zavod in prva zaposlitev (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

abc100 -> zavod in prva zaposlitev (12.11.2008 10:12:24)

Dones sem se prijavila na zavod in sem iskalka prve zaposlitve. Gospa je nekaj omenjala, da glede na to, da sem iskalka prve zaposlitve in da še nisem stara 26 let, da delodajalcu, ki me bo zaposlil pripada nekaj denarja. Ali mogoče katera ve, kolikšen je ta znesek?

Hvala za odgovor.

s. -> RE: zavod in prva zaposlitev (12.11.2008 10:16:46)

Pripada mu samo, če se prijavi na razpis in te zaposli za eno leto in če je vloga odobrena. Spraviti mora kup papirjev in tudi v podpis dobi kup papirjev.

Za mene so dobili bivših 300.000. sit, ki pa naj bi jih uporabili za plačevanje prispevkov. Izplača se po dveh delih. enega takoj, enega pa po izzteku enega leta.

Poglej na www.ess.gov pod razpise oz delodajalce. Tam boš našla več.

To ne gre kar tako, da mu priprada. Ima pač pravico do tega, če tega ne ve, pač ne izkoristi.

Naja30 -> RE: zavod in prva zaposlitev (12.11.2008 11:39:11)

Samo to ni vezano na leta. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Moja mama je bila dosti starejša, ko je novi delodajalec dobil ta denar, ker jo je potegnil iz  zavoda.

s. -> RE: zavod in prva zaposlitev (12.11.2008 17:28:49)

IZVIRNO SPOROČILO: Naja30

Samo to ni vezano na leta. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]  Moja mama je bila dosti starejša, ko je novi delodajalec dobil ta denar, ker jo je potegnil iz  zavoda.

Je, delodajalec dobi denar samo za težje zaposljve osebe, med katere spadajo mladi, ki prvič iščejo službo pod 26 let, starejši ne vem točno nd koliko let, invalidi in starejše ženske.

Saj zavod ne da sam od sebe tega denarja, zato je treba oddati vlogo s kup dokazili.

janca -> RE: zavod in prva zaposlitev (13.11.2008 22:49:41)

Edino en razpis za letos je še odprt in sicer za usposabljanje delavca. To je nekakšno mentorstvo. Okoli 200 eur je. Tako kot je napisala s., malo pobrskaj na strani od zavoda za zaposlovanje. Tko da za letos bodo tvoji delodajalci dobili samo za en mesec ali pa še to ne, ker se to neznansko vleče. Traja 14 ali več dni, da se zadeva izpelje.

Stran: [1]