ki brez nje. Tisti vakum povezujejo s tem, da manj čutiš kdaj pritiskati in da ne pritiskaš pravilno. Nepravilno pritiskanje je možno tudi pri običajnih porodih, pri EA ti anestetik zmanjšajo, da čutiš kdaj pritiskati.

Jaz definitivno grem roditi z EA, pa naj strašijo z vakumom ali čim drugim. Otroček mora priti ven, če ne zlepa, pa zgrda. Jaz se EA niti pod razno ne bojim in popolnoma zaupam EA kot tudi porodničarjem, ki bodo takrat z mano. Oni že vedo kako in kaj.

lp, Jessy

Lunca1 -> EPIDURALNA (27.3.2005 12:27:17)

Še enkrat, za tiste, ki ste prepričane, da ne veš kdaj in kako pritiskat. to zelo dobro čutiš kot pritisk na blato, takrat pa verjetno veste kdaj pritisnit in kako, a ne?:)V bistvu čutiš ta pritisk, ne pa bolečine. Tako da ne se bat, to ni noben bav bav.

Lp Lunca

polona2 -> EPIDURALNA (27.3.2005 19:25:56)

Tudi jaz sem rodila z EA in brez vakuma :zmeden:, pravzaprav je tudi pet mojih prijateljic in znank rodilo z EA in brez vakuma :zmeden:, drugače sem pa popolnoma istega mnenja kot zadnji dve moji predhodnici, srečno :rozica:!

Anonimen -> EPIDURALNA (27.3.2005 20:04:59)

rodila z ea brez kakršnih koli problemov. na koncu sem vse čutila kaj moram pritiskat. popadka nisem čutila sem pa vorng čutila pritisk na presredek in takrat sem pritiskala ko nora, za kar sem imela tut ogromno moči, saj sem bla čist spočita.

toplo priporočam!

lp, lara

frutka_ -> EPIDURALNA (27.3.2005 20:23:33)

Rodila sem z EA in brez vakuuma!:rozica:

Toplo ti priporočam da se pozanimaš o prednostih EA,ker se mi odločitev ne zdi napačna.
Če pa EA na dan poroda ne želiš prejeti, še jo vedno lahko odkloniš.
Jaz sem EA vzela kot eno potuho v primeru da bi se mi zdelo da ne bi zmogla. In sem jo izkoristla...in mi ni žal. Gotov bom tudi pri naslednejm vzela EA!

babylove -> EPIDURALNA (28.3.2005 0:45:54)

Z EA brez vakuuma. Pri EA imaš več moči, ker te bolečine ob popadkih ne izčrpajo.

Barbara L -> EPIDURALNA (28.3.2005 20:02:57)

Punce najlepša hvala za vaša mnenja. In odločila sem se! V ponedeljek grem na info ogled v porodnišnico CE in se bom kar zmenila za epiduralno!!!!:bravo:

Tako kot ste rekle, premislim si še vedno lahko.

LP

Barbara L:metulj:

Seven* -> EPIDURALNA (28.3.2005 20:19:54)

Barbara, sporoci kako je bilo, ker mene tudi vedno bolj mika CE porodnisnica in tudi o EA razmisljam.

Pupica -> EPIDURALNA (28.3.2005 21:18:21)

ne vem ampka prvič slišim tole.
Jaz sem po zahvali epiduralne prihranila še toliko moči, da ko je bilo potrebno potisniti ni bilo sploh nobenih težav.

če bi šla še enkrat rodit, obvezno z epiduralno, pa obvezno v jesniško bolnišnico.

Stran: [1]