Musaka (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


ery -> Musaka (12.11.2008 9:40:16)

Kako naredite dobro, hitro mesno musako?

Hvala za recepte...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




mama_milchy -> RE: Musaka (12.11.2008 10:06:59)

iz mesa in krompirja?

čebulo prepražim, dodam mleto meso in naredim kot za bolonjsko omako (golaž), krompir narežem na fete; malo olja v pekač pol pa zlagam noter krompir, meso, krompir in dam peč, proti koncu pa prelijem z mešanico jajc in kisle smetane, ko se lepo zapeče, je njami njami




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (12.11.2008 10:07:51)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (12.11.2008 10:08:56)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




mama_milchy -> RE: Musaka (12.11.2008 10:10:01)

tukaj imaš še nekaj dodatnih receptov

http://www.kulinarika.net/recept/mesne_jedi/Musaka-65.html

dober tek




anitaz -> RE: Musaka (12.11.2008 10:39:55)

IZVIRNO SPOROČILO: mama_milchy

iz mesa in krompirja?

čebulo prepražim, dodam mleto meso in naredim kot za bolonjsko omako (golaž), krompir narežem na fete; malo olja v pekač pol pa zlagam noter krompir, meso, krompir in dam peč, proti koncu pa prelijem z mešanico jajc in kisle smetane, ko se lepo zapeče, je njami njami


Podobno, samo da jaz dam prej krompir še malo pokuhati, da je hitreje pečeno. Pa skoraj vedo dam še bučke vmes...Pa v zmes, na koncu, dodam še nariban sir.




Anonimen -> RE: Musaka (13.11.2008 7:52:55)

Jaz dodam še več zadevščin za bogatejši okus.Radi jemo, da je jed okusna ne pusta.

Torej:Najprj skuham krompir, ga ohladim in olupim in narežem na šnite mal debelejše.
Na olivnem olju popražim na koščke narezano kraško panceto, ali pršut ali domačo klobaso, skratka kar imam tisti trenutek pri roki.
Nato pražim še mleto meso(brez čebule, brez odatka zelejave).
V pekač naložim prvo plast krompirja, namažem narejeno mesno maso pokrijem z lističi sira,  polijem z kislo smetano v katero sem požvkljala jajčni rumenjak.In tako nadaljujem plast po plast, dokler ne porabim vse.Na vrhu pa še za finiš poljem ostanek kisle smetane z jajcem in pest naribanega parmezana in dam v pečico.ja za začimbe uporaim čajno žličko Vegete, sol in poper, majaron.




Stran: [1]