Anonimen -> Moje težave (11.11.2008 17:42:50)
|
Pozdrav vsem portalovkam, mamicam in tistim, ki bodo to šele postale. Pred dobrima dvema letoma sva s partnerjem, s katerim sva že skupaj kar nekaj let pričela delati na dojenčku. Nikoli nisem dvomila o svoji plodnosti, saj se mi je to zdelo nekaj za žensko primarnega. Meseci so tekli mimo, midva sva pridno delala, dveh črtic pa od nikoder. Vse prijateljice okoli mene so v teh dveh letih zanosile brez problema, samo pri nama se je zataknilo. Začela sem prebirati vso mogoče čtivo, obiskovala a-ž portale na to temo, iz meseca v mesec spremljala svoje ovulacije z ovul testom, imela spolne odnose kot, da se dogovarjam za sestanek, pila vitamine, folno kislino, itd. Dveh črtic pa od nikoder. Nato sva začela odgovore iskati pri ginekologinji. Nekaj mesecev sem jemala Klomifen. Partnerju so pregledali spermo in je vse BP, mene pa so poslali na histero in laparoskopijo, kjer so našli nekaj izrastkov in majhna endometriotična žarišča, ki so jih tudi odstanili. Sedaj je prvi mesec spolnih odnosov po operaciji naokoli in čakam in čakam. Do menstruacije me loči še nekaj dni in v spodnjem delu trebuha čutim, da je ponovno v prihodu. Vse to me skrajno razjeda, postajam brez volje, brez elana, ob pogledu na moje srečne prijateljice z vozički me kljub temu, da jim globoko privoščim njihovo srečo, stiska v prsih. Doma jokam. Se mi zdi, da sem sama kriva za najino nesrečo, saj sta moje življenje in moj karakter bolj podobna roller-coasterju. Imam zelo zahtevno službo na vodilnem položaju, v sebi non-stop nekaj analiziram in tuhtam. Hočem povedati, da se ne znam umiriti niti za trenutek. In vedno bolj verjamem, da sem sama kriva za najino težavo z zanositvijo oz. neplodnost, ker mi moj način življenja in res silna želja oz. potreba po otroku onemogočata, da bi se prepustila. Kako se soočate s temi dolgimi meseci čakanja na + ali -, kaj vam pri tem pomaga? Ginekologinja mi je svetovala, da psihično narediva otroku ad acta, ampak to za naju v praksi ni možno. Konec leta sva v Ljubljani dogovorjena za prvi posvet o eventualnih možnostih IVFa. Vendar kot vem, so čakalne dobe zelo dolge, tudi do leto dni in več. Jaz pa stara 32 let. Je katera po operaciji endometriočnih žarišč in izrastkov kmalu uspešno zanosila? Za kakršnikoli nasvet bi vam bila oba resnično hvaležna. Hvala in srečno vsem! Maja
|
|
|
|