[Brisano sporočilo] (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (11.11.2008 21:26:58)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

tia12 -> RE: Dioptrija po porodu (11.11.2008 21:43:24)

Svetujem ti, da počakaš. Potem pa še enkrat izmeriš dioptrijo, vsaj ne boš metala denarja za brezveze stran.
Kako pa kaj nosečnost?
Pa lp

pob@linček -> RE: Dioptrija po porodu (11.11.2008 21:43:33)

Na tvojem mestu bi raje pocakala ker se to kar velikokrat zgodi.Tudi ce se ti prvic ni.Meni se tudi ni nic spremenila.Imam pa -2.LP

Jelcy -> RE: Dioptrija po porodu (11.11.2008 23:06:00)

Meni se je v 4. mesecu poslabsala dioptrija za -0.50. Po porodu sem imela obcutek, da je se slabse...pa se je stanje umirilo, ni se poboljsalo...pred nosecnostjo sem imela -4, zdaj pa imam -4.50...slepa sem tako al tako[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Pocakaj do poroda in se dlje, da se hormoni uravnajo, pol bos videla dejansko sliko, skoda je kupovat nova ocala, dokler se stanje ne umiri.

Ploha -> RE: Dioptrija po porodu (11.11.2008 23:41:33)

ko smo glih pri dioptriji, me zanima nekaj drugega, a ni nekaj tudi če imaš zelo visoko dioptrijo, da ni priporočljiv porod, potem naredijo CR,....če katera kaj ve o tem, nekje sem slišala, zdaj me pa zanima če je res, sej lahko da sem mimo usekala pa vseen sm prašala.
Ker sama imam za moje pojme visoko dioptrijo, višjo kot ste jo ve zdaj naštele,...

mitziw -> RE: Dioptrija po porodu (12.11.2008 7:51:53)

Jaz imam precej visoko dioptrijo (-12) in sem šla na pregled po navodilu ginekologinje. Ugotovili so, da navkljub slabemu stanju oči (začetni odstop mrežnice) lahko rodim po naravni poti, po porodu pa se mi dioptrija (prvič v življenju) ni spremenila. Zgleda, da ni pravila o tem, ali porod vpliva na dioptrijo.

dana -> RE: Dioptrija po porodu (12.11.2008 8:11:47)

niia si isto sprašujem kot ti. Sem pa že zdajle med nosečnostjo opazila, da se mi je vid poslabšal. Ampak bom vseeno počakala do poroda in šla potem čez kake 3 mesece na pregled in po nova očala.

bskrle -> RE: Dioptrija po porodu (12.11.2008 8:14:47)

Oči po porodu niso v  najboljšem stanju, tako svetujejo očala šele po enem letu po porodu, ker prej rezultati niso dokončni. Je pa res zoprno.

Jelcy -> RE: Dioptrija po porodu (12.11.2008 8:39:26)

Ma glej slisala sem vse mogoce na to temo. Kot sem ze rekla imam dioprtijo -4,50 na obeh oceh, nosim pa lece. Slisla sem, da jih moras pri porodu dat dol. Ko sem sla rodit, sem babici omenila, da imam lece pa me je samo cudno pogledala. Rodila sem naravno z lacami v oceh in na sreco ni bilo nobenih posledic.

Stran: [1]