Gina
|
Ampak metulj, one se meni prav nič ne smilijo. To da razumem, da ne morejo narediti nič, nima nobene veze s sočutjem niti s tem, da bi jih zagovarjala. Obupno mora biti, da je lahko kdo tako...če zelo grdo rečem nesposoben. Ampak jaz ti govorim točno o tem, da je nesposoben. A verjameš pa, da obstajajo ljudje, ki niso sposobni voziti helikopterja? a jim ne rečeš, da so grozni, ker se ga ne gredo učiti, ker si ne upajo v luft s tako mašino? A verjameš, da obstajajo ljudje, ki nimajo roke, pa ne morejo s to roko nekaj narediti? A jim ne rečeš, da so grozni, ker ne pišejo, da bi itak lahko, samo nočejo? A verjameš, da je nekaterim ljudem kitajščina tako težek jezik, da bi rabili 70let, da bi se ga naučili, ali jim rečeš, da so sami krivi, ker ne aktivirajo tistega dela možganov, ki skrbi za učenje tujih jezikov? Zakaj potem ne moreš verjeti, da obstajajo ljudje, ki jim v možganih en del, ki skrbi za to, da imamo osnoven instinkt za samozavarovanje ne dela glih kaj ekstra ali skoraj nič ne dela??? O tem sem govorila in o ničemer drugem. O tem, da večinoma primerjamo vse ljudi samo s seboj in našim delovanjem v svetu - pa bi morali vsi po našem kopitu funkcionirat, pa menimo, da je vpliv okolja edini ki res deluje, ob tem, da gene zanemarjamo in jih tlačimo v nič, kot da nimajo na to vpliva. Poglej, že samo če se ti hormoni sfuzlajo, postaneš nesposoben funkcionirat. Nafilaj se z določenimi antidepresivi, pa boš postala idnetičen primerek nekoga, ki mu je ta del možganov odpovedal. Nehaš funkcionirat. Zadrogiran si. One so tudi, brez tablet, ampak so. Mi smo ena sama kemija. ukazovat kemiji, kaj naj dela je pa malo nemogoče. Najprej moraš kemijo spremenit. To je res isto kot pri tebi in kilah, zelo dobro primerjavo si dala. Volja ni tista, ki poganja naša dejanja, naša dejanja poganja naša kemija. Ko boš vedela, čutila in bila v nekaj prepričana, potem boš tisto izvedla. Telo bo samo tisto izvedlo. Ne boš rabila čisto nobenega prepričevanja. Naša glava poganja samo nepomembne reči. Pri zelo pomembnih igrajo vlogo samo globoka prepričanja. Ko boš prepričana, da lahko ješ kar ti paše, ti bo hrana pasala točno toliko, kot jo rabiš. Včasih ogromno, včasih malo, a ne boš razmišljala o njej vskodnevno. Nikdar se ne boš zaradi tega krivo počutila, ker ješ. Dokler se počutiš krivo ob vsakem grižljaju, toliko časa boš rabila kile. Glava ni za to urejat. Glava v bistvu samo pokvari vse, ker zbuja občutke krivde. pretepena ženska ima čisto iste probleme. Počuti se krivo, ker zavestno ve, da dela narobe. ampak prepričana je, da se ji bo nekaj hudega zgodilo, če bo šla proč. Ne zaupa svetu. Ko bo zaupala, bo šla proč brez vsakih občutkov krivde, ne da bi glava posredovala vmes z bedarijami. Zdaj pa jo lastna glava spravlja z občutki krivde ob vso življenjsko energijo, eš tisto, ki ji je ostala, da bi na njej gradila zaupanje. Dokler pa nima koleščka v možganih za zaupanje, da je dovolj močna, da zmore in zna in da ji nič ne bo hudega, je pa njeni možgani v to ne bodo prepričali. Tako kot tebe ne v to, da si lepa. Ko boš zihr, da si ful lepa tudi s kako kilo preveč, boš shujšala brez vsake uporabe glave. A vidiš, vsem nam nekaj manjka v glavah, enemu to, drugemu drugo. Da ne boš rekla, da te žalim, ti povem da meni ne dela kolešček za geografijo. Mrtev je. Postavi me nekam, zgubila se bom. Na tem področju mi vse zaupanje odpove, moram delat z glavo - kar je jasno, da prinese zelo slabe rezultate. Kaj češ. Kemija, vidiš.
|